De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]
Als de zon in het land is, wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden... [naar artikel]
Barbecue jij enkel tijdens de zomer? Zonde! Een winter-BBQ is minstens even leuk. Als originele feestformule met kerst of eindejaar of als sfeermaker op een doodgewone winteravond? Met deze 5 tips van HLN Shop maak je van je winterse barbecue een succes. [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]
Slow travel’end de wereld ontdekken, en dat vanuit jouw woonkamer: dat is waar Slow TV voor staat. Het laat je... The post Slow TV neemt je virtueel mee uit je kot appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het Manchester van The Smiths, Oasis en Elbow blijft een vruchtbare muziekstad. Vooral laatstgenoemde groep wijst de weg voor het soort muzikale sfeerschepping waarin The Slow Show grossiert. [naar artikel]
Televisies, smartphones, tablets en laptops,… Allemaal bestaan ze voor een heel groot deel uit een scherm en die wordt vroeg of laat wel een keertje vuil. Met deze tips maak je snel en veilig schoon. [naar artikel]
Wist je dat er elke dag gemiddeld meer dan 300 miljard mails verstuurd worden? Het is dan ook belangrijker dan ooit om je mailbox goed te beveiligen tegen hackers, zeker wanneer je soms (privacy-)gevoelige data doorstuurt. Met deze 6 tips mail je zo veilig mogelijk. [naar artikel]
Nieuwjaar staat voor de deur. Ook in onze kleine bubbel mag dat zeker gevierd worden. Maar weet dat er in deze periode elk jaar heel wat ongevallen gebeuren in huis. Denk maar aan oververhitte fonduestellen, gordijnen die in brand vliegen door een kaars of kerstbomen die vuur vatten. Met deze tips van bouwsite Livios zorg je ervoor dat alles veilig verloopt. [naar artikel]
Samen met de zomer hangt dit weekend op veel plaatsen ook de heerlijke geur van barbecue in de lucht. Zwoele temperaturen zijn helaas ideale omstandigheden voor bacteriën om zich razendsnel te vermenigvuldigen. Hoe voorkom je dat de rij voor de brochette verandert in een rij voor het toilet? Deze tips van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kunnen helpen. [naar artikel]
In Topdokters was deze week te zien hoe een jongeman na het aansteken van een barbecue met aanmaakvloeistof werd verbrand over negentig procent van zijn lichaam. Het was niet zeker of hij het zou overleven. Daarom tien vuistregels van brandwondenexperts voor het startende BBQ-seizoen en zeven tips voor als het toch zou mislopen. [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Zon en meer dan 25 graden, en dan steken we graag de barbecue aan. Maar voedsel op de barbecue kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral de manier waarop we vlees bereiden kan een kankerverwekkend effect hebben. Het National Cancer Institute heeft ook aangetoond dat barbecue de kans op kanker kan verhogen. Toch zijn er ook tips om toch zo gezond mogelijk gezellig te barbecuen. [naar artikel]
Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
Dat Asterix en Obelix steevast een varken grilden bij elk festijn, is geen toeval. Op tal van volksfeesten spot je zelfs nu nog geregeld een varken aan het spit. Logisch, weet Hendrik Dierendonck: “Dat is de ultieme barbecue en het past bij de huidige trend van slow cooking.†De topslager vertelt hoe je varkensvlees het lekkerste klaarmaakt op de barbecue en hij tipt ook zijn favoriete recept voor shortribs met zure room en kikkererwten. [naar artikel]
Het kwik daalt weer onder nul. Voor wie de wagen buiten laat overnachten, kan dat wel eens voor problemen zorgen. Denk maar aan bevroren ruiten of een vastgevroren handrem. Met deze tips weet u wat u zeker wel en zeker niet mag doen om dergelijke veelvoorkomende problemen op te lossen. [naar artikel]
Dit weekend halen we die barbecue misschien wel voor de laatste keer dit jaar boven: vermijd stress en lees hier de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. 12 experts, van vleeschefs en sommelier tot patissier, delen de beste producten en tips om er een smakelijk succes van te maken. Zo pak je het slim aan vanaf de apéro tot het dessert. [naar artikel]
Dit weekend wordt het twintig graden en dat betekent: tijd om te grillen! Speciaal voor wie dit weekend de barbecue bovenhaalt vroegen wij tips aan Karel en Birger, de mannen die met hun grillrestaurant 'TJOP'S' in de finale van het VTM-programma 'Mijn Pop-Uprestaurant' zitten. [naar artikel]
Vannacht worden vriestemperaturen verwacht. Door het telewerk staat je auto misschien al even stil, waardoor je sneller problemen kan krijgen bij het starten. Moet je morgen op pad met de wagen of de fiets? Volg dan deze tips om problemen te voorkomen en veilig te rijden. [naar artikel]
Kruibekenaar Tom Bertels (46) is dit weekend al aan zijn dertigste barbecue van het jaar toe. En als het niet zo lang kwakkelweer was geweest, waren er zeker en vast nog een aantal extra kippendijen of steaks op de grill beland. De barbecuefanaat behaalde vorig jaar een Belgische titel met zijn uitmuntende ribbetjes, maar is van alle markten thuis. Of wat dacht je van zijn groentenversie van curryworst speciaal? In zeven tips en enkele makkelijke receptjes geeft Tom de nodige inspiratie om het barbecue-hoogseizoen aan te vatten. [naar artikel]
Rij je met een elektrische fiets, dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten om veilig de weg op te gaan. Met deze praktische tips voorkom je ongelukken! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.