Direct naar artikelinhoud

Shoot-outs nekken Panthers andermaal

Exact twee jaar nadat Zuid-Korea ons land van de Spelen in Rio hield na het nemen van shoot-outs, speelde zich in Brussel hetzelfde scenario af. Na een knappe poulefase toch wel een stevige domper voor de Panthers.

De wedstrijd kon niet slechter starten. In de derde minuut kreeg Zuid-Korea een eerste strafcorner en Cheon liet doelvrouw D'Hooghe geen kans. Meteen kon Zuid-Korea zijn geliefkoosde spelletje spelen en zich diep in de defensie terugtrekken. De Red Panthers probeerden wel, maar geraakten er niet door.

Bij de start van de tweede helft kregen de hockeyvrouwen de supporters toch aan het dansen. Nelen versnelde mooi en Puvrez werkte af (1-1). De wedstrijd brak eindelijk open. Eerst kreeg Zuid-Korea drie strafcorners, daarna namen de Panthers over. België kreeg vier strafcorners, maar de Zuid-Koreaanse keeper verschalken, lukte niet. De in 2015 in Brasschaat zo vervloekte shoot-outs moesten de beslissing brengen. Sotgiu nam in doel de plaats in van D'Hooghe, maar het mocht niet baten.

"Dit is alweer enorm pijnlijk", zei een zwaar ontgoochelde Nelen. "Van die vier strafcorners moet er zeker één binnen gaan. En de shoot-outs? Ik ben er geen fan van, het blijft een loterij."

WK-ticket nog niet binnen

De prestigieuze finale van de World League, in november in Nieuw-Zeeland, zien de Panthers dus aan hun neus voorbijgaan. Jammer, want de speelsters van coach Thijssen hadden zich daar kunnen meten met de wereldtop.

"Die finale van de World League was niet ons hoofddoel, maar voor aanvang van de wedstrijd waren we er allemaal wel van overtuigd dat we ons gingen plaatsen. Dat toernooi had voor ons een geweldige bonus betekend", zei Nelen.

Voor de Red Panthers gaat het nu verder om een plaats tussen vijf en acht. Morgen wacht al een zware opdracht tegen Australië, dat verrassend van China verloor. Officieel is het WK-ticket 2018 ook nog geen zekerheid, maar daar moet België zich minder druk om maken. Zonder verrassingen op de continentale kampioenschappen gaat de top acht van Sint-Lambrechts-Woluwe, en daar zijn de Panthers dus zeker bij, naar Londen.