Direct naar artikelinhoud

Mario Cipollini droomt weer van Milaan-Sanremo

Het begon als een waanzinnig idee in een discotheek in Las Vegas, maar drie maanden nadat de excentrieke modekoning Michael Ball hem ompraatte om weer coureur te worden, sprint hij tegen renners die zijn kinderen konden zijn. En droomt Mario Cipollini opnieuw van Milaan-Sanremo, waar hij drie jaar geleden zijn afscheid vierde. "Sindsdien heb ik als toeschouwer naar die koers gekeken. Het zou heerlijk zijn om weer tussen de renners aan de start te kunnen staan."

Zijn derde plaats in Sacramento, achter Tom Boonen en Heinrich Haussler, noemde Mario Cipollini een overwinning waard. "En ik word alleen maar beter. "Wie weet win ik zondag wel in Pasadena."

Mario Cipollini geniet zichtbaar van elke seconde van zijn comeback. "Wat ik nu doe is pure passie. Ik ben geen professional meer en ik heb niets meer te bewijzen. Alleen tonen dat ik nog competitief kan zijn. En ik heb goed gewerkt. Ik hou van dit soort uitdagingen. Vooral als ze bijna onmogelijk te realiseren zijn."

Aan sprinten dacht hij de afgelopen maanden niet, aan winnen al helemaal niet. "Ik ben bijna 41, heb drie jaar niet gekoerst en sta hier met anderhalf been aan de start. Twee jaar geleden ben ik tegen een boom geskied. Mijn knieschijf was zwaar gehavend." Maar met zijn derde plaats in Sacramento is voor Cipollini alle pijn allang geleden. (MG)