Verzuimcoaches zouden al vanaf het begin van hun ziekte contact moeten houden met langdurig zieken.
Volledig scherm
Verzuimcoaches zouden al vanaf het begin van hun ziekte contact moeten houden met langdurig zieken. © Shutterstock

De Block voorstander van vroegere opstart van re-integratietraject voor zieke werknemers

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is voorstander van een vroegere opstart van re-integratietrajecten voor zieke werknemers, al ligt de bevoegdheid daarvoor wel bij de minister van Werk. Dat zegt haar kabinet in een reactie op een studie van HR-bedrijf Acerta, waaruit blijkt dat de nieuwe regeling rond re-integratie niet goed werkt.

10 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Uitbuiten van werknemers zorgt voor nog meer uitvallen van deze groep..zolang het systeem van cowboy Reagan en Tacher blijft behouden,zullen ziektekosten steeds hoger oplopen,zolang enkel het dogma economisch rendementsdenken blijft primeren,zal de werkende middenklasse,werklozen,zieken de kas van rijksten blijven spekken.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Ik ben bijna nooit ziek dus als ik thuis blijf is het echt we krijgen al controle nog een andere uitgebluste dokter erbij. vb Griep reactie u hebt geen koorts dan kan u werken. ik had koortsremmers genomen had toen nog klein kindje . als mama moet je verder met of zonder griep maar moest wel gaan werken ziek.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Als je ziek bent, ben je ziek en krijg je terecht een uitkering. Maar hoeveel mensen met ziekte uitkering hebben een zwart jobke? Daar zou intensievere controle op moeten zijn, want kennen we niet allemaal zo iemand die profiteert van onze zuurverdiende bijdragen(afgehouden van ons arbeidsloon!)
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Als je ziek bent, dan ben je ziek. Maar de profiteurs moeten veel meer gecontroleerd worden. Ik ken leraren, 6 weken ziek want ze zijn moe en dan 14 dagen Paasvakantie. En in de Paasvakantie zijn ze plots genezen want dan gaan ze op vakantie!!!
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Re-integratie pas na 4 maanden is veel te laat. Zo zullen veel zieken na hun genezing in hun nieuwe leven blijven hangen. De motivatie om terug in een druk werkproces te stappen valt weg, mede door de maandelijkse ziekte uitkering. Met wat tegenslag 1 keer in de maand op controle. Na 1 jaar valt dat terug op 1 keer per jaar. Medisch Adviseurs van ziekenfondsen zouden minder aan hun ledenbestand en meer aan activeren moeten denken.