Meer dan acht op de tien Belgen eten elke dag minstens één portie fruit of groenten. Daarmee zijn we de meest regelmatige groente- en fruiteters in de Europese Unie, meldt Europese statistiekbureau Eurostat. De Britten eten dan weer het meeste fruit en groenten. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
We kopen meer groenten en fruit, en minder vlees. Dat blijkt ook uit cijfers van Buurtsuper.be. Het omzetaandeel van aardappelen, groenten en fruit binnen de versproducten steeg de voorbije jaren 7 procent. Aardappelen, groenten en fruit maken 12,4 procent uit van de totale omzet van een gemiddelde buurtsuper. Dat omzetaandeel steeg de voorbije 5 jaar […] Het bericht Verkoop groenten en fruit in de lift verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarrapport van... [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
Nederlandse kinderen eten te weinig groenten en fruit, koppen de kranten van onze noorderburen vandaag. Slechts vier op de tien kinderen tot 12... [naar artikel]
De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 38 kilogram verse groenten of één kilogram minder dan in 2016. Het thuisverbruik van fruit steeg licht van 46,6... [naar artikel]
Vlaamse jongeren eten meer groenten en fruit en kampen minder met overgewicht en obesitas. Ze zijn daarentegen minder tevreden over hun gezondheid,... [naar artikel]
Last van een dipje? Misschien helpt het eten van wat extra fruit en groenten je er wel door. Uit een Brits-Australisch wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat er in zowel groenten als fruit stoffen zitten die je blijer maken. [naar artikel]
Naar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit. [naar artikel]
De Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt vandaag uit het jaarrapport van marktonderzoeker GfK Belgium bij 5.000 gezinnen, in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). In 2018 kocht de Belg gemiddeld 37 kilogram groenten en 45 kilogram […] Het bericht Verbruik groenten en fruit bij Belgische gezinnen op laagste peil in tien jaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ook dit schooljaar is het dé uitdaging om zoveel mogelijk kinderen gezond te laten eten. De campagne ‘Oog voor lekkers’ wil ouders en scholen hierbij helpen, door een gezond tussendoortje aan te bieden. Want Vlaamse kinderen en jongeren eten die onvoldoende. Tien tips om uw kind groeten en fruit te laten eten. [naar artikel]
De Diabetes Liga lanceert vandaag ‘Een week gezonder’, een challenge om van 5 tot 11 juni meer groenten en fruit en minder ultrabewerkt voedsel te eten. Ben jij wel te vinden voor een uitdaging? Weet jij hoeveel gezonds je dagelijks moet eten? Of dat spruitjes bijna 3 keer zoveel vitamine C als citroenen bevatten? Test je kennis over groenten en fruit in onze quiz en ontdek de zes tips van ambassadeur en diëtist Michaël Sels. [naar artikel]
Met de zomer in het land eten veel mensen toch wat meer fruit om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? En helpt afspoelen onder de kraan? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
‘Vegetables are the new sneakers’: in flitsende filmpjes krijgen jongeren vanaf nu tomaten, sla en een aubergine te zien. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft zijn uitgaven voor de promotie van groenten en fruit in drie jaar met 71% opgetrokken. Want nog steeds eten te weinig jongeren hun nodige portie. [naar artikel]
De maand mei wordt dit jaar minder plasticvrij dan ze had kunnen zijn zonder de coronacrisis. U kiest in de supermarkt namelijk meer voor groenten en fruit die voorverpakt zijn (meestal in plastic), en minder voor groenten en fruit die u zelf uit de bak kiest en in uw herbruikbare zakje stopt. En dat heeft alles te maken met vrees voor besmetting met het coronavirus. Alleen, hoe terecht is die? We klopten aan in de supermarkt en bij de wetenschap. [naar artikel]
De Belg consumeerde vorig jaar meer groenten en fruit. Dat blijkt maandag uit een bevraging van het marktonderzoeksbureau GfK Belgium bij een panel van 6.000 Belgische gezinnen in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Toch eten de Belgen nog steeds te weinig groenten en fruit. Daarom zet VLAM een nieuwe tv-campagne op poten. [naar artikel]
Die appel per dag zorgt er spreekwoordelijk voor dat we niet te snel bij de dokter belanden, maar wie daar nog wat fruit en groenten aan toevoegt [naar artikel]
Tijdens de zomer eten mensen vaak meer fruit en groenten om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat daarover. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Helpt afspoelen onder de kraan? En waarom zitten die pesticiden eigenlijk op onze voeding? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
Dat groenten en fruit eten goed is voor onze gezondheid is al lang geen verrassend nieuws meer. Nieuw onderzoek toont nu echter aan dat je houden... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.