Direct naar artikelinhoud

Kunnen de Belgen nog iets forceren in de slotweek?

Kleine Van Avermaet is op komst. Tijd om te gaan dus voor vader Greg. Morgen, op de tweede rustdag van de Tour in Gap, vliegt hij naar huis. Met twee etappezeges op zak - één individuele, één met het team. Opdracht volbracht. Het is nu aan de andere Belgen. Wie laat zich inspireren door Van Avermaet?

Bakelants:

"Ik sukkelde een paar dagen met de rug. Dat hinderde me, maar sinds afgelopen vrijdag gaat het beter. Er zijn nog wel wat ritten. Maar meeglippen wordt niet evident. Ik ben niet de enige met aanvalsplannen. Ik verwacht zeker nog oorlog. In die oorlog wil ik me mengen."

De Gendt:

"Die gebroken rib deed geen deugd. Gelukkig verbetert de situatie met de dag. Ik kan weer mijn favoriete rol spelen, die van aanvaller. Stiekem hoop ik nog eens op een dagje in het offensief in die laatste week. Verder blijf ik mijn werk doen in dienst van de ploeg."

Debusschere: "De hitte is moordend, ik heb het liever wat koeler. Maar al bij al voel ik me oké. De eerste Tourhelft woog zwaar door. Nu ik weet hoe het in elkaar zit, voel ik me beter. Gallopin in de top tien houden en Greipel in Parijs naar een vierde ritzege loodsen, dat zijn de doelen."

Devolder:

"Ik ben moe. Ik was naar hier gekomen om me uit te sloven in dienst van de ploeg en dat heb ik, denk ik, ook naar behoren gedaan. De komende dagen mag ik wel eens meeschuiven in een vlucht, maar veel kansen om aan mezelf te denken zijn er niet."

Wellens:

"Ik voel me niet super. Er zijn renners die goed tegen de warmte kunnen, anderen hebben er meer last van. Ik hoor thuis in die tweede categorie. Maar ik wil nog niet naar huis. Als ik eindelijk eens over sterke benen beschik, sluip ik zeker mee in een ontsnapping."

Vanbilsen:

"Eerlijk? Ik voel me vermoeid. Daarom wil ik het tot aan de rustdag wat kalmer aan doen. Op die manier kan ook die linkerknie wat verder herstellen. Wat de laatste dagen betreft, heb ik nog geen concrete plannen."

Vermote:

"Ik ben hier als helper, maar hoop in de slotweek toch eens mijn eigen kans te kunnen grijpen. Niet op de Champs Elysées uiteraard, want daar werken we voor 'Cav'. Maar als het in de andere ritten kan, wil ik wel een poging doen."

Vanmarcke:

"Ik denk niet dat er voor mij persoonlijk nog iets mogelijk is. Daarvoor zijn de Alpen écht te lastig. Dat we een paar keer bergop starten, maakt het voor mij nog zwaarder. Dat is echt mijn ding niet."

Pauwels: "De vermoeidheid valt nog best mee. Ik heb wel een paar slechte nachten achter de rug. Mede door de emoties van de voorbije prestaties, vermoed ik. De komende twee dagen wil ik nog wat recupereren. Maar na de rustdag hoop ik opnieuw te knallen. De passage door de Alpen schrikt me zeker niet af. In een van die ritten ga ik zeker nog eens in de aanval."