Direct naar artikelinhoud

Wrapper Britt Van Marsenille ruilt Ketnet voor VT4

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar starten de commerciële zenders elk met een jeugdjournaal. Voor de presentatie van JAM - dat bekt beter dan de volledige titel Jongeren Actualiteiten Magazine - kaapte VT4 Britt Van Marsenille weg bij Ketnet.

"Ik krijg bij VT4 de kans om iets helemaal nieuws vanaf het begin mee op te starten, en die kans wilde ik niet laten liggen. Bovendien mag ik in de ploeg van JAM veel meer doen dan alleen presenteren: ik ga zelf meer redactiewerk doen en mee het programma samenstellen.

"Ik verdwijn bij Ketnet trouwens nog niet meteen van het scherm: de nieuwe reeks van het wetenschappelijke magazine Bedweters wordt pas in oktober uitgezonden, dus ik zal een tijdje op de twee zenders te zien zijn."

Heb je plannen om daarna bij VT4 door te groeien? Temptation Island te presenteren?

Britt Van Marsenille: "Oei, dat soort vragen is niet aan mij besteed. Ik ben een dag-tot-dagmens. Er zijn nog duizend andere dingen die ik wil doen, ook buiten televisie. Bij JAM werk ik in een beurtrol met mijn copresentator Vincenzo De Jonghe. In oktober komt mijn eerste jeugdboek uit, en vanaf januari ga ik toeren met een jeugdvoorstelling op basis van dat boek. Dit is een sprong in het diepe, en daarna zien we wel."

In welke zin wordt 'jammen' anders dan 'wrappen'?

"Onze doelgroep is iets ouder dan bij Ketnet: JAM richt zich op tien- tot vijftienjarigen. En bij JAM is er heel veel plaats voor nieuws dat door de kijkers zelf gemaakt wordt: de jongeren gaan zelf met een cameraploeg op pad om ons te tonen waar ze mee bezig zijn. Het wordt geen klassiek nieuws waarbij wij de jongeren voorschrijven wat ze moeten weten. We gaan vooral op zoek naar hun interesses, dus is er ook plaats voor games, muziek en showbizz."

Je hebt nog drie dagen om je voor te bereiden. Moet je nog iets doen of leren voor je aan de eerste JAM begint?

"Wel, er is één groot probleem. Ik moet vanavond mijn wijsheidstanden laten trekken."

Is dat een vereiste om bij VT4 aan de slag te mogen?

"Foei, nee hoor (lacht). Ik hoop gewoon dat mijn dikke wangen tegen maandag terug in de juiste plooi zitten. Misschien toch maar vragen aan mijn collega Vincenzo om stand-by te zijn."

(EMa)