Daders gigantische sluikstort van 40 ton zijn gevat

De daders van het gigantische sluikstort in Waasmunster zijn gekend. Het gemeentebestuur gaat de opruimingskosten, zo'n 10.000 euro, op hen verhalen. De daders konden wekenlang onder de radar blijven maar zijn nu toch gevat.

Op 20 oktober vond de politie een stort van 40 ton afgedankte kledij in de Hooierzelestraat. Meteen ging de politie op zoek naar de daders, maar in tussentijd moest de gemeente zelf opdraaien voor de opruimkosten. Na verschillende tips heeft de politie de daders nu te pakken.

Naast de opruimkosten komt er nog een fikse milieuboete bovenop. Het parket zit nu ook op de zaak en zal verder onderzoeken of deze daders ook schuldig zijn aan het sluikstort in Waasmunster van vorig jaar waarbij er een paar ton schoenen gedumpt werd.

VIDEO. Gigantische sluikstort van veertig ton opgeruimd

© bert foubert

De enorme stort die vorige week werd ontdekt in de Hooierzelestraat is vrijdag opgeruimd. Daar moesten een graafkraan en twee vrachtwagens aan te pas komen. Het afval bestond uit afgekeurde kleding, schoenen en school- en spelmateriaal. De kosten voor de berging lopen op tot 13.000 euro.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het meeste textiel afkomstig is uit de provincie Antwerpen. Het is niet de eerste keer dat er in de Hooierzelestraat een sluikstort wordt aangetroffen. Vorig jaar belandde er vijf ton schoenen in de graskant, een fractie van de bijna veertig ton afval die nu werd achtergelaten.

Er zijn nog altijd geen daders opgepakt die verantwoordelijk zijn voor het gigantische sluikstort in Waasmunster. Het stort werd vorige week donderdag ontdekt en de politie heeft bijna een hele week nodig gehad om het te onderzoeken. De politie denkt aan een bende, maar kon nog niemand opsporen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER