Direct naar artikelinhoud

Luca Brecel plaatst zich voor hoofdtabel UK Championship

SNOOKER - Luca Brecel heeft zich gisteren op een indrukwekkende manier geplaatst voor de hoofdtabel van het UK Championship. Dat is, na het WK, het belangrijkste snookertoernooi ter wereld. In de vierde en laatste voorronde liet hij de voormalige Engelse wereldkampioen Peter Ebdon (nummer 21) geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Brecel won met duidelijke 6-1 cijfers. Eerder had Brecel ook al Scott Donaldsson (nummer 87), Peter Lines (52) en Liu Chuang (47) uitgeschakeld. Het UK Championship vindt plaats van één tot negen december in York. In de eerste ronde neemt Brecel het op tegen de Engelsman Ricky Walden, het nummer twaalf op de wereldranglijst. Brecel staat 74ste.

Finale en Belgisch record voor Buys op 50 meter vlinderslag

ZWEMMEN - Kimberly Buys heeft op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen in het Franse Chartres haar eigen Belgisch record op de 50 meter vlinderslag verbeterd. Ze liet in de reeksen 25.80 optekenen, ruim drie tienden beter dan de 26.11 die ze op 11 december 2009 in het Turkse Istanbul op de tabellen had geplaatst. De chrono van Buys was ook de snelste van alle deelnemers. Buys plaatste zich dus makkelijk voor de halve finales. Ze haalde later op de dag de finale, waarin ze vijfde werd in een tijd 25.83, drie honderdsten boven haar Belgische record van eerder op de dag dus. Buys haalde gisteren ook de finale van de 100 meter rugslag. Daarin werd ze achtste en laatste in een tijd van 58.94. (BELGA)