Direct naar artikelinhoud

Vanendert bereid minder te verdienen in ruil voor contractverlenging

Jelle Vanendert heeft zijn Lotto-ploeg gevraagd om zijn contract te herzien. Vanendert wil een overeenkomst die pas afloopt op het einde van 2015. In ruil daarvoor is hij bereid een deel van zijn loon in te leveren.

Jelle Vanendert werd in 2011 zesde in de Waalse Pijl en won in de Tour de Pyreneeënrit met aankomst op Plateau de Beille. Het leverde hem een lucratief contract op tot het einde van 2014, maar dit jaar kon Vanendert de verwachtingen niet inlossen. Hij reed een zwak voorjaar en stapte ziek uit de Dauphiné Libéré.

Begin juni werd bij Vanendert een parasitaire besmetting vastgesteld. Ploegdokter Jan Mathieu zette Vanendert op een antibioticakuur, maar de behandeling kwam te laat om nog voor de Tour geselecteerd te kunnen worden. Vanendert zette toen alles op de Ronde van Spanje, maar moest ook daar teleurgesteld opgeven. Toch reed hij nog de GP Wallonie en de Ronde van Lombardije.

In afwachting van betere prestaties in 2014 heeft Vanendert alvast een contractverlenging gevraagd tot 2015. Zijn loon zou hij daarbij naar beneden willen herzien. "Ik verkies een extra jaar werkzekerheid boven een hoger loon", zegt Vanendert. "Een slecht seizoen als dit had in deze moeilijke tijden het einde van mijn carrière kunnen inluiden. Nu ben ik ervan overtuigd dat de ploegleiding nog altijd in mij gelooft."

Een nieuwe overeenkomst is er evenwel nog niet. De ploeg vertrekt volgende week op stage naar Mallorca. Vanendert en ploegleider Marc Sergeant hopen daar een herziene overeenkomst rond te krijgen.