Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Pure afzetterij”: restaurant op Mykonos rekent 98,5 euro aan voor bord calamares

25/05/2019 - 09:38
"Een Amerikaanse soldaat uit Brooklyn waarschuwt op TripAdvisor voor een restaurant op Mykonos dat hij omschrijft als “pure afzetterij”. De militair..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Berucht restaurant op Mykonos doet het wéér: “711 euro voor een paar drankjes en een bord calamares” (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Het zijn bedriegers, loop weg!” Een waarschuwing van enkele Italiaanse toeristen op Tripadvisor over een restaurant op Mykonos gaat viraal. Het bewuste restaurant op het Griekse eiland blijkt stilaan berucht te worden om zijn wel heel brutale afzetterij. Nadat het restaurant eerder een Amerikaans koppel 800 euro aanrekende voor wat krabbenpoten, een slaatje en twee mojito’s, kregen de Italianen deze keer een rekening van 711 euro voor een paar drankjes en een bord calamares. En zo zijn er nog veel meer verhalen. [naar artikel]


2. Restaurant op Mykonos opnieuw onder vuur door extreem hoge prijzen: 700 euro voor drank en calamares (20/08/2023 - Het Belang van Limburg)

“Dat wordt dan 700 euro, alstublieft.” Een berucht restaurant op het Griekse eiland Mykonos wordt bedolven onder negatieve reacties van toeristen, nadat een Italiaans koppel hun rekening deelde: meer dan 700 euro voor een paar drankjes en wat calamares. En het restaurant is niet aan zijn proefstuk toe. [naar artikel]


3. Nieuwkomer in Antwerpen: de pure keuken van restaurant Essenz (22/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

In restaurant Essenz willen dertigers Joris en Benthe de essentie van het koken op het bord brengen. Geen liflafjes of overtollige crèmes, maar pure producten, wat je ziet is wat je eet. [naar artikel]


4. Dertiger gekend voor 198 (!) feiten van afzetterij: “U bent recordhouder” (06/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 39-jarige man riskeert zes maanden cel omdat hij voor de zeventigste keer, na een uitgebreid diner, een Genks restaurant verliet zonder te betalen. Hij is gekend voor 198 feiten van afzetterij. [naar artikel]


5. Griekse krant: “Erling Haaland gaf 30.000 euro fooi op restaurant in Mykonos” (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Dortmund-spits Erling Haaland blijkt zich wel geamuseerd te hebben op zijn recente vakantie naar het Griekse eiland Mykonos. De Griekse krant Sportime meldt zaterdag dat hij liefst een half miljoen euro spendeerde voor een zes uur durende lunch in het luxueuze strandrestaurant Nammos. Daarbovenop zou hij ook nog eens een fooi van 30.000 euro achtergelaten hebben voor de staf. [naar artikel]


6. Tafelschuimer (39) moet boete van 8.000 euro ophoesten na gratis etentje (03/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 39-jarige man moet 6 maanden naar de cel en een geldboete van 8.000 euro betalen omdat hij na een etentje in een Genks restaurant wegliep zonder te betalen. Hij is gekend 98 feiten van afzetterij. [naar artikel]


7. Restaurant: “Bord niet leeg eten? Dat is dan 2 euro extra” (22/12/2017 - VRT NWS)

Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]


8. Brussels restaurant rekent 5 euro coronatoeslag per persoon aan: "We willen niemand ontslaan" (29/06/2020 - VRT NWS)

Het Brusselse restaurant Viva M'bomma rekent per persoon 5 euro coronatoeslag aan. Op de toeslag komt er heel wat kritiek. Bij Horeca Vlaanderen begrijpen ze de extra vergoeding niet. "De horeca heeft al heel wat compensaties gekregen, een coronatoeslag is geen goeie commerciële zet." [naar artikel]


9. Razendsnelle calamares met chorizoslaatje en lichte yoghurtdip (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Daar aan de Middellandse Zee weten ze wat goed leven is. Voor diezelfde mediterraanse joie de vivre op ons bord spieken we bij de Grieken en maken... [naar artikel]


10. Sergio Herman verliest twee Michelinsterren van restaurant Pure C (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Pure C, het restaurant van de bekende Nederlandse chef Sergio Herman, prijkt niet langer op de lijst met Michelinsterren in Nederland. Afgelopen jaar kreeg het restaurant er nog twee. [naar artikel]


11. Overpelts restaurant neemt opmerkelijke maatregel: “Bord niet leeg? Dat is dan 2 euro extra” (23/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]


12. Vlaams restaurant neemt opmerkelijke maatregel: “Bord niet leeg? Dat is dan 2 euro extra” (23/12/2017 - Het Nieuwsblad)

Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]


13. Bord niet leeggegeten? Bijbetalen! (25/12/2017 - De Standaard)

Een restaurant in Overpelt, in Limburg, wil iets doen aan de verspilling in onze maatschappij: wie zijn bord niet leeg eet, moet twee euro bijbetalen. Het is een buffetrestaurant waar mensen zelf mogen opscheppen, maar soms laden ze hun bord overvol en laten ze de helft staan. Dan moeten ze dus bijbetalen. En het werkt: nu is er veel minder verspilling. [naar artikel]


14. “We wilden enkel maar snelle hap”: Canadees koppel moet op Mykonos 400 euro betalen voor glas bier, cocktail en twaalf oesters (04/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

400 euro voor een stevig glas bier, een cocktail en twaalf oesters? Toeristen Alex en Lindsay Breen moesten twee keer slikken toen ze de rekening gepresenteerd kregen in een restaurant op het Griekse eiland Mykonos. De eigenaar van DK Oyster wast zijn handen echter in onschuld. Sterker nog: Dimitrios Kalamaras schuift de schuld in de schoenen van zijn klanten. “Wie plaatst er nu een bestelling zonder eerst te informeren naar de prijs? Het zijn influencers die beroemd willen worden, vandaar dat ze met hun verhaal naar de pers stappen.” [naar artikel]


15. Sergio Herman weert vlees uit restaurant Pure C in Cadzand (12/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Topchef Sergio Herman zal geen vlees meer serveren in zijn restaurant op de Cadzandse zeedijk Pure C. “Chefs moeten het goede voorbeeld geven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


16. Voormalig Grieks restaurant wijkt voor nieuwbouw aan Hasseltweg in Genk (11/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het voormalige Griekse restaurant Mykonos aan de Hasseltweg in Genk wordt afgebroken. Op dat perceel en op het perceel ernaast komt een nieuwe horecazaak met daarboven appartementen. [naar artikel]


17. Restaurant Pure C van Sergio Herman krijgt tweede Michelinster (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pure C, het restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, heeft een tweede Michelinster gekregen. "De gerechten zijn er ongemeen boeiend... [naar artikel]


18. Vrouw (45) krijgt celstraf voor overnachting in Turnhouts hotel zonder te betalen: "Al 6 keer veroordeeld in binnen- en buitenland" (06/03/2023 - VRT NWS)

Een vrouw van 45 is veroordeeld tot 6 maanden cel voor afzetterij, omdat ze overnachtte in een hotel in Turnhout zonder te betalen. Het is al de zesde keer dat ze voor gelijkaardige feiten van oplichting en afzetterij is veroordeeld. Ze moet ook een boete van 1.600 euro betalen. [naar artikel]


19. Pure C, van twee Michelinsterren naar geen: ‘Sterren hangen vaak vast aan de chef, niet zozeer het restaurant’ (24/04/2023 - De Standaard)

Pure C, het Nederlandse restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, is in één klap zijn twee Michelinsterren kwijtgespeeld. Hoe komt dat? En hoe uitzonderlijk is het? [naar artikel]


20. Oeps. Leuvens restaurant rekent klanten 1.000 euro te veel aan en is nu op zoek naar onfortuinlijk gezin: “We zijn van onze stoel gevallen” (18/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij restaurant ViaVia langs de Naamsesteenweg in Heverlee zijn ze afgelopen weekend even geschrokken. Een gezin dat er vrijdagavond dineerde, werd 1.000 euro te veel aangerekend. De onfortuinlijke familie is nog niet gevonden. [naar artikel]


21. Bord aflikken op Tomorrowland? Kostprijs 495 euro (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Indiase sterrenchef Gaggan Anand heeft speciaal voor Tomorrowland een menu in elkaar gebokst van zestien gangen. Dat kost 495 euro en wordt geserveerd in een speciaal restaurant met uitzicht op de Main Stage. Er zijn ook enkele bijzondere gangen: zo moet je bijvoorbeeld je bord aflikken en wordt het dessert in een papfles geserveerd. [naar artikel]


22. De oplossing voor de afvalberg? In dit Hasselts restaurant eet je je bord ook op (07/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Na een lekkere maaltijd ook uw bord oppeuzelen. Bij The Foodmaker in Hasselt kan het. “De smaak? Vergelijk het met een cracker”, zegt CEO Lieven Vanlommel. [naar artikel]


23. Horecazaak Thai Café rekent energiesupplement van 1 euro per persoon aan (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Horecazaak Thai Cafe in Hasselt rekent haar klanten voortaan een meerprijs aan. Dit uit noodzaak, om de hoge energiekosten en de stijgende prijzen van de voedingsproducten op te vangen. En de klanten zelf tonen ook begrip voor de maatregel, aldus de zaakvoerder. Het Thais restaurant wil niet aan de vaste prijzen op de menukaart komen, en kiest er in de plaats voor om een supplement van 1 euro per persoon te vragen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!