Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Sommelier Sepideh proeft 7 rockwijnen: “Wijn van The Rolling Stones is seks in de fles”

30/06/2019 - 07:27
"Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe ontkurk je een fles wijn en schenk je in? HLN-sommelier Sepideh toont het stap voor stap (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag serveert onze sommelier Sepideh Sedaghatnia haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je binnen drie... [naar artikel]


2. “Met één druk op de knop weet je hoe je de wijn moet serveren”: onze huissommelier test een digitale sommelier via app uit. De moeite of niet? (23/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]


3. Mag je wijn koelen in de diepvries? En hoe stem je de wijn af op je menu? HLN-sommelier beantwoordt 20 feestvragen (13/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]


4. De juiste wijn kiezen voor de feestdagen? Dankzij deze HLN-tool heb je een online sommelier bij in de supermarkt (09/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Twijfel jij ook zo vaak bij de zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt? Wat zegt een mooi etiket over de inhoud? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Via de exclusieve HLN-wijnwijzer gidst sommelier Sepideh Sedaghatnia je naar de voor jou geschikte wijn, én vertelt ze bij welk gerecht je die best inschenkt. [naar artikel]


5. Hoe kies je wijn op restaurant? HLN-sommelier Sepideh geeft raad (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Onze sommelier Sepideh Sedaghatnia servert deze zomer haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je gewoon de... [naar artikel]


6. Nooit een slechte (lente)wijn mee naar huis: dankzij deze HLN-tool heb je altijd een online sommelier bij in de supermarkt (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt brengt soms veel twijfels met zich mee. Betekent een mooi etiket dat de inhoud lekker is? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Om te vermijden dat je de verkeerde wijn kiest, is er een exclusieve HLN-wijnwijzer op basis van tips van Sepideh Sedaghatnia. De online sommelier gidst je van op je smartphone naar de voor jou geschikte wijn én vertelt je bij welk gerecht je die best inschenkt. [naar artikel]


7. HLN-sommelier Sepideh proeft 15 wijnen onder de 10 euro en deelt één 9/10 uit: “Die prijs-kwaliteitverhouding is top!” (18/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in? [naar artikel]


8. “Fragiel, plezierig en dorstlessend”: onze huissomelier Sepideh proeft 12 BBQ-wijnen onder de 6 euro (26/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een barbecue is vaak een klein feest en daar hoort een lekker drankje bij. Met deze wijnen onder de 6 euro hou je het alvast betaalbaar, maar smaken ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft zes witte en zes rode wijnen uit de supermarkt. “Liever een goede, budgetvriendelijke wijn uit een fles dan een bag-in-box op tafel.” [naar artikel]


9. Chocolatier Neuhaus en sommelier Sepideh ontwikkelden pralines die perfect bij wijn passen: “Niet iedereen is fan van zoete dessertwijn” (12/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]


10. Piet Huysentruyt lanceert eigen rosé bij Aldi: is die ook lekker? Onze sommelier proeft (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, klinkt het bij de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en zijn geld waard? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons: “Ik had gedacht dat de prijs iets lager lag.” [naar artikel]


11. GETEST. Onze huissommelier proeft 15 rode wijnen onder 10 euro en deelt zelfs een 8/10 uit: “Deze wijn is zalig en lekker op elk moment” (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met de lente in aantocht is het fijn om van die eerste zonnestralen te genieten met een goed glas wijn in de hand. Die fles smaakt nog nét dat tikkeltje beter als je die aan een mooie prijs koopt. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen rode wijn onder 10 euro uit verschillende supermarkten, waaronder enkele wijnen die in promotie staan. [naar artikel]


12. “Deze wijn van 7 euro krijgt een 8/10": onze huissommelier Sepideh proeft 20 rode kerstwijnen (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]


13. HLN-sommelier Sepideh proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro en deelt één 8/10 uit: “Een heel plezante wijn, ideaal voor bij lichte gerechten” (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]


14. Onze sommelier proeft 13 roséwijnen en verklapt haar favorieten: “Mediterraanse aroma’s voor 7 euro per fles” (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Dat warme zonnetje? Daar hoort gewoon een glaasje rosé bij en dus serveerden we onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia tien roséwijnen uit de... [naar artikel]


15. Hoelang kan je een open fles wijn bewaren? (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]


16. Hoe kies je de juiste wijn op restaurant? Sommelier licht toe: “Het etiket en de vorm van de fles verklappen veel” (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]


17. Veertiende Antwerpen Proeft met leading ladies Dagný Rós en Sepideh: “Ik maak een bloemkool sexy” (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Antwerpen Proeft kijkt nu al uit naar zijn veertiende editie in het weekend van 1 mei. In deze eerste aankondiging wil het festival uitpakken met sommelier Sepideh Sedaghatnia en culinaire duizendpoot Dagný Rós Ásmundsdóttir. Zij zijn voorgesteld als leading ladies van de gastronomische driedaagse. [naar artikel]


18. Onze huissommelier Sepideh proeft 20 rode kerstwijnen: “Deze wijn van Aldi is een aanrader bij het kerstdiner” (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]


19. “Snel wijn koelen in de diepvries? Slecht idee!”: Huissommelier Sepideh geeft een stoomcursus wijnproeven (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vergeet die jarenlange opleiding aan de wijnschool. Dankzij sommelier Sepideh Sedaghatnia kan het ook gewoon vanuit je luie tuinzetel: elke dag... [naar artikel]


20. Onze sommelier Sepideh proeft mosselwijnen uit de supermarkt: “Deze wijn is mossel noch vlees, te ‘cheap’ op alle gebied” (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens... [naar artikel]


21. Piet Huysentruyt lanceert eigen rosé bij Aldi: is die zijn geld waard? Onze sommelier beoordeelt (24/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, zegt de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en krijg je waar voor je geld? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons. [naar artikel]


22. Hoe bewaar je wijn na opening best? (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]


23. Wat verklapt het etiket en de vorm van de fles? Word zelf sommelier met Sepideh (30/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Kan je op basis van het etiket te weten komen of de wijn kwalitatief is of niet? Wat betekenen termen als ‘AOC’ of ‘DOC’? Onze huissommelier... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!