Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Waarom we wat vaker moeten knuffelen: “Het is het ideale medicijn tegen verdriet of stress”

Slapen moeten we. Eten moeten we. Drinken moeten we. Maar knuffelen evenzeer. Dat die laatste behoefte weleens onderschat wordt, is een understatement. Daarom werd 21 januari uitgeroepen tot Internationale Knuffeldag. Of waarom we allemaal beter wat vaker zouden knuffelen.

4 reacties

  • Rita Heremans

    4 jaar geleden
    Knuffelen moet kunnen. Weer interessante lezers aan het woord...heb het met chocola, alcohol, Italiaans en aziatisch eten..pfff armzalige respons. En goede knuffel doet wonderen, laat familie en/of vrienden opleven. Je kleinkinderen knuffelen, al zijn zij 15/16 jaar. Zij hebben er ook nood aan. Mijn beste vriend op zijn sterfdag nog eens goed vastpakken. Ik ben misschien romantisch, maar liever dat dan je.men.foutist...
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    als dat echt zo'n goede werking heeft, dan graag knuffeluurtjes tegen kinderverdriet in de crèche en tegen eenzaamheid in het bejaardentehuis.
  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    En vlees, en Italiaans eten en Aziatisch eten en junkfood en fastfood en koffie en melk en brood allerhande en aardappelen en ....... :) . Let's hugg!!
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Knuffelen geeft inderdaad eventjes een weldadig deugddoend gevoel, alsof je je even laaft en overgeeft aan de kracht van de ander... om daarna weer alleen te zijn. Ik heb hetzelfde met alcohol en chocolade.