Direct naar artikelinhoud

Terugkeer Izquierdo moet Club nieuw leven inblazen

Berusting is het ergste dat Club kan overkomen, na de één op zes in play-off I. Want als het de handdoek werpt, komt het niet goed voor de titel. Blauw-zwart móét over zeven dagen een vuist maken tegen Zulte Waregem.

Zaterdagavond kreeg Michel Preud'homme een vraag over wat voor hem het gewenste resultaat zou zijn in Anderlecht-AA Gent. Preud'homme, droog: "Ik denk niet na over die wedstrijd." Wat zou het ook. Het probleem van Club Brugge is niet alleen te vatten in punten.

Telkens als je denkt dat blauw-zwart de match in handen heeft, gebeurt er iets dat onverklaarbaar is. In Gent ging De Bock aan het klungelen, tegen Charleroi vond Ricardo Van Rhijn er niets beters op om, toen hij een pink in zijn rug voelde, zijn armen richting bal te gooien.

"Ricardo kreeg een duw en was zo uit evenwicht", vond Preud'homme. "Iedereen zegt altijd dat ons publiek invloed heeft op de ref, maar is dat ook zo? Ik zie het niet. Ik vond het een overtreding." Er viel iets voor te zeggen, maar dat betekende nog niet dat Van Rhijn dom handspel moest begaan.

"Tegen Gent hadden we moeten winnen, maar verloren we. Tegen Charleroi hadden we moeten winnen, maar pakten we slechts een punt", maakte Preud'homme de rekening.

Vijf voor twaalf

Wat de coach ook niet vrolijk maakte: het spelniveau voor de rust. "We misten diepgang, creativiteit, snelheid en finesse voorin. Mijn jongens kunnen veel beter. Als we blijven spelen zoals we in de eerste helft deden, worden we geen kampioen. Ik weet niet of we klaar zijn voor de verplaatsingen naar Zulte Waregem en Anderlecht. Ik heb geen glazen bol."

Binnen Olympia bestaat de vrees dat de spelersgroep stilaan in een negatieve spiraal terechtkomt. Alleen al daarom is de match maandag aan de Gaverbeek levensbelangrijk. Niet alleen staan er drie punten op het spel, Club moet er ook zijn eergevoel terugvinden. En een vuist maken. Want als Club de titel opgeeft, kan het snel bergaf gaan. Zeker met het aanwezige materiaal. "We hopen een paar spelers te recupereren", zocht Preud'homme een lichtpunt.

Wellicht kunnen José Izquierdo, Lior Refaelov en Jelle Vossen na blessureleed hun rentree vieren tegen Zulte Waregem. "Zowel tegen Gent als tegen Charleroi was het moeilijkste gebeurd, maar extra spelers zorgen voor extra mogelijkheden. Vooral in de steun van onze spits kunnen we wel iemand gebruiken." Alle druk op Izquierdo dus.

En mocht zelfs een Gouden Schoen niet voldoende zijn, wat rest dan nog voor Club? Zijn strijdkracht. De hele club moet de komende acht speeldagen tot het uiterste gaan. Preud'homme wist het alvast en beloofde: "We zullen het maximum geven."