Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
13:17 uur

Viaduct Gentbrugge (de "Brokkel­brug") krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt

VRT NWS

06/07/2019 - 13:52

Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de "brokkelbrug", krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Viaduct Gentbrugge krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt (06/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de ‘brokkelbrug’, krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.
  [naar artikel]
 2. Viaduct Gentbrugge krijgt vanaf volgend voorjaar opknapbeurt (06/07/2019 - De Standaard)
  Het viaduct van Gentbrugge, ook bekend als de ‘brokkelbrug’, krijgt een grondige opknapbeurt. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer zaterdag meegedeeld. De werken zullen in 2020 en 2021 uitgevoerd worden, telkens van het voorjaar tot het najaar.
  [naar artikel]
 3. Onrust over viaduct Gentbrugge na instorting van brug in Genua (15/08/2018 - VRT NWS)
  Het E17-viaduct in Gentbrugge is gebouwd in de jaren '60, net zoals het Morandi-viaduct in Genua, en zelfs met gelijkaardige materialen. "Schrik voor instorting hebben we niet meteen", zegt vzw ViaduKaduk, "maar het viaduct in Gentbrugge vertoont toch gebreken waar dringend een oplossing voor nodig is".
  [naar artikel]
 4. Kleine honderd betogers bij "brokkelbrug" in Gentbrugge (23/12/2018 - VRT NWS)
  In de buurt van Gent is betoogd tegen de onveiligheid onder het E17-viaduct van Gentbrugge. Zo'n 90 buurtbewoners protesteerden tegen de erbarmelijke toestand van het viaduct, dat door hen "de brokkelbrug" werd gedoopt. Deze week viel nog een groot brokstuk op een bus van de Lijn. Er was alleen materiële schade, maar uit voorzorg mag er voortaan niet meer geparkeerd worden onder het viaduct.
  [naar artikel]
 5. Na Genua heerst ongerustheid over viaduct Gentbrugge: "Je zal zo'n brokstuk maar op je hoofd krijgen" (17/08/2018 - De Morgen)
  Na de ramp met de snelwegbrug in Italië kijken ook in ons land veel burgers bezorgd omhoog, bijvoorbeeld onder het viaduct in Gentbrugge. Volgens de Vlaamse overheid is het bouwwerk een van de ongeveer 30 bruggen die verscherpte aandacht nodig hebben. "Ik zou mijn auto hier niet parkeren." 
  [naar artikel]
 6. Werken onderkant "brokkelbrug" in Gentbrugge lopen minstens 4 maanden vertraging op (24/12/2021 - VRT NWS)
  De werkzaamheden aan de zogenoemde brokkelbrug, dat is het E17-viaduct in Gentbrugge, hebben 4 maanden vertraging opgelopen. Niet alle betonherstellingen waren even goed uitgevoerd en moeten nu opnieuw gebeuren. De herstelling zullen ten vroegste in april af zijn, tot dan mag er niet onder de brug geparkeerd worden.
  [naar artikel]
 7. Brokstukken vallen van viaduct E17 in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 8. Brokstukken vallen van viaduct E17 Gentbrugge (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is een gekend probleem en het blijft maar gebeuren", zegt Frederik Van Nespen. Hij reed vandaag op de Land van Rodelaan in Gentbrugge toen hij...
  [naar artikel]
 9. Brokstuk valt van viaduct E17 in Gentbrugge op bus van De Lijn (19/12/2018 - VRT NWS)
  In GentBrugge, in Oost-Vlaanderen, is vanmorgen een stuk beton door het dak van een lijnbus gevallen. Dat gebeurde onder het viaduct van de E17. Niemand raakte gewond. Onlangs werden nog controlewerken uitgevoerd aan het viaduct.
  [naar artikel]
 10. Brokstukken vallen van E17-viaduct in Gentbrugge (27/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De renovatie van het viaduct van de E17 boven Gentbrugge wordt stilaan nijpend. Dat tonen de vuistdikke brokstukken die zondag van het viaduct naar beneden kwamen.
  [naar artikel]
 11. Urenlange hinder na ongeval op viaduct E17 in Gentbrugge (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een verkeersongeval met zes voertuigen op het viaduct van Gentbrugge op de E17 heeft de ochtendspits urenlang verstoord. De weg is er intussen
  [naar artikel]
 12. Urenlange verkeershinder na ongeval op viaduct E17 in Gentbrugge (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een verkeersongeval met zes voertuigen op het viaduct van Gentbrugge op de E17 heeft de ochtendspits urenlang verstoord. De weg is er intussen
  [naar artikel]
 13. Extra beveiliging voor viaduct E17 in Gentbrugge (23/11/2018 - Metro)
  Vanaf 2020 krijgt het viaduct van de E17 in Gentbrugge langs de boven- en onderzijde een grondig onderhoud. Langs de onderzijde kampt het viaduct met betonschade. Om de veiligheid tot het einde van de sanering te waarborgen, wordt het viaduct nauwgezet gemonitord, wordt de frequentie van de preventieve maatregelen verhoogd en wordt een risicozone extra beveiligd met netten. Dat heeft de woordvoerster van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen vandaag aan Belga gemeld. Woensdag hebben de diensten van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen de zone geïnspecteerd waar vorige week een brokstuk ter grootte van een vuist van het E17-viaduct van Gentbrugge naar beneden viel. In 2020 en 2021 ondergaat het 1,6 km lange viaduct van Gentbrugge een grondige sanering. Aan de bovenkant van het viaduct wordt het wegdek, de voegen en de waterdichting aangepakt. Aan de onderzijde van het viaduct zal alle betonschade hersteld worden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het studiewerk om de sanering voor te bereiden, volgend jaar wordt dit werk aanbesteed en per weghelft in 2020 en 2021 uitgevoerd. De betonschade aan de onderzijde van het viaduct wordt nauwgezet opgevolgd. Dat gebeurt door het viaduct op geregelde tijdstippen te inspecteren. De eerstvolgende uitgebreide inspectie is gepland in januari 2019. Daarnaast voert het agentschap al verschillende jaren preventieve acties uit om te voorkomen dat beton loskomt. De frequentie van inspecties en preventieve acties zal verhoogd worden tot het einde van de sanering in 2021. Daarnaast komt er ook extra beveiliging met netten om de periode tot de sanering veilig te overbruggen. bron: Belga Het bericht Extra beveiliging voor viaduct E17 in Gentbrugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Drie nachten werken aan viaduct E17 in Gentbrugge (21/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het viaduct van de E17 in Gentbrugge wordt van 23 tot 26 november 's nachts afgesloten om een beschadigd stuk rijbaan richting Antwerpen te
  [naar artikel]
 15. Park & Ride brokkelbrug Gentbrugge met half jaar vertraging open door de de kou  (26/04/2022 - VRT NWS)
  Niet deze lente maar pas in september kan de Park & Ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge, de zogenaamde brokkelbrug, weer open. De renovatie van de brug liep een half jaar vertraging op door slechte weersomstandigheden. "Het was te lang te koud om de werken op tijd af te krijgen", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
  [naar artikel]
 16. Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door dak van bus De Lijn (19/12/2018 - Knack)
  Het viaduct in Gentbrugge kwam in juli al onder verhoogd toezicht, nadat betonrot was opgetreden.
  [naar artikel]
 17. Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door dak van bus De Lijn (19/12/2018 - Metro)
  Een stuk beton van het viaduct van de E17 in Gentbrugge is vanmorgen naar beneden gekomen en door het dak gevallen van een bus van De Lijn, die daar een stelplaats heeft. Dat meldt Joris Vandenbroucke, fractieleider van sp.a in het Vlaams Parlement, op Twitter en het bericht wordt bevestigd door woordvoerster Sonja Loos van De Lijn. Het viaduct in Gentbrugge kwam in juli al onder verhoogd toezicht, nadat betonrot was opgetreden. De brug wordt pas in 2020 gerenoveerd en regelmatig vielen er al brokstukken af. Vorige week liet het Agentschap Wegen en Verkeer nog op twee plaatsen netten bevestigen aan de onderzijde van het viaduct. Die zorgen voor extra bescherming in twee risicozones waar in het verleden stukjes beton zijn losgekomen. De bus wou net de stelplaats uitrijden. De buschauffeur raakte niet gewond en er waren geen andere mensen op de bus. bron: Belga Het bericht Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door dak van bus De Lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw schade door brokstuk van viaduct van de E17 in Gentbrugge: "Gevolg van inspectie" (11/01/2019 - VRT NWS)
  Onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge, waar sinds eind december nieuwe maatregelen gelden nadat een stuk beton door het dak was gevallen van een bus op de stelplaats van De Lijn, is vanochtend bij een inspectie van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een stuk beton naar beneden gekomen op de achterruit van een wagen. Dat meldt Joris Vandenbroucke, fractieleider van SP.A in het Vlaams Parlement, op Twitter en het bericht wordt bevestigd door het Agentschap.
  [naar artikel]
 19. Pas gerenoveerd wegdek van "brokkelviaduct" in Gentbrugge al meteen aan herstelling toe (29/04/2021 - VRT NWS)
  Het pas gerenoveerd wegdek van het viaduct van de E17 in Gentbrugge is nu al beschadigd, waardoor herstellingswerken nodig zijn. Vervelend nieuws voor de buurtbewoners. Van 8 tot en met 10 mei zullen ze in het weekend en vooral 's nachts moeten afrekenen met opnieuw extra geluidshinder.
  [naar artikel]
 20. Stuk beton viaduct Gentbrugge valt door dak van bus (19/12/2018 - De Standaard)
  Er is woensdagochtend een stuk beton van het viaduct aan de E17 in Gentbrugge door het dak van een bus van De Lijn gevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer had vorige week nochtans veiligheidsnetten gehangen onder het viaduct. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 21. Grote wegenwerken nabij Leuven en Gent van start: "Normaal gezien ellenlange files verwacht" (15/04/2020 - VRT NWS)
  Enkele weken later dan verwacht, starten vanaf vandaag dan toch de wegenwerken aan het viaduct van Wilsele bij Leuven op de E314 en aan het viaduct van Gentbrugge op de E17. De opstart van beide werven werd vorige maand noodgedwongen uitgesteld door de coronacrisis. Het gaat om ingrijpende werken die normaal gezien veel verkeershinder hadden veroorzaakt.
  [naar artikel]
 22. Geen hinder meer op E17 ter hoogte van Gentbrugge, want werken aan "brokkelbrug" (bijna) volledig afgerond (05/10/2021 - VRT NWS)
  De werken aan de bovenkant van de zogenoemde "brokkelbrug" in Gentbrugge zitten er zo goed als op en dat betekent een pak minder hinder op de E17. Vanaf vandaag kan je weer op alle rijstroken richting Kortrijk, en morgen komt ook de baan richting Antwerpen vrij. Ook de afrit van Gentbrugge is opnieuw open.
  [naar artikel]
 23. Actiegroep wil trager verkeer op "brokkelbrug" E17 in Gentbrugge (28/05/2020 - VRT NWS)
  De actiegroep ViaduKaduk wil dat de maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op de E17 ter hoogte van Gentbrugge verlaagd wordt. Er zijn momenteel werken aan het viaduct en daarom mag je er niet sneller rijden dan 50km/u. Dat heeft volgens de actiegroep een positief effect op de geluidsoverlast. Volgens Agentschap Wegen en Verkeer is een verlaging niet mogelijk: "Het is te onveilig om daar trager te rijden", klinkt het.
  [naar artikel]
 24. Viaduct E17 in Gentbrugge drie nachten afgesloten voor herstellingen (13/07/2020 - De Standaard)
  Het viaduct van de E17 in de Gentse deelgemeente Gentbrugge wordt deze week drie nachten afgesloten voor herstellingswerken. Er is schade aan het wegdek doordat het verkeer de voorbije maanden op één zijde van de baan moest rijden in de eerste fase van de grootschalige werken aan het viaduct.
  [naar artikel]
 25. Verkeerde voegen in "brokkelbrug" in Gentbrugge veroorzaken scheuren in wegdek (09/07/2021 - VRT NWS)
  De oorzaak van de scheuren in het vernieuwde wegdek van het viaduct over de E17 in Gentbrugge is gekend. Het probleem zit in de voegen van het wegdek dat richting Kortrijk loopt. Volgens Jef Schoenmaeckers van Wegen en Verkeer is het gebruik van een nieuw soort voegen een oplossing.
