Oxycodone-tabletten.
Volledig scherm
Oxycodone-tabletten. © AP

Belgen gebruiken steeds meer verslavende pijnstillers

Het aantal Belgen dat verslavende morfineachtige pijnstillers als tramadol en oxycodon slikt, blijft stijgen. Dat leren nieuwe cijfers van het Riziv, bericht De Morgen vandaag.

12 reacties

  • Christian Lebis

    5 jaar geleden
    Ik heb osteogenesis imperfecta (zit aan 70+ botbreuken in 36 jaar tijd), vroeger kreeg ik brufen voor mijn pijn bij fracturen, tegenwoordig is het direct contramal. Maar die pillen zijn iets te "prettig", en ik durf ze niet altijd te nemen, nu dat CBD cannabis legaal is heb ik daar wel een fijn alternatief gevonden, het is wel duur en niet terugbetaald (25€ voor 2 gram) maar het helpt tegen de gewrichtspijn en de pijn die ik constant heb van de ijzeren platen aan mijn botten
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Goed voor de "economische groeicijfers" dus. Helaas dat alles voor het grootste deel op uw en mijn kosten en last but not least slecht voor de gebruiker. Aan symptoombestrijding geen gebrek!. Men zou beter de essentie van deze maatschappelijke problemen aanpakken en zorgen dat de mensen gezond(er) worden. Helaas staat zoiets haaks op het pharma "zieken" zorgmodel.
  • Eddy Bryon

    5 jaar geleden
    En waarom worden ze dan voorgeschreven ???
  • Jelle Roelands

    5 jaar geleden
    Ik pak contramal. Best goede pillen. :-
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Als je pijn hebt en er bestaan middelen de dag door te komen met pijnstillers is toch een goede zaak.Wat willen ze dan ,dat mensen rondlopen met pijn ?.Probleem is dat de middelen voorgeschreven worden aan diegene die geen pijn hebben en dit al op zeer jonge leeftijd en waar het vaak geen pijn is.Geloof maar dat iemand die echt pijn heeft niet zonder kan en iedereen heeft recht op nog een bepaalde levens-kwaliteit en zeker na 47 jaar werken.