Direct naar artikelinhoud

Hollands glorie

Een film van extremen, want het gaat over de meest ophefmakende ontvoering van de vorige eeuw en over het hoogste losgeld ooit betaald in die tijd. Slachtoffers van de ontvoering waren Freddy Heineken, de toenmalige directeur van de welbekende Nederlandse bierbrouwerij, en zijn chauffeur Ab Doderer. Ze werden van 9 tot 30 november 1983 ontvoerd en na betaling van een losgeld van 35 miljoen gulden (een slordige 16 miljoen euro) door de politie bevrijd. In 2011 mocht Rutger Hauer al eens in de huid van Freddy kruipen in De Heineken Ontvoering, nu is het de beurt aan Anthony Hopkins. Het script van de film is gebaseerd op de bestseller van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Na de rauwe werkelijkheid van Heinekens ontvoering gaan we naadloos over naar de sprookjesachtige wereld van CODE M. Nou ja, sprookjesachtig... Na het auto-ongeluk van haar opa (Derek de Lint) neemt Isabel (11) zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van musketier D'Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Samen met haar neef Rik (13) en vriend Jules (12) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen. Het drietal komt tot de ontdekking dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar het zwaard. In de rol van krullenbol Rik herken je Senna Borsato, zoon van, pas 13 jaar en al bezig aan z'n vierde filmrol.

Belle

Maak even een tijdreis naar het Groot-Brittannië van de 18de eeuw om er kennis te maken met Dido Elizabeth Belle. Deze buitenechtelijke dochter van een admiraal van de koninklijke marine wordt opgevoed door een aristocratische oom, lord Mansfield die tevens voorzitter van het hooggerechtshof is. Dido geniet dan wel van een aantal privileges maar deze blijven, gezien haar huidskleur, beperkt. Ze ontmoet een gelijkgestemde ziel in de persoon van een jonge advocaat-wereldverbeteraar. Samen proberen ze lord Mansfield te overtuigen om een einde te maken aan de slavernij. Het is duidelijk: na Lupita Nyong'o uit 12 Years a Slave is Gugu Mbatha-Raw de next pretty face in town.

We geven 5 duotickets voor 'Belle' weg.

Stuur een mail met je gegevens naar

redactie@goestingmagazine.be.

Klassiekers onder

de klasbakken

Voor velen zal 2015 nu al een onvergetelijk filmjaar zijn, maar... je moet snel zijn en je misschien net iets verder verplaatsen voor een bioscoopzitje.Blade Runner: The Final Cut (117 minuten) is maar 1 week te bekijken, van 3 tot 10 juni, elke dag om 20u in Kine-polis Brussel (Laser Ultra), Antwerpen (Laser Ultra), Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk. Deze release bevat enkele gewelddadige shots van regisseur Ridley Scott die in 1982 de eindmontage niet haalden.Jurassic World komt uit op 10 juni. Het recept is be-kend: spanning, sensatie en dino's! In de zalen van o.a. Kinepolis Gent, Palace Aalst en Cine Capitole Aalter.