Direct naar artikelinhoud

Persoon verkiest Sportgala boven Klitschko en Ali

Thibaut Courtois, David Goffin en Bart Swings bij de mannen en Delfine Persoon, Nafi Thiam en Evi Van Acker bij de vrouwen: dat zijn de kandidaten voor de Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Bij de mannen is Courtois de favoriet, bij de vrouwen liggen de kaarten anders.

De kans dat zeilster Evi Van Acker met de prijs aan de haal gaat, lijkt klein. De Gentse stuurde haar bootje naar brons op het WK, toch net een categorie beter dan brons op een EK zoals Nafi Thiam deed, maar ze won het referendum al in 2012. Delfine Persoon van haar kant heeft niet alleen haar wereldtitel mee - de WBC-titel is de hoogst bereikbare in de bokssport - maar ook de timing. De meeste stembulletins werden niet lang na haar titel in november verdeeld. In haar nadeel speelt dan weer dat het boksen in hetzelfde bedje ziek is als het zeilen: het is geen populaire sport. Ten slotte speelt het communautaire luik een rol: Thiam krijgt vermoedelijk de meeste Waalse stemmen achter zich. "Hopelijk kom ik niet voor niets", zegt Persoon, "want ik laat er een boksconferentie met mannen als Klitschko, Mayweather Jr. en Ali voor schieten."

BC Oostende wil revanche

De terugronde van de basketbalcompetitie brengt al meteen een knalaffiche: Oostende-Charleroi. "Het blijft een klassieker, tegen de enige Belgische ploeg die ons dit seizoen al klopte", waarschuwt Oostendevoorzitter Arthur Goethals. "Charleroi beschikt over kwaliteit, maar wij kunnen meer regelmaat in ons spelniveau leggen. Onder-schat ook de terugkeer van NielsMarnegrave en Jean Salumu niet."