Direct naar artikelinhoud

'Kneusje' India temt Red Lions na shoot-outs

Een enthousiast India houdt de Red Lions na shoot-outs uit de halve finale van de World League. Een zware domper voor onze hockeyers.

Met India kregen de Lions hun verhoopte affiche op de World League. India was in de poulefase met 1 op 9 het kneusje in groep B, maar was voor deze kwartfinale in een vol Kalinga Stadium met 8.000 toeschouwers wel helemaal opgeladen.

Voor de pauze werd er niet gescoord. Een ontketend India kwam na de koffie reeds na vijf minuten op een verdiende 2-0-voorsprong. Met de rug tegen de muur bleek Loïck Luypaert de redder in nood. De eerste twee Belgische strafcorners mikte hij raak: 2-2. Jammer genoeg voor de spelers van coach McLeod klom India in dezelfde minuut van de gelijkmaker, ook via een strafcorner, weer op voorsprong (3-2). Zeven minuten voor het eindsignaal werkte een Indische speler een voorzet van Amaury Keusters in eigen doel (3-3).

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Daarin zette België nog een 2-0-achterstand recht, maar Arthur Van Doren zag zijn poging gestuit.

De ontgoocheling was groot bij de Belgen. Logisch: na drie overwinningen en een gelijkspel is het geen prettig vooruitzicht om voor hoogstens de vijfde plaats te hockeyen. "We waren tot voor de kwartfinale het beste team op deze World League", zei Tom Boon. "Het liep niet zoals we wensten, vooral in balbezit waren we niet goed genoeg."

Op naar WK

Dat India dinsdag van een rustdag genoot, terwijl België 's avonds nog aan de bak moest tegen Nederland, speelde niet in het voordeel van de Lions. "Helemaal fair is dat niet", vond ook Luypaert. "We moeten wel toegeven dat India een sterke wedstrijd speelde. Gelukkig is het WK volgend jaar belangrijker dan deze World League."

Voor de Lions is dit een gemiste kans om voor de eerste keer een groot toernooi op hun naam te schrijven. De pijlen kunnen nu gericht worden op het WK 2018. Als generale repetitie spelen de Lions in juni zo goed als zeker de Champions Trophy in Breda.