De Rocky Mountains in Banff National Park in Canada.
Volledig scherm
De Rocky Mountains in Banff National Park in Canada. © REUTERS

Lichamen van drie bekende bergbeklimmers teruggevonden in Canada

De lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist, zijn gevonden. Dat meldt het Canadese agentschap voor nationale parken.

14 reacties

  • Nancy Willeme

    5 jaar geleden
    Gustaaf..waar haalt u in godsnaam de informatie dat deze hulpdiensten "gratis" zijn...of heeft u de verzekering die jaarlijks betaald dient te worden voor deze klimmers betaald
  • Helmut Haas

    5 jaar geleden
    Alpinisme is een van de weinige sporten waar je samen werkt ipv stomweg mekaar te moeten bekampen. Het voetbal kost meer aan zotte kosten voor de veiligheid bij topmatchen.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    Als je dromen/uitdagingen een nachtmerrie worden ! Zo zie je maar dat mens de natuur niet kan en ook nooit zal kunnen bedwingen !
  • Bart Van Hove

    5 jaar geleden
    Een heel groot verlies. Zoals gewoonlijk weer direct negatieve kommentaar op bergsport. Bij het lidgeld betaal je jaarlijks een bedrag voor de hulpdiensten wereldwijd. Statistisch gezien trouwens behoort bergsport bij de sporten met de minste ongevallen.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Je moet toch met de juiste fysieke capaciteiten geboren worden en ten tweede moet je bereid zijn enorme risico's te nemen. Lawines zijn risico's die buiten uzelf liggen, daardoor pas ik voor dergelijke dingen. Of op een steile ijswand lopen die kan afbreken, nee laat maar. Ik kan van normale bergactiviteiten genieten waar de risicos een stuk lager liggen, ook al zijn er gevaarlijke stukken waarbij je dood kan vallen, maar dat ligt dan aan u.