© AFP

Olympische Spelen in Rio waren de meest bekeken Spelen ooit

De Olympische Spelen van deze zomer in Rio de Janeiro waren de “meest bekeken” Spelen in de geschiedenis van de sport. Dat kondigde het IOC aan in een persbericht. Bijna de helft van de wereldbevolking zou de Spelen bekeken hebben.

De afgelopen Spelen hadden een nooit gezien marktaandeel op de verschillende televisiezenders. Maar het aantal uren Spelen op onze televisie is ook gevoelig gestegen. Liefst 350.000 uren Spelen zijn er wereldwijd verspreid. Dat is een stijging van 75 procent ten opzichte van de Spelen van 2012. De opbrengsten van die uitzendrechten zullen onder het “Plan van de olympische solidariteit 2017-2020” uitgekeerd worden aan de verschillende nationale olympische comités.

Het budget van dat “plan”, goed voor ruim 500 miljoen dollar, heeft een stijging ondergaan van zestien procent ten opzichte van het vorige vierjaarlijkse budget. Het is bedoeld om de nationale comités te helpen hun atleten te ondersteunen, maar ook om vluchtelingen een kans te geven topsport te beoefenen en gestopte atleten te begeleiden in hun overgang naar een niet-sportieve carrière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen