Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Volledig scherm
Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal © laenen

Overleg rond brandveiligheid kathedralen Antwerpen en Mechelen: "Als goede huisvader moet je zorgzaam zijn”

Het Antwerpse provinciebestuur wil na de verwoestende brand in de Notre-Dame in Parijs met de verschillende bevoegde diensten overleg plegen over de brandveiligheid in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Mechelse Sint-Romboutskathedraal. 

10 reacties

  • Joëlle Mertens

    5 jaar geleden
    Het is fijn hoe solidair de mensen overal ter wereld zijn en hoe snel donaties op gang komen voor de heropbouw. Maar waar blijft de donatie van de Kerk zelf, nota bene 1 van de rijkste instanties ter wereld? De Paus roept op tot hulp maar over financiële steun door het Vaticaan zegt hij niets. Ze zouden het voorbeeld moeten geven! Zelfs het hoofd van de Islam heeft opgeroepen tot steun!
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    “Als goede huisvader moet je zorgzaam zijn”, maar ze beginnen wel pas te overleggen na het drama in Parijs. Wat een huichelaars toch steeds zeg.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Waarom kan het rijke Vaticaan niet voor de kosten instaan. We betalen al het personeel. Wel gemakkelijk personeel en infrastructuur hebben als een ander alles betaald.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Er wordt ons veel beloofd, maar niets schijnt te kloppen. Waar gaat ons geld dan naartoe? Niemand durft dat te schrijven ?
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Houten spanten minder brandbaar maken is poepsimpel en kost bijna geen geld : met pekel, een geconcentreerd mengsel van water en zout inwrijven en de klus is klaar.