F.A.S.T.-signalisatiewagen veroorzaakt ongeval en neemt de vlucht

Politie en parket onderzoeken een bizar ongeval met een F.A.S.T.-signalisatiewagen. Die voertuigen worden onder meer ingezet om bij ongevallen op snelwegen het aankomende verkeer te waarschuwen. Een van die wagens veroorzaakte nu zelf een aanrijding en pleegde vluchtmisdrijf.

tg

Het ongeval gebeurde maandag om 15.45 uur op de E40 tussen Ternat en Brussel. Volgens de vrachtwagenchauffeur reed de signalisatiewagen de truck tot twee keer toe aan maar zette de chauffeur gewoon zijn weg verder. In Groot-Bijgaarden nam hij de afrit.

De vrachtwagenbestuurder raakte niet gewond maar er was wel schade aan zijn voertuig.

“Kort nadien werd de politie van Dilbeek opgeroepen voor een aanrijding. Dezelfde signalisatiewagen was aan de Isidoor Van Beverenstraat in Dilbeek tegen een betonnen paal gereden”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Het voertuig werd weggetakeld voor verder onderzoek. De chauffeur bleek spoorloos. “Momenteel wordt nog uitgezocht wie de chauffeur was omdat er verschillende bestuurders met die wagen rijden. Daarna zal onderzocht worden waarom hij de vlucht nam”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen