Direct naar artikelinhoud

Radja Nainggolan: 'Heel teleurgesteld'

Geen Radja Nainggolan tegen Nederland en Estland. Het nieuws sloeg in als een bom. 'Dit doet pijn.' Maar stoppen bij de Rode Duivels? Nee.

Radja Nainggolan (28) kreeg de bondscoach aan de telefoon. "Hij heeft me gezegd dat ik niet in vorm ben en dat een selectie niet voor deze keer is", vertelt hij. "Dat vind ik een beetje vreemd, want ik ben volledig fit en ik denk dat ik goed aan het spelen ben. Donderdag speelde ik nog een goede match tegen Austria Wien en scoorde ik in de Europa League. Ik ben dan ook teleurgesteld."

Roberto Martínez sprak Nainggolan aan op het feit dat hij op de dag van Bosnië-België een oefenwedstrijd met Roma tegen de beloften speelde, terwijl hij toen afgehaakt had bij de Duivels wegens een dijblessure. "Ik heb de bondscoach uitgelegd dat er toen vooraf testen werden afgenomen en dat die niet goed waren", reageert Nainggolan. "Dan was het ook de moeite niet om af te komen. Ik speelde mee in een matchke tegen jongens van 18, maar dat was gewoon een training. Ik was op dat moment niet fit om een officiële match te spelen."

Er is ook het verhaal dat Nainggolan drie dagen voor de match tegen Cyprus de bloemetjes buiten zette in Antwerpen. "We hadden een vrije dag", zegt de middenvelder. "Als daar de reden zou liggen om mij niet te selecteren, dan had de coach mij dat moeten zeggen. Daar is met geen woord over gesproken."

"Ik heb geen probleem met de coach, maar dit is wel pijnlijk aangekomen", besluit Nainggolan. "Ik heb zo lang moeten vechten om bij de Rode Duivels te geraken, en ik denk dat ik goede dingen gedaan heb voor de ploeg. Stoppen? Op dit moment denk ik niet aan afhaken als Rode Duivel. Ik ga proberen terug te komen."