Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Wij ontrafelen het geheim van een lekkere eclair: “Kook zelf je pudding”

21/06/2019 - 16:31
"De eclairs, liggen ze u ook altijd aan te staren in de toonbank bij de bakker? Stuur mij op een zondagochtend niet om pistolets, want de kans is groot dat ik ook eclairs mee heb. Laat de ‘Week van de eclair’ nu net de uitgelezen kans zijn om het geheim achter dit zachte gebakje te ontdekken. In het atelier van een echte ambachtelijke patissier nog wel, Savarin in Mechelen. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dag van de Eclair vandaag: bij deze bakkers in Vlaanderen koop je de lekkernij ten voordele van KickCancer (16/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Smullen van een lekkere eclair en tegelijk het goede doel steunen? Dat kan vandaag op de Dag van de Eclair. Op 16 maart bieden heel wat Belgische bakkers de zoete lekkernij aan om het onderzoek naar kinderkanker te steunen. De opbrengst gaat volledig naar stichting KickCancer. Waar scoor jij een eclair voor het goede doel in jouw buurt? Wij lijsten enkele bakkerijen voor je op. [naar artikel]


2. Wetenschappers ontrafelen het geheim van de supersenioren: hoe meer vrienden, hoe groter de kans om na uw tachtigste nog scherp en alert te zijn (20/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Wetenschappers ontrafelen stilaan het geheim waarom sommige senioren tot ver na hun tachtigste scherp en alert blijven. Het type hersencellen dat u in staat stelt om vrienden te maken en begripvol te zijn, blijkt een rol te spelen. Hoe meer u er heeft, hoe meer kans om supersenior te worden, ongezonde levensstijl of niet. [naar artikel]


3. Wel langste éclair in Verviers, toch niet in Guinness Book (23/10/2016 - De Standaard)

Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er zondagochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar de initiatiefnemers in Verviers hadden geen aanvraag tot erkenning gedaan bij het Guinness Book of World Records. [naar artikel]


4. App moet geheim achter hit ontrafelen (04/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Bakkers verbreken record van langste éclair maar wordt door vergetelheid niet erkend (23/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er zondagochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar de initiatiefnemers in Verviers hadden geen aanvraag tot erkenning gedaan bij het Guinness Book of World Records. [naar artikel]


6. Belgen ontrafelen geheim van dodelijk slangengif (11/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Detail onthult lang bewaard tv-geheim: ‘Thuis’ ligt in Ternat (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Door een klein detail hebben de kijkers van 'Thuis' een tv-geheim kunnen ontrafelen: ze weten nu eindelijk waar hun favoriete personages wonen. In... [naar artikel]


8. Belgen vestigen wereldrecord van langste éclair, maar waren één ding vergeten (23/10/2016 - Het Nieuwsblad)

Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er zondagochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar de initiatiefnemers in Verviers waren vergeten om een aanvraag tot erkenning te doen bij het Guinness Book of World Records. [naar artikel]


9. Dit is het geheim van een heerlijk smeuïge kaasfondue (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere kaasfondue thuis zelf maken is een makkie. Al kan je weleens met een draderige of klonterige brei eindigen en dat is natuurlijk niet de... [naar artikel]


10. Ken jij het geheim van het geheime ruimtetuig? - Jens Franssen (09/05/2017 - De Redactie)

Het was prikkelend nieuws gisteren. Na bijna twee jaar vliegen in de ruimte landde een onbemand ruimtetuig in de VS. Wat deed dat ding zo lang daarboven? Journalist Jens Franssen probeert het geheim van dit geheime ruimtetuig te ontrafelen. [naar artikel]


11. Nieuwe smaken om de eclair te eren (18/06/2020 - VRT NWS)

Het is opnieuw "de week van de eclair". Voor deze 2e editie zetten meer dan 700 Belgische bakkerijen het populaire gebakje extra in de schijnwerpers. De lekkernij is deze week ook beschikbaar in minder gebruikelijke smaken. [naar artikel]


12. Belgische onderzoekers ontrafelen geheim van langzame hersengroei (26/01/2023 - Het Nieuwsblad)

Onderzoekers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek en de ULB hebben het geheim achter de trage hersengroei van mensen ontdekt. Dat heeft het VIB donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Het zijn de mitochondriën, de energiefabriekjes van cellen, die zorgen voor de snelheid van de hersenontwikkeling. Het werk van de onderzoekers is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science. [naar artikel]


13. Dit zit er in je kebabsaus: “Een goede looksaus betekent dat je morgen niet kunt gaan werken” (05/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een lekkere kebab hoort een lekkere saus. Maar welke saus is nu het populairst volgens Limburgse kebabzaken? En de typisch Limburgse halfpikant: wat zit daar precies in? Een goedbewaard geheim voor sommige zaken, al geven enkelen toch hun recept prijs. [naar artikel]


14. Vrouw (30) start verwoestende bosbrand… tijdens poging om urine van beer aan de kook te brengen (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 30-jarige vrouw staat in de Verenigde Staten terecht voor het starten van een enorme bosbrand in Californië. Zelf beweert de vrouw, een zelfverklaarde “sjamaan”, dat het gebeurde toen ze berenurine aan de kook wilde brengen en dat het dus om een ongeluk ging. [naar artikel]


15. Food fight. Berlijnse bol vs. eclair, wat is nu eigenlijk het gezondst? (24/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat een mens deze zomer ook doet, eten moeten we sowieso. En om je te helpen bij al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA wekelijks voor een dilemma: wat is nu het gezondst? Vandaag: de Berlijnse bol of de eclair. [naar artikel]


16. Wetenschappers ontrafelen hét geheim van de pophit (17/11/2019 - Gazet van Antwerpen)

Waarom blijven Red Red Wine van UB40 of Ob-La-Di, Ob-La-Da van The Beatles zo’n onverwoestbare klassiekers? Omdat ze de juiste combinatie van (on)zekerheid en verrassing bij de luisteraar opwekken, leert wetenschappelijk onderzoek. [naar artikel]


17. Verschillende gelachtige snoepjes teruggeroepen wegens kans op verstikking (14/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

De gelachtige snoep Fruity Jelly, Mixed Fruit Pudding en Pipo Cup Jelly Pudding worden teruggeroepen, omdat er mogelijk risico is op verstikking,... [naar artikel]


18. Philippe Clement: “Nooit zo als pudding in mekaar gezakt” (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Hij was niet alleen ontgoocheld, Philippe Clement was vooral kwaad na de 3-0-nederlaag in Genk. “Het is de eerste keer in één jaar en tien maanden dat ik niet de minste reactie zag na een tegengoal, we zakten als een pudding in mekaar.” [naar artikel]


19. 'Die groove! Die percussie! Die samenzang!' (29/11/2017 - De Morgen)

Van de allereerste aflevering van Netflix-topper Stranger Things tot een Facebook-groep die het nummer nu koste wat het kost naar de top van de Tijdloze op StuBru wil piloteren. 'Africa' van Toto beleeft 35 jaar na de release zijn renaissance. Muzikanten en dj's ontrafelen het geheim. [naar artikel]


20. OPROEP. Welke traiteurs en restaurants maken lekkere afhaalmenu’s voor de feesten? (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Een mooie tafel gevuld met lekkers, dat hoort bij de feestdagen. Maar niet iedereen heeft zin om zelf in de keuken staan. Gelukkig zijn er lekkere afhaalmenu’s. Waar kan je dit jaar lekker bestellen? [naar artikel]


21. Grote puddingliefhebber? Dan moet je zeker voor deze job solliciteren (02/09/2019 - Metro)

Als je graag pudding eet, dan hebben wij voor jou alvast de droomjob gevonden. Het Britse dessertenbedrijf Pots & Co is op zoek naar een professionele puddingproever om gedurende drie maanden deeltijds aan de slag te gaan. Per uur word je 15 pond betaald en het enige wat je moet doen is pudding proeven, die […] Het bericht Grote puddingliefhebber? Dan moet je zeker voor deze job solliciteren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!