Een arts in gesprek met een patiënt.
Volledig scherm
Een arts in gesprek met een patiënt. © getty

“Aan mij mag je alles vragen”: Vlaams Patiëntenplatform lanceert leidraad om communicatie tussen patiënt en zorgverlener te verbeteren

Het Vlaams Patiëntenplatform lanceert vandaag, op de Europese dag van de rechten van de patiënt, een instrument waarop patiënten vragen kunnen vinden die ze kunnen stellen tijdens een consultatie. De leidraad "Aan mij mag je alles vragen" moet de communicatie tussen patiënt en zorgverleners verbeteren.

3 reacties

  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    O.k. Maar ook een leidraad voor dd artsen zelf. Hoe omgaan met de patiënt? Wat moet hij zeggen? Tijd nemen voor informatie, ook aan familie. Uiteindelijk verdienen ze genoeg aan hun patient.
  • kris gerets

    5 jaar geleden
    De mensen hebben niet door dat dit op lange termijn tegen hen werkt. Artsen worden daardoor te voorzichtig. Nu al veel mensen naar het buitenland omdat men in belgie niet meer durft opereren.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    En iedereen weet nu al waarvoor dit gebruikt zal worden. Niet om patiënten te helpen, maar om taalonkundige verplegers/verpleegsters uit de nood te helpen. Van doorzichtigheid gesproken. Maar elk excuus om een "platform" te lanceren is goed zeker?!?