  [naar artikel]
 26. Extra snelheidscontroles op E17-viaduct in Gentbrugge om overlast te beperken (09/07/2020 - VRT NWS)
  Het E17-viaduct in Gentbrugge ondergaat momenteel een grondige vernieuwing. Die gebeurt per rijrichting, waardoor extra veel verkeer op de ene helft rijdt. En dat veroorzaakt extra geluidsoverlast en trillingen voor wie aan de zuidkant van het viaduct woont. Sommigen hebben schade aan hun woning. Omleidingen zijn niet mogelijk, maar extra controles op de snelheidsbeperking van 50 km/u kunnen helpen, zo luidt het.
  [naar artikel]
 27. Werken aan "brokkelbrug" in Gent maand vroeger klaar, verkeershinder volgende week opgelost (01/10/2021 - VRT NWS)
  De werken aan de voegen van de bovenkant van het E17-viaduct in Gentbrugge zijn volgende week af. Dat is een maand vroeger dan gepland. "Het verkeer kan er vanaf woensdag weer normaal kunnen doorstromen", zegt Jef Schoenmaekers van Agentschap Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 28. Afbrokkelend viaduct Gentbrugge: geen vervroegde renovatie, wel bijkomende netten (18/01/2019 - Knack)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt opnieuw bijkomende maatregelen nadat in Gentbrugge stukken afbrokkelend beton zijn aangetroffen onder het viaduct.
  [naar artikel]
 29. Brokkelbrug E17 in Gent opnieuw hersteld, pas na grondige renovatie. Wat is er aan de hand?  (24/02/2022 - VRT NWS)
  Opnieuw grote verkeersproblemen gisteren aan het viaduct op de E17 in Gentbrugge. Het viaduct, de zogenaamde brokkelbrug, moest er alweer gerepareerd worden. Enkele voegen van de brug moesten hersteld worden. Een grote renovatie van het viaduct is pas enkele maanden geleden afgerond. Wat is er gebeurd?
  [naar artikel]
 30. Viaduct van Vilvoorde wordt gerenoveerd: “Alles aan doen om er het viaduct van de toekomst van te maken” (22/12/2020 - VRT NWS)
  In Vilvoorde zal het viaduct een flinke opknapbeurt krijgen. En dat is nodig want het viaduct is 43 jaar oud. Naast een grondige sanering komt er mogelijk ook nog een vierde rijstrook. De werken zullen vijf jaar in beslag nemen en kosten zo’n 260 miljoen euro.
  [naar artikel]
 31. Contract voor sanering viaduct Gentbrugge gegund (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De offerte voor de sanering van het viaduct in Gentbrugge is goedgekeurd. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. Details over de gunning worden niet vrijgegeven.
  [naar artikel]
 32. Bundesliga krijgt videoref vanaf volgend seizoen (11/12/2016 - Sporza)
  De Duitse voetbalcompetitie krijgt vanaf volgend seizoen een videoscheidsrechter die de hoofdscheidsrechter zal assisteren. "Onze refs hebben al veel kunnen oefenen."
  [naar artikel]
 33. Ondanks veiligheidsnetten: stuk beton viaduct E17 stort door dak van lijnbus in Gentbrugge (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een stuk beton van het viaduct aan de E17 in Gentbrugge (Oost-Vlaanderen) is vanochtend door het dakvenster van een bus van De Lijn gevallen. Dat...
  [naar artikel]
 34. IN BEELD: Het verhaal van het "Poppenhospitaal" in Gentbrugge (09/02/2022 - VRT NWS)
  Een oproep van het Industriemuseum in Gent bracht het vergeten verhaal van het "Poppenhospitaal" naar boven uit deelgemeente Gentbrugge. Eind 19e eeuw ontstond daar een "repairshop" voor poppen."Poppendokters" herstelden afgevallen oren, ledematen en pruikjes (van echt haar).
  [naar artikel]
 35. Huidige werken beschadigen wegdek E17: viaduct Gentbrugge drie nachten dicht voor herstellingen (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het viaduct van de E17 in de Gentse deelgemeente Gentbrugge wordt deze week drie nachten afgesloten, omdat er herstellingswerken moeten gebeuren. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer. De schade aan het wegdek is ontstaan doordat het