Direct naar artikelinhoud

Na problemen met Fyra nu ook Thalys defect

Na de problemen met de Fyra-snelheidstrein naar Amsterdam heeft nu ook de Thalys met een defect te kampen gekregen. De hogesnelheidstrein van Parijs naar Amsterdam is gisterochtend rond half tien tot stilstand gebracht in het station Mortsel-Oude God nadat er zich rook had ontwikkeld in het vijftiende rijtuig. Dat meldt Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel. De oorzaak van de felle rook zou een technisch defect zijn.

Alle 250 reizigers werden van de trein gehaald en op een andere trein naar Antwerpen gezet. "De passagiers hebben in het station van Mortsel-Oude God even moeten wachten totdat een binnenlandse trein hen daar is kunnen komen oppikken. In Antwerpen stapten ze dan over op een Fyra richting Nederland", zegt Patricia Baars van Thalys.

De reizigers op de Thalys zijn niet in gevaar gekomen door de rookontwikkeling, zegt Baars nog. Wat er precies misliep, is nog niet bekend. Een IC-trein die vanuit Charleroi-Zuid richting Essen reed, kwam vast te zitten achter de Thalys. "Er waren twee sporen geblokkeerd, maar de twee andere sporen in het station bleven gewoon beschikbaar", verduidelijkt Frédéric Petit.

Ook de Fyra tussen Brussel en Amsterdam heeft gisteren weer te kampen gehad met een reeks storingen, waardoor treinen ofwel vertraging hadden, ofwel werden afgeschaft.