AFP
Volledig scherm
© AFP

VIDEO. Huiveringwekkende crashtest: wagen rijdt met 50 km/u dummy op step aan

De elektrische step is in Frankrijk - net als hier - aan een grote opmars bezig. Hoog tijd voor een crashtest, oordeelde de Franse verzekeringsmaatschappij MMA.  De test vond gisterochtend plaats in Parijs. De beelden zijn enkele uren later vrijgegeven.

12 reacties

  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Zoals zo vaak is het voorwerp in kwestie absoluut niet gevaarlijk. De gebruiker van het voorwerp bepaalt het genomen risico en de gevaren. Dat is zo met de fiets, step, wandelschoenen, skates, auto's, bussen, geweren, revolvers en nog van alles.
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    Steps horen niet op een voetpad thuis, enkel voetgangers. De vraag is of steps, skateboard en anderen kinderachtige speeltjes op een fietspad thuishoren, volgens mij niet want het woord zegt het zelf FIETSpad, geen STEPpad, dus thuislaten die rommel
  • Jean-Marie Devos

    5 jaar geleden
    Erwin minnebo bij ongeval gaan ze wel berekenen hoe snel de step reed . zoals de voetpaden er hier bij liggen gaan er veel ongelukken gebeuren met stips
  • ERWIN minnebo

    5 jaar geleden
    Hoe gaan ze nu de snelheid van die step/fiets enz nagaan ?? door te flitsen ?? alle voertuigen een kenteken/nummerplaat en snelheid controle+ alcohol+ drugs + kennis van het verkeersreglement… dat is iets waar onze nationale slimme Weyts wel weg mee weet nog eens bingo centjes in de kas.
  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Misschien voetgangers ook verplichten van een helm te dragen, want een groot verschil met een step zal dat niet maken.