Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

BBQ-weekend op komst: tien gouden tips van ‘grillmaster’ Peter De Clercq

30/05/2019 - 17:22
"Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. BBQ-weekend op komst: tien gouden tips van ‘grillmaster’ Peter De Clercq (10/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]


2. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je ziet wanneer je vlees gaar is (26/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Van varkenskotelet over kippenbout en côte à l’os tot veggieburger: grillmaster Peter De Clercq toont je stap voor stap hoe jij je gasten inpakt met perfect gebakken stukjes vlees. [naar artikel]


3. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.” [naar artikel]


4. Grillmaster Peter De Clercq opent winkel (en lanceert pralines met barbecuesmaak) (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Kok Peter De Clercq, bekend uit het programma ‘Grillmasters’ en wereldkampioen barbecue, opent een delicatessenwinkel met zijn dochter Axelle. In een gebouw vlak naast zijn restaurant ‘Elckerlijc’ in Maldegem zullen liefhebbers van Belgische streekproducten er onder meer honing, kaas en pralines vinden. [naar artikel]


5. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het is nog vroeg op het jaar, maar de weersvoorspellingen voor komend weekend en volgende week liegen er niet om: we kunnen al barbecueën! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je een handje. [naar artikel]


6. Van het aperitief tot het vlees en het dessert: 12 experts tippen de beste producten voor de ultieme barbecue dit weekend (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]


7. Zin om te barbecueën? Grillmaster Peter De Clercq helpt je op weg naar het geschikte toestel (20/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als de zon in het land is, hebben velen onder ons het brandend verlangen om te barbecueën. Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past?... [naar artikel]


8. DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

De lente staat voor de deur. Met de komst van het zonnetje, komen de mensen weer hun deur uit en er staan dit weekend dan ook tal van (buiten)activiteiten voor de deur. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier! [naar artikel]


9. Van plan om te barbecueën deze week? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan: dat betekent: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg. [naar artikel]


10. Onze barbecuechef test BBQ-specialiteiten uit de supermarkt en proeft verrassend veel lekkers (08/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Grillmaster Peter De Clercq boog zich voor ons over nieuwe of trendy specialiteiten uit de barbecuerayons van de supermarkt. Diepvries of vers, gemarineerd of puur, klassiek of verrassend: kiezen is niet evident. Peter roosterde diverse producten, van vlees over vis tot vegetarisch, en kwam tot de prettige vaststelling dat er redelijk wat lekkers tussen het aanbod zat. Eline Maeyens, foto’s Wim Daneels [naar artikel]


11. Welke houtskool is de beste voor de barbecue? Chef Peter De Clercq zocht het uit (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]


12. Met deze 5 tips barbecue jij als een echte grillmaster (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]


13. Het best gebakken vlees, de lekkerste rosé en originele side dishes: dit is de ultieme barbecuegids voor het zonnige weer (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]


14. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je als leek je barbecue aansteekt (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]


15. Vuurmeester Peter De Clercq test tafelbarbecues onder de 100 euro en blijft achter met een verbrande tafel en veel vragen (16/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Barbecuespecialist Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc uitMaldegem test tien tafelbarbecues onder de 100 euro. Hij hooptvooral gezellig en tegelijk veilig te kunnen grillen maar stelt zichmeer dan eens vragen bij de kwaliteit van de toestellen. [naar artikel]


16. VIDEO. Mooi weer, barbecue? Vijf ultieme tips van grillmaster Wim Bloemen (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Wil je leren iets meer dan een klassieke barbecueworst op de rooster te leggen? Dan moet je er snel bij zijn. Bij opleidingscentrum SyntraPXL is er zelfs een wachtlijst voor de opleiding ‘Start 2 BBQ’. Grillmaster Wim Bloemen geeft alvast zijn vijf ultieme barbecuetips. [naar artikel]


17. Van krantenpapier tot de truc met de aardappel: zo krijg je je barbecue snel en goed schoon na de winter (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]


18. Geen chemische producten, wel aardappels en citroenen: twee experts leggen uit hoe je je barbecue het best onderhoudt (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


19. "Gebruik een aardappel of citroen": hoe maak je je barbecue weer schoon na zijn winterslaap? Twee experts geven advies (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


20. Zo bereid je de perfecte entrecote volgens barbecuekampioen Peter De Clercq (24/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie aan een goed stuk vlees denkt, die zegt entrecote. Of côte à l’os als er nog een been aanhangt. Barbecue­kampioen Peter De Clercq maakt hem op twee manieren: easy does it met een ui in het vuur, of als een volledig feestmaal op z’n Japans. [naar artikel]


21. Met Snickers en Smarties: zo tovert Peter De Clercq een dessert op de BBQ (26/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Na een lekkere barbecue toch nog een gaatje over? Dan is het tijd voor dessert en ook dat maak je makkelijk op de grill. Peter De Clercq toont in het slot van onze BBQ-reeks hoe je de zoetebekken aan tafel kunt verleiden met een nagerechtje. [naar artikel]


22. Onze tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend (16/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Pasgeboren lammetjes aaien, een uitzonderlijk bezoek aan het maritiem erfgoed rond het MAS en het Bonapartedok of een bezoek aan de Kinderuniversiteit. Er valt weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven alvast tien inspirerende tips. Veel plezier! [naar artikel]


23. Simpel of mag het toch wat meer zijn? Twee recepten van Peter De Clercq voor heerlijke hotdogs (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)

75 hotdogs in 10 minuten, dat record werd vorig jaar verbroken op de jaarlijkse wedstrijd op Fourth of July in de VS. Zo veel eten raden wij niet aan, maar als u dit weekend zin heeft in een hete hond, dan heeft Peter De Clercq twee heerlijke recepten. Simpel en voor als het wat meer mag zijn. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!