© Isopix

Kendall Jenner vertelt waarom ze haar Instagram heeft afgesloten

Nadat Kendall Jenner haar Instagram enkele dagen geleden verwijderde, rezen er meteen heel wat vragen in de media. Deed ze dit omdat ze genoeg had van de aanhoudende kritiek op haar persoon? Volgde ze zo in de voetsporen van Justin Bieber? Daar lijkt nu niets van aan, want in de talkshow van Ellen Generes verklaarde het model dat ze gewoon eventjes aan het detoxen is, nadat ze opmerkte dat ze te afhankelijk werd van het medium.

flb

Van de ene dag op de andere was de Instagramaccount van Kendall Jenner gewoon weg. Haar Twitteraccount bleef online staan, maar er verschenen geen tweets meer van het gevierde model. Naar het waarom van de actie bleef het enkele dagen gissen, maar hier en daar klonk het dat Kendall haar account verwijderde omdat ze de kritiek op haar persoon meer dan beu was.

Zo kreeg ze onlangs nog de balletwereld over zich heen na een modeshoot voor de Spaanse Vogue. Kritiek waar ze vervolgens zelf verontwaardigd op reageerde. "Ik wist niet eens dat ik een ballerina zou zijn tot mijn haar en make-up werden gedaan. Ik heb nooit gezegd dat ik goed ben in ballet en oefende niet op voorhand. Ik deed enkel mijn job", zei ze daarover. Ook het feit dat haar vermeende stalker Shavuaghn McKenzie sinds 11 november weer op vrije voeten is, zou haar ertoe aangezet kunnen hebben haar privéleven meer af te schermen.

Deze geruchten blijken nu echter ongegrond. Het topmodel maakte haar opwachting in de talkshow van presentatrice Ellen Generes en deed uit de doeken waarom ze nu echt plots van Instagram verdwenen was: "Als ik 's morgens wakker werd, keek ik meteen op Instagram. Voor ik ging slapen, was het het laatste wat ik zag. Ik voelde me iets te afhankelijk worden van het medium, dus wilde ik eventjes een pauze inlassen. Het is een detox."

Maar fans van het topmodel hoeven niet te wanhopen. Kendall Jenner beloofde dat ze terug zou komen, al wist ze nog niet precies wanneer. "Ik kom zeker terug, maar ik raad het iedereen aan om een keertje gewoon wat tijd voor jezelf te nemen. Ik laat mijn telefoon nu vaker voor wat het is en ik hou me gewoon bezig met wat er in real life rondom me gebeurd."

Kendall Jenner vertelde in de talkshow ook nog dat ze verbaasd was over de reacties die volgden na haar vertrek op Instagram. "Ik had nooit verwacht dat dit wereldnieuws zou zijn. Ik werd plots bestookt met berichtjes van vrienden en familieleden, nadat zelfs CNN er iets over gemeld had tijdens de nieuwsuitzending. Ongelooflijk dat dit zo'n grote impact had."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer