38 banen bedreigd bij uitgevers Van In en De Boek

Na de overname door de educatieve uitgever Van In van sectorgenoot De Boeck staan 38 banen op de helling. Die intentie hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt.

Uitgeverij Van In, een dochteronderneming van Sanoma Learning en de grootste educatieve uitgever in België, maakte in juni de overname bekend van De Boeck, de nummer vier op de markt.

De integratie van beide bedrijven gaat gepaard met een herstructurering. Het is de intentie daarbij 38 mensen te ontslaan, verdeeld over beide bedrijven.

Van In en De Boeck stellen vandaag samen 205 medewerkers tewerk in vier kantoren en twee magazijnen in Wommelgem, Berchem en Louvain-La-Neuve.

Tegen het voorjaar 2017 komt er een nieuwe structuur. Concreet zullen alle medewerkers voor de Vlaamse markt vanuit de kantoren in Wommelgem werken. Alle Franstalige medewerkers verhuizen uit de beide kantoren in Louvain-La-Neuve naar één nieuw kantoor in dezelfde regio. Het magazijn wordt ook gecentraliseerd in Wommelgem. De logistieke activiteiten van Louvain-La-Neuve worden overgebracht naar Wommelgem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer