© SaRe

Vrouw stapt met mes winkel binnen maar raakt zelf levensgevaarlijk gewond

In een winkel aan de Stenenbrug in Borgerhout is zaterdagvoormiddag een 40-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt door een messteek in de borst. Een onderzoeksrechter onderzoekt de zaak.

sare

De vrouw in kwestie was de mini-supermarkt binnengestapt, gewapend met een mes. Ze stapte achter de toonbank. “Daar kwam het tot een schermutseling met de zoon van de zaakvoerder”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Bij die schermutseling liep de 27-jarige man lichte verwondingen aan de hand op. “De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond”, aldus Lommaert. De vrouw werd onder politiebegeleiding naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. In de loop van de dag stabiliseerde haar toestand en week het levensgevaar.

De 40-jarige woont aan de overkant van de straat en is goed bekend in de buurt. De uitbater van een dagbladhandel twee huizen naast de winkel waar de feiten plaatsvonden zag haar onder het bloed afgevoerd worden. “Ze kwam ook vaak in mijn winkel maar ik heb nooit echte problemen met haar gehad”, vertelt hij. “Ze wilde vaak op krediet dingen kopen, vroeger mocht dat van mijn baas. Als ik haar dat nu weigerde stak ze soms haar middelvinger op maar agressief was ze niet. Integendeel, ze lachte eigenlijk vaak als ze bij mij in de winkel kwam.”

De politie deed zaterdagmiddag al een huiszoeking in de woning van de vrouw op de Stenenbrug. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van de steekpartij loopt nog. De zoon van de winkeluitbater werd verhoord over de messteek die de gewapende vrouw opliep. Aanvankelijk wilde het parket de vrouw zondag voor de onderzoeksrechter leiden, uiteindelijk gebeurde dat toch niet, mogelijk een gevolg van de medische toestand van de dame. “De zaak zit wel in gerechtelijk onderzoek bij de onderzoeksrechter”, zegt Christel Minne van het parket in Antwerpen. “Het onderzoek loopt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER