© EPA

Jamie Murray, broer van Andy, sluit jaar af als ‘s werelds nummer een in het dubbel

Terwijl Andy Murray (ATP-1) nog volop aan de bak moet om het jaar af te sluiten als nummer een van de wereld in het enkelspel op de ATP World Tour Finals, heeft zijn broer Jamie Murray zich vrijdag in de O2 Arena in Londen al verzekerd van de eerste plaats in het dubbelspel op het einde van het jaar.

De 30-jarige Schot en zijn Braziliaanse dubbelpartner Bruno Soares profiteerden van de nederlaag van de Fransen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert om over het Franse duo naar de leidersplaats op de ATP-ranking te springen. “Het vergt doorgaans tijd om een goede samenwerking te ontwikkelen, maar wij begonnen het jaar meteen goed en dat gaf ons veel vertrouwen”, toonde Murray zich tevreden over zijn samenwerking met de 34-jarige Soares. Murray en Soares spelen zaterdag hun halve finale tegen het duo dat gevormd wordt door de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Amerikaan Rajeev Ram.

In het enkelspel is broer Andy nog niet verzekerd van de eerste plaats op de ATP-ranking. Als de 29-jarige Murray het in Londen minstens even ver schopt als zijn Servische rivaal Novak Djokovic (ATP-2), sluit hij voor de eerste keer in zijn carrière het seizoen af als de beste tennisser van de wereld. Zowel Murray als Djokovic plaatsten zich in Londen al voor de halve finales.

Als Andy Murray de eerste positie vasthoudt, zou het de eerste keer zijn dat twee broers de ranglijsten in enkel en dubbel aanvoeren. “Het zou fantastisch zijn om het jaar op die manier af te sluiten”, vertelde Andy Murray al begin deze week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer