Direct naar artikelinhoud

Vandaag Europese loting Belgische clubs

Vanmiddag vindt in het Zwitserse Nyon de loting voor de derde voorronde van Champions League en Europa League plaats. Anderlecht (CL) en RC Genk (EL) treffen meer dan waarschijnlijk een haalbare tegenstander. Voor AA Gent (CL) en Cercle Brugge, dat eerst nog de tweede voorronde van de Europa League tegen het Finse Turku moet zien te overleven, ligt dat anders. Club Brugge loot pas in de volgende EL-ronde mee.

ANDERLECHT

Anderlecht kent vandaag zijn mogelijke tegenstander in de derde Champions Leaguevoorronde. Aangezien paars-wit reekshoofd is en het kampioenenspoor volgt, krijgt het wellicht een op papier haalbare kaart voorgeschoteld. Ook BATE Borisov, het Wit-Russische team dat Anderlecht twee jaar geleden verrassend uitschakelde, zit in de pot met tegenstanders. Omdat alle mogelijke tegenstanders nog in de tweede voorronde actief zijn, weet Anderlecht pas volgende week écht tegen wie het op 27 of 28 juli moet uitkomen. Als Anderlecht de derde voorronde van de CL niet overleeft, heeft het de play-off-fase van de Europa League (vierde voorronde) als vangnet.

BATE Borisov (WIT) - FH (IJS)

Lech Poznan (POL) - I.Baku (FIN)

Msk Zilina (SLK) - Birkirkara (MAL)

Sheriff Tiraspol (MOL) - D.Tirana (ALB)

Debrecen (HON) - Levadia (EST)

Omonia Nicosia (CYP) - Renova (MAC)

AIK Stockholm (ZWE) - J. d’Esch (LUX)

Bohemians  (IER) - TNS (WAL)

Ekranas P. (LIT) - HJK (FIN)

FK Aktobe (KAZ) -  Rustavi (GEO)

Heen: 27 of 28 juli

Terug: 3 of 4 augustus

AA GENT

AA Gent volgt het niet-kampioenenspoor in de Champions League en is geen reekshoofd, door zijn lage coëfficiënt. De Buffalo’s dreigt dus een zware tegenstander te loten. Als AA Gent de derde voorronde van de Champions League niet overleeft, heeft de club uit de Arteveldestad de play-off-fase van de Europa League (vierde voorronde) als vangnet.

Pot 1

Zenit St.-Petersburg (RUS); Ajax (NED); Fenerbahce (TUR); Dinamo Kiev (OEK); Braga (POR)

Pot 2

Celtic (SCH); Unirea Urziceni (ROE); PAOK (GRI); Young Boys (ZWI); AA Gent

Heen: 27 of 28 juli

Terug: 3 of 4 augustus.

RC GENK

Racing Genk is voor de derde voorronde van de Europa League nipt reekshoofd geworden. In de loting is echter nog alles mogelijk. Als het wordt uitgeschakeld in deze voorronde, zit het Europees avontuur er voor de Limburgers meteen op: in tegenstelling tot in de Champions League-voorrondes is er geen vangnet.

FC Luzern (ZWI), FC Nordsjaelland (DEN), Slovan Bratislava (SVK), FC Beroe Stara Zagora (BUL), Viktoria Plzen (TSJ), FK Jablonec (TSJ), IFK Göteborg (ZWE), Apollon Limassol (CYP), Hajduk Split (KRO)

Heen: 29  juli

Terug: 5 augustus

Cercle Brugge

Cercle moet in de tweede voorronde eerst voorbij het Finse Turku zien te raken. Als het daar volgende week in slaagt, wacht één van onderstaande tegenstanders. Als het wordt uitgeschakeld, zit het Europees avontuur er meteen op: in tegenstelling tot in de CL-voorrondes is er geen vangnet.

Liverpool (ENG), Juventus (ITA), Sporting Lissabon (POR), Olympiakos (GRI), VfB Stuttgart (DUI), AZ Alkmaar (NED), Galatasaray (TUR), Besiktas (TUR), Aris Thessaloniki (GRI), Dnipropetrovsk (OEK), R. Ster Belgrado (SER), Montpellier (FRA), Sturm Graz (OOS)

Heen: 29  juli

Terug: 5 augustus