© VIER

Monique over haar relatie met Steve Tielens: "Ik laat me niet doen"

Na alle kritiek die charmezanger Steve Tielens de afgelopen weken over zich heen kreeg, reageerde zijn 73-jarige helpster Monique dinsdag zelf in 'The Show Must Go On'. "Steve is de zoon die ik nooit heb gehad."

InKe

Of Steve soms niet wat hard is voor haar, vraagt reportagemaker Peter Boeckx zich af. "Dan antwoord ik hard terug, ik laat me niet doen. We weten wat we aan elkaar hebben."

Volgens Monique hebben zij en Steve nog nooit echte ruzie gehad. "Dat gaat er bij mij soms hier in en daar weer uit. Ik bekijk hem als de zoon die ik nooit gehad heb en daar doe je het uiterste voor."

Moest haar werk voor de charmezanger plots wegvallen, dan zou Monique het daar erg moeilijk mee hebben. "Ik denk dat ik in een zwart gat zou vallen."

 

Steve Tielens (45) en medewerkster in ‘The Show Must Go On’: “Steve is de zoon die ik nooit heb gehad”

© VIER

Steve Tielens veroverde vorig jaar de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop met de hit ’t Is weer Couckenbak. Vanaf dinsdag is het opnieuw koekenbak, want de zanger uit Boom schittert dan in het nieuwe Vier-programma The Show Must Go On. “Samen met mijn rechterhand Monique. Wij werken elke dag samen.”

Peter Boeckx (The Sky is the Limit) portretteert deze keer Vlaamse artiesten. Onder anderen Johan Stollz, Pat Krimson en Loredana, Lindsay en Jo Vally zijn van de partij. Maar vooral Steve Tielens (45) en ‘zijn’ Monique Larminier (73) stelen de show. “Ik ben een van de weinige artiesten die zich kon opwerken in de showbizz zonder hulp van Tien om te Zien. Een teken dat mensen iets in mij zien”, zegt Steve. Hij trekt al tien jaar op met Monique. “Wij weten haast alles van elkaar”, zegt ze. “Logisch, want ik breng hem naar 190 optredens per jaar. Vaak zitten we aan de kust, zoals in Het Witte Paard in Blankenberge.”

Hebben jullie lang moeten nadenken over jullie deelname aan het tv-programma?

Steve Tielens: De deal met Peter Boeckx was snel rond. Het klikte meteen. What you see is what you get. Ik kan niet faken. Ik denk dat Peter dat apprecieerde. Hij is ook zwart-wit in wat hij wil. Voor mij is hij na onze samenwerking de god van Vier. Of er bepaalde afspraken zijn gemaakt? Steve in bad zal je zien. In bed niet (lacht).

Monique Larminier: Steve is de zoon die ik nooit heb gehad. Ik ben ‘zijn’ aanhangsel. Zie je hem, dan zie je mij ook. Daarom doe ik mee.

Steve: Dit is onbetaalbare reclame. Ik deed in 2015 mee aan Komen Eten en nog wekelijks spreken mensen me daarover aan. Ik denk dat de impact nu groter gaat zijn. Deze reeks gaat tenslotte over mijn leven en mijn vak.

Was zingen een late roeping?

Steve: Ik was vroeger – in alle bescheidenheid – een goede dj. Ik presenteerde ook evenementen zoals Boom Zingt. Ik zweepte de massa op en zong al eens iets. Zo was de brug naar een zangcarrière snel gemaakt. Ik waagde in 2000 mijn kans in de Soundmixshow, de editie waarin ook Wim Soutaer en Sonny O’Brien zaten. Het waren mijn eerste stappen in de muziekwereld. Sindsdien heb ik me met vallen en opstaan opgewerkt.

Het entertainen zat er dus altijd al in?

Steve: Sinds mijn kindertijd al. In de ‘graaibakken’ van de C&A nam ik een pruik en daarmee deed ik een sketch. Op de bus was het feest als ik met mijn radiootje opstapte. En zelf in het ziekenhuis waar mijn moeder werkte, plezierde ik de mensen. Mensen gelukkig maken en gelukkig zien, daar doe ik het voor. Zelfs mijn tante zaliger zei ooit dat “onze Steve het zou maken in de showbizz”.

De kijker zal jullie geregeld in pittige discussies zien.

Steve: Mensen gaan misschien denken dat ik Monique afblaf, maar dit is gewoon onze stijl van omgaan. Wij plagen elkaar vaak, ook zonder camera’s.

Monique: Wij komen goed overeen, hoor. In elk huishouden zijn er wel eens woorden, maar echt ruzie maken wij nooit. Ach, ik kan ook veel verdragen van Steve. Hij mag vragen wat hij wil, maar als het mij niet aanstaat, dan zeg ik het wel.

Wat doe je allemaal voor Steve?

Monique: Ik sta achter de fanstand, breng hem naar optredens, verzorg zijn kleding... Als hij ’s avonds met iets bezig is en Steve heeft plots goesting in frietjes, rij ik naar de frituur. Wij wonen dicht bij elkaar.

Wat is het raarste dat je voor hem doet?

Monique: Raar is niet het juiste woord, maar na een optreden smeer ik zijn rug in met eau de cologne met citroensap. Voor de ‘friste’. Dat koelt af en dan kan hij een ander hemd aandoen.

© VIER

Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?

