Stonehenge
Volledig scherm
Stonehenge © Getty Images

Wie waren de krachtpatsers die Stonehenge bouwden?

Stonehenge – het megalithische bouwwerk in het Verenigd Koninkrijk – is een raadselachtig monument waarvan nog vele mysteries opgelost moeten worden. Nieuw onderzoek licht alweer een tipje van de sluier en omschrijft waar de bouwers van Stonehenge precies vandaan kwamen.

6 reacties

  • Erik Vervenne

    5 jaar geleden
    De fantasie is dat wij in een virtuele wereld leven. Ergens is er een beschaving die met computers die 1000 keren performanter zijn dan de onze de wereld besturen. Of toch geen fantasie? Kijk naar onze DNA dat uit een code bestaat zoals een computerprogramma. Computertaal is ook een code. Er bestaan reeds zulke virtuele spelletjes die steeds performanter worden.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    Dit is fantasie, Tom De Witte, omdat ze politiek correct is. De Anatolen zijn een tak van de verhuis/uitdeining van een bepaald niet nader te noemen volk wegens niet politiek correct, een andere tak trok een andere kant op en vormde de basis voor de Oude Kelten, die Stonehenge e.a. bouwden. Er is niks mysterieus aan Stonehenge, gewoon je geschiedenis, afkomst en spiritualiteit kennen, maar dat willen die 'politiek correcten' nu net de vergeetput induwen.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Net zoals de ' wetenschappers' beweren dat de mens maar sinds 13.500 jaar zou aanwezig geweest zijn in de Americas, terwijl er aanwijzingen zijn dat het 130.000 jaar is, wie gelooft die pipo's nog? Dat toont aan dat er 130.000 jaar geleden een wereldwijde beschaving was, wat kan uitleggen waarom er overal ter wereld gelijkaardige gebouwen zijn, zoals de pyramides.
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    En waarom zou dat fantasie zijn, Rayan? Er is voldoende materiaal voorhanden om de geschiedenis te reconstrueren: archeologische vondsten, koolstofdatering, DNA-onderzoek, noem maar op!
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Net een docu gezien op Discovery waar men de bouwers gaat zoeken op de Orkney Eilanden, in het uiterste noorden. daar zijn een paar henges die nog ouder zijn dan Stonehenge. Die kennis zou dan gebruikt zijn om Stonehenge te bouwen. 3000 jaar bouwen is wel erg lang. Hier klopt iets niet.