Direct naar artikelinhoud

Goffin kan Djokovic treffen in Australië

David Goffin begint met een goed gevoel aan zijn zesde Australian Open, na zijn zege in de Kooyong Classic. Een kwartfinale tegen Novak Djokovic kan.

Een kwalificatiespeler in de eerste ronde, mogelijk nog een kwalificatiespeler in de tweede ronde en een derde ronde tegen Ivo Karlovic. Er zijn slechtere lotingen. David Goffin hoopt op een plaats in de tweede week. Daar komt hij waarschijnlijk uit tegen Dominic Thiem. De jonge Oostenrijker is een goede vriend van Goffin. In een perfect scenario staat onze landgenoot in een kwartfinale tegen Djokovic.

Ook Steve Darcis mag, na zijn halve finale op het challenger-toernooi van Canberra, met vertrouwen aan de start komen van zijn achtste Australian Open. De 32-jarige Luikenaar, die nog nooit een wedstrijd op de hoofdtabel wist te winnen, neemt het op tegen het Australische opslagkanon Sam Groth.

Bij de vrouwen was er veel minder reden voor vrolijkheid. Yanina Wickmayer moet in de eerste ronde tegen voormalig toptienspeelster Lucie Safarova. Brengt ze dat duel tot een goed einde, dan wacht Serena Williams of Belinda Bencic. Kirsten Flipkens krijgt met Johanna Konta, de nummer negen van de wereld, een echte topper voorgeschoteld.