Monique: Ik had destijds een winkel in auto-onderdelen in Terhagen. Ik kende zijn moeder en wist dat hij iemand was die onder de kerktoren zong. Bij een show van Luc Caals raakten we aan de praat en vertelde Steve dat hij iemand zocht om in te staan voor zijn merchandising en als chauffeur. Ik had tijd zat. De deal was snel rond.

Steve: Sinds Monique voor mij werkt, is haar gezondheid veel beter. Ze is 20 kg lichter en heeft geen suiker of cholesterolproblemen meer. Het is een fulltime bezigheid, maar ik zie dat ze gelukkig is.

Wat was het voorlopige hoogtepunt in jouw carrière?

Steve: Vorig jaar haalde ik mijn eerste nummer 1-hit in de Ultratop met ’t Is weer Couckenbak. Een gimmick die ongelooflijk aansloeg. Ook heel onnozel hoe dat ontstaan is. Ik zag in het nieuws een item over Marc Coucke, die weer zoveel rijker was geworden. Waarop ik zei: ’t is weer koekenbak. Zo ontstond die single. Door dat succes beleefde ik mijn drukste jaar in mijn carrière. Maar ik verwacht dat The Show Must Go On ook veel in beweging gaat zetten.

Een slimme artiest zou tegelijkertijd ook een single uitbrengen, Steve.

Steve: Ga ik doen! Al ben ik – denk ik – de enige. Ik heb er lang over gezwegen, om de collega’s niet op ideeën te brengen. De single heet ook The Show Must Go On en is een emotionele ingetogen rockballade. Een zeer atypisch Steve Tielens-nummer, omdat het in de lijn van het programma ligt. Zo zing ik ‘het leven van een artiest is niet altijd zonneschijn, je moet er ook staan in dagen van verdriet en pijn’. Een waarheid als een koe.

INFO

The Show Must Go On, dinsdag om 20.35u op Vier

Schlagerzanger Steve Tielens wordt compleet afgemaakt op Twitter

© Vier

Dinsdagavond ging het nieuwe programma “The Show Must Go On” in première. Daarin zagen we hoe schlagerzanger Steve Tielens zijn assistente Monique een veeg uit de pan geeft nadat ze de foute broek voor hem had klaargelegd. Twitter kon zijn uitval alvast niet smaken.

In 2006 bracht Tielens zijn eerste single uit, maar het duurde tot vorig jaar dat de man echt bekend werd en dat dankzij zijn nummer samen met Marc Coucke: “Het is weer Couckenbak”. Dat de man niet meteen de aangenaamste is om mee samen te werken blijkt al snel.

Zijn assistente Monique wordt hard aangepakt als blijkt dat ze een verkeerde broek heeft klaargelegd voor Tielens. Alleen heeft ze die broek helemaal niet zelf klaargelegd, het was zijn vrouw Veerle die de broek met Monique meegaf. Op Twitter werd de man zowat gefileerd omwille van zijn divagedrag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schlagerzanger Steve Tielens met de dood bedreigd

© Vier

De 51-jarige Dirk C. uit Blankenberge heeft zich donderdag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een lastercampagne en doodsbedreigingen aan het adres van charmezanger Steve Tielens. Dirk C. beschouwt zichzelf als de ontdekker van de zanger. Hun hevige ruzie zou ondertussen bijgelegd zijn.

In maart 2013 stopte de samenwerking tussen het duo abrupt na een dispuut over het Rupelfestival. De frustraties liepen de volgende maanden hoog op. Op 12 juni 2013 sprak C. in dronken toestand op het antwoordapparaat van Tielens in dat hij de zanger zou afmaken. Twee maanden later filmde de beklaagde een optreden van de zanger in het casino van Blankenberge. “Hij beweerde dat Tielens dronken was en probeerde hem via YouTube te vernederen en belachelijk te maken”, zei de procureur.

Door een klacht van Tielens bij de onderzoeksrechter moest C. zich donderdag voor de strafrechter verantwoorden. Het slachtoffer en zijn advocaat waren echter niet aanwezig. “Dat komt omdat we intussen opnieuw samenwerken. Alle processen over en weer zijn stilgelegd. Op 18 december treedt hij terug op in het Witte Paard in Blankenberge”, vertelde C. op de zitting.

“Zot en naïef”

Dirk C. pleegde naar eigen zeggen de feiten omdat Tielens hem ten onrechte van gesjoemel had beschuldigd. “Steve is een supermens, maar hij is zot en naïef. Dat is tegelijk zijn sterkte, zoals bij Eddy Wally.”

Op 8 december wordt de zaak voortgezet. De beklaagde moet aantonen dat de plooien inderdaad zijn gladgestreken.

Steve Tielens dook de afgelopen dagen op in de media door zijn opvallende verschijning in het nieuwe VIER-programma ‘The Show Must Go On’, waarin schlagerzangers worden gevolgd in het dagelijkse leven. De manier waarop hij omging met zijn ‘assistente’ Monique, werd serieus op de korrel genomen op sociale media.

Paul Quirynen, de advocaat van Tielens, bevestigt de beide partijen zich intussen verzoend hebben. “Steve Tielens stelt zich bijgevolg niet langer burgerlijke partij in deze zaak. Uiteraard belet dit niet dat de procureur tot vervolging overgaat op basis van de klacht van mijn cliënt”, aldus Paul Quirynen.

De schlagerzanger draaft momenteel op in het VIER-programma 'The Show Must Go On'. U kent hem misschien van het onderstaande fragment:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER