Geneviève Lhermitte.
Volledig scherm
Geneviève Lhermitte. © Belga

Geneviève Lhermitte, vrouw die haar vijf kinderen vermoordde, mag vrijkomen onder strikte voorwaarden

GerechtDe Brusselse strafuitvoeringsrechtbank heeft Geneviève Lhermitte vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt haar advocaat Nicolas Cohen. De inmiddels 52-jarige vrouw vermoordde in 2007 haar vijf kinderen. Ze werd daarvoor in 2008 tot levenslang veroordeeld door het hof van assisen in Nijvel. In 2017 had Lhermitte al een eerste keer een verzoek tot invrijheidsstelling ingediend, maar dat werd toen geweigerd. Ze mag nu haar cel verlaten zodra er een plaats vrijkomt in de psychiatrische instelling waar ze heen wil.

43 reacties

  • Steven Hermans

    5 jaar geleden
    Triestig. Wat zijn de strikte voorwaarden, in de toekomst maximum 4 kinderen vermoorden? Zo iemand mag NOOIT meer vrijkomen. Onze justitie is vooral gericht op de daders en is niet bezig met de slachtoffers. Wil ze naar een instelling, ok, maar daarna terug naar uw Hilton regime in gevangenis. Daders maken nu eenmaal een keuze en moeten de gevolgen dragen. Als ik straks dronken iemand zou aanrijden dan krijg ik volgens mij van justitie hier een nieuwe auto die slachtoffers moeten betalen.
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    In de USA krijg je voor veel veel minder al levenslang. Schandalig dit!!
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    spijtig dat de vijf kinderen zelfde geluk niet hebben en voor gerecht nogmaals bewijs van tekort komen op alle gebied al wie met zo gedachten loop moet zeggen het is te doen in belgie bravo staat
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Dat mens is een monster.
  • Ulrike Parmentier

    5 jaar geleden
    Vooral het zinnetje ‘instelling waar zij naar toe wil ‘ is raar. Heeft zij wel te willen ?