Direct naar artikelinhoud

Sterke Goffin versiert duel tegen Djokovic

Het niveau en de vechtlust waren top bij David Goffin in Monaco. Dat resulteerde in een knappe overwinning (7-6, 4-6, 6-3) tegen Dominic Thiem. Vandaag speelt hij in de kwartfinale tegen Novak Djokovic.

Eerste keer deze editie van de Rolex Masters dat David Goffin op de Court des Princes werd geprogrammeerd en dat had alles te maken met de grote namen - Djokovic, Nadal, Murray en Wawrinka (die laatste twee verloren) - die gisteren allemaal in actie kwamen op het centercourt van de Monte Carlo Country Club. Nochtans ontgoochelde ook de tiende ontmoeting tussen onze landgenoot en zijn maatje Dominic Thiem niet. De speltypes van de twee toppers - Goffin die tracht de bal snel te nemen en Thiem die meer op kracht van ver achter de baseline opereert - sluiten mooi op elkaar aan en dat levert meestal vuurwerk op.

Het tennis dat Goffin en Thiem vooral in de eerste set opdisten, was van een verbluffend hoog niveau. Nadat de 26-jarige Luikenaar met enkele leuke rally's de eerste set via een tiebreak wegkaapte, moest hij in het eerste game van de tweede set alweer zijn service inleveren. Een frustrerend gevoel en dat zorgde ervoor dat hij bij 4-5 in die tweede set zijn racket tegen de doeken achteraan de baan keilde. Het leverde hem een waarschuwing op.

Toch was er weinig aan te merken op de mentaliteit van het tiende reekshoofd. Goffin hield in de slotset het hoofd erbij, terwijl Thiem zijn foutenlast zag exploderen. Na twee uur en veertien minuten knokken kwalificeerde de Luikenaar zich voor het eerst voor de kwartfinales van de Rolex Masters.

Kansen tegen Serviër

"Ik ben blij dat ik deze match kunnen winnen heb", zei Goffin direct na die zevende zege op de 23-jarige Thiem. "Er hing een geweldige sfeer op de baan. Mijn volgende match wordt zeker interessant."

Met Novak Djokovic niet in zijn beste vorm - de Servische nummer twee van de wereld ontsnapte met 6-2, 4-6, 6-4 uit de klauwen van Pablo Cerrano Busta - kan Goffin misschien voor een eerste overwinning in zes duels zorgen.