Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue

04/07/2019 - 19:01
" De zomer is (nog steeds) in het land en dan lonkt de barbecue. Maar wat doe je nadien met de houtskool? Wel, niet meteen in de vuilbak gooien… Het lijkt logisch om niet meteen na een avondje barbecueën de gebruikte houtskool weg te kieperen in de vuilbak, en toch gebeurt het vaker dan je denkt. […] Het bericht Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat stop je best in de barbecue? Expert legt uit wat het verschil is tussen goede en slechte houtskool (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


2. “Dit is het verschil tussen goede en slechte houtskool.” Enige Belgische producent legt uit wat je best in de barbecue stopt (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


3. Hoe duurzaam is uw barbecue? WWF België zocht het uit (05/07/2018 - VRT NWS)

De barbecue-houtskool in de winkelrekken bevat vaak tropisch hout en de productie ervan draagt bij tot de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat zegt WWF België, na een grondige analyse van 18 verschillende merken houtskool. Uit de resultaten blijkt dat ruim de helft van de houtskool uitsluitend of deels tropische soorten bevat én dat de exacte herkomst van het hout meestal een mysterie blijft. [naar artikel]


4. Houtskool, elektrisch of aardgas: wat zijn de verbruikskosten van de barbecue? (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]


5. Een barbecue op houtskool is tot ruim drie keer duurder qua verbruik dan het goedkoopste alternatief (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]


6. Welke houtskool is de beste voor de barbecue? Chef Peter De Clercq zocht het uit (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]


7. Waarom ‘rookt’ goeie houtskool minder dan slechte? Enige Belgische producent van houtskool legt uit wat je best onder de rooster legt (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


8. Wat heeft uw barbecue met de vernieling van bossen te maken? (06/07/2018 - De Standaard)

Er is een grote kans dat de houtskool die u deze zomer gebruikt om te barbecueën tropisch hout bevat. De productie van houtskool is een van de grootste oorzaken van de illegale ontbossing in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek van WWF België. [naar artikel]


9. Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


10. 10 slimme tips voor op de barbecue: grillen zonder stress volgens grillmaster Steven Aerts (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Barbecueën: altijd plezant, maar vaak ook irritant.?Want telkens weer stribbelt de houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés... [naar artikel]


11. Met houtskool, briketten of krantenpapier: grill-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkste in gang krijgt (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


12. Rutten: "De Wever gooit het regeerakkoord in de vuilbak" (27/12/2017 - VRT NWS)

Het zal N-VA niet lukken om de beslissing over de kernuitstap uit te stellen naar 2019. Dat zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in "De ochtend" op Radio1. "Eigenlijk gooit De Wever het regeerakkoord in de vuilbak", klinkt het. "Maar er is een wet gestemd. Als je die wil veranderen zal je een meerderheid moeten vinden en N-VA staat op dit moment alleen." [naar artikel]


13. Houtskool (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]


14. Van krantenpapier tot de truc met de aardappel: zo krijg je je barbecue snel en goed schoon na de winter (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]


15. Geen chemische producten, wel aardappels en citroenen: twee experts leggen uit hoe je je barbecue het best onderhoudt (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


16. "Gebruik een aardappel of citroen": hoe maak je je barbecue weer schoon na zijn winterslaap? Twee experts geven advies (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


17. De barbecue: ga je voor houtskool, elektriciteit of gas? Wij overlopen vier toptoestellen voor elke buitenkok (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ontbreekt de zomerse gezelligheid van een barbecue in je uitzet? Of verkeert je oude exemplaar in weinig appetijtelijke staat? Dan is het hoog tijd voor een nieuw model. Je vindt barbecues in tal van uitgaven, van ultralicht tot bestand tegen een stevig feestje. HLN Shop maakt je wegwijs langsheen de verschillende toestellen en helpt je jouw perfecte match te vinden. [naar artikel]


18. "Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoonmaakt na zijn winterslaap (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


19. Inktpatronen, oortjes en lampjes: Bijna helft van de Belgen gooit klein elektrisch afval in de vuilbak (terwijl dat niet mag) (13/10/2023 - VRT NWS)

4 op de 10 Belgen gooien wel eens kleine elektrische of elektronische spullen in de vuilbak in plaats van ze naar het containerpark of een inzamelpunt te brengen. Dat blijkt uit een bevraging van Recupel, de vzw die de inzameling van elektronica organiseert in ons land. Het gaat vooral om inktpatronen voor de printer, oortjes en fietslampjes. [naar artikel]


20. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je als leek je barbecue aansteekt (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]


21. Hoe krijg je dat barbecuerooster schoon? En wanneer is het tijd om het vlees om te draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die barbecue-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]


22. Grill-expert waarschuwt legt uit hoe je best je barbecue aansteekt: “Gebruik nooit brandversnellende aanmaakflessen” (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


23. Gezin slachtoffer van CO-vergiftiging: “Houtskool gebrand om zich te verwarmen” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een moeder en vier kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht met een koolmonoxidevergiftiging. Het gezin had houtskool verbrand in een metalen... [naar artikel]


24. Barbecue – weer…Toon ons hoe u het doet! (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!