Direct naar artikelinhoud

Rouches tellen Westerlo uit in eerste halfuur

Standard profiteerde van het puntenverlies van de top zes en zette zonder veel moeite Westerlo opzij. Zelfs een domme rode kaart van Fai kon de Luikenaars niet deren. In 't Kuipke worden de degradatiezorgen groter.

Na de supportersproblemen in Charleroi en de Europese uitschakeling tegen Ajax sloot Standard zijn week alsnog positief af. De Rouches hadden geen kind aan rode lantaarn Westerlo. Omdat alle teams uit de top zes op een gelijkspel bleven steken, vonden de Rouches aansluiting bij de kopgroep.

Van zijn laatste acht duels, Charleroi inclusief, verloor Standard er maar eentje. De regelmaat waar Jankovic al een tijdje naar streeft, doet stilaan zijn intrede. Al was Westerlo ook gewoon niet in staat om de zwakke punten van de thuisploeg bloot te leggen.

Mustoe stak zijn arm wel heel hoog de lucht in op een voorzet van Dompé. De bal ging op de stip. Belfodil en Sá bikkelden nog even over wie hem mocht nemen, Jankovic gaf uiteindelijk de voorkeur aan Sá. Die maakte probleemloos zijn tiende van het seizoen.

Rood voor Fai

Net na het kwartier zat de partij er al helemaal op. Laifis mocht een voorzet van Dompé zomaar overhoeks binnenkoppen. Met vijftien van de dertig scoorden de Rouches exact de helft van hun doelpunten in het eerste halfuur. Daarmee zijn de Rouches de kampioen van de eerste dertig minuten. Alleen Oostende en Kortrijk komen in de buurt met twaalf goals.

Geen vuiltje aan de lucht voor Standard, tot Collins Fai zijn zoveelste domme ingeving van het seizoen kreeg. Ter hoogte van de middellijn vond hij het nodig om met beide voeten vooruit in te gaan op Ganvoula. Ref Smet kon niet anders dan de Kameroener van het veld te sturen.

Een kantelpunt werd het niet. Westerlo kon ook tegen tien Rouches geen vuist maken. Meer nog, Mbenza dikte op aangeven van Belfodil aan tot 3-0. Alleen met een gelukje kwam Westerlo toch aan een goal. Een afgeweken schot van Hyland dwarrelde in doel.