Illustratiefoto: onkruidverdelger Roundup.
Volledig scherm
Illustratiefoto: onkruidverdelger Roundup. © REUTERS

Na verzet tegen Roundup: ook ongunstige studies zijn voortaan in te kijken, zegt Europees Parlement

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) moet voortaan alle studies publiceren die ze gebruikt om de veiligheidsrisico's van stoffen te beoordelen. Die aanscherping van de Europese voedselwetgeving is vandaag met ruime meerderheid goedgekeurd in het Europees Parlement. 

4 reacties

  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Het Europees parlement weet zelf niet wat erin zit en wat ge ermee kunt doen dat zijn dan hooggeschoolden met een groter stukje wC papieren in hun handen
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Heel de hypocrisie in de toelatingen van pesticiden, insecticiden en herbiciden is dat produkten waarvan bewezen dat onschadelijk zijn voor het milieu geen erkening krijgen omdat de producent die niet aanvraagt voor bepaalde toepassingen. Hoe meer lobyisten er ingezet worden, hoe meer kans dat het toegelaten wordt. Iedereen weet dat Roundup schadelijk is maar ik ken veel particulieren die een voorraad voor 10 jaar hebben, hetzelfde met vroegere giftige E605.
  • censor

    5 jaar geleden
    Het enige "gunstige" aan roundup is dat het onkruid verdelgd...al de rest is ongunstig.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Heeft Round-up (Bayer-Monsanto) geen 5 jaar verlenging gekregen voor professionelen in de E.U. ? De tendensen veranderen nu snel en even een mouw er aan passen om die komende vijf jaar uit te zitten ? Terwijl ze 15 jaar achterop hinkelen.