Direct naar artikelinhoud

Nieuwe arrestatie in zaak kasteelmoord

In Nederland is een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene in januari 2012. Dat bevestigt het Brugse parket.

Het onderzoek spitste zich al lang toe op de zoektocht naar de eigenlijke uitvoerders van de kasteelmoord waarbij de Belgische projectontwikkelaar Stijn Saelens om het leven kwam. Een Eindhovense onderwereldfiguur werd in dat kader al in januari 2013 ontmaskerd, al stierf hij echter enkele maanden na de moord. De tweede uitvoerder bleef vooralsnog onvindbaar.

Het parket vroeg in het dossier de verwijzing van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry. Los van dat eventuele assisenproces zou de zoektocht naar de mogelijke tweede uitvoerder van de moord op Stijn Saelens dan voortgezet worden. De raadkamer besliste dat verder onderzoek naar die tweede uitvoerder noodzakelijk was. Het parket ging in beroep tegen die beslissing, waardoor de zaak binnenkort voor de KI in Gent zich binnenkort over de kwestie zal buigen.

Over de nieuwe arrestatie in Nederland wil het parket geen verdere verklaringen afleggen. Volgens Focus-WTV verzet de man zich tegen zijn uitlevering.