Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]
Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]
De barbecue-houtskool in de winkelrekken bevat vaak tropisch hout en de productie ervan draagt bij tot de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat zegt WWF België, na een grondige analyse van 18 verschillende merken houtskool. Uit de resultaten blijkt dat ruim de helft van de houtskool uitsluitend of deels tropische soorten bevat én dat de exacte herkomst van het hout meestal een mysterie blijft. [naar artikel]
Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]
Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]
Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]
Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]
Er is een grote kans dat de houtskool die u deze zomer gebruikt om te barbecueën tropisch hout bevat. De productie van houtskool is een van de grootste oorzaken van de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek van WWF België. [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Barbecueën: altijd plezant, maar vaak ook irritant.?Want telkens weer stribbelt de houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés... [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Het zal N-VA niet lukken om de beslissing over de kernuitstap uit te stellen naar 2019. Dat zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in "De ochtend" op Radio1. "Eigenlijk gooit De Wever het regeerakkoord in de vuilbak", klinkt het. "Maar er is een wet gestemd. Als je die wil veranderen zal je een meerderheid moeten vinden en N-VA staat op dit moment alleen." [naar artikel]
Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]
Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Ontbreekt de zomerse gezelligheid van een barbecue in je uitzet? Of verkeert je oude exemplaar in weinig appetijtelijke staat? Dan is het hoog tijd voor een nieuw model. Je vindt barbecues in tal van uitgaven, van ultralicht tot bestand tegen een stevig feestje. HLN Shop maakt je wegwijs langsheen de verschillende toestellen en helpt je jouw perfecte match te vinden. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
4 op de 10 Belgen gooien wel eens kleine elektrische of elektronische spullen in de vuilbak in plaats van ze naar het containerpark of een inzamelpunt te brengen. Dat blijkt uit een bevraging van Recupel, de vzw die de inzameling van elektronica organiseert in ons land. Het gaat vooral om inktpatronen voor de printer, oortjes en fietslampjes. [naar artikel]
Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]
Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die barbecue-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Een moeder en vier kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht met een koolmonoxidevergiftiging. Het gezin had houtskool verbrand in een metalen... [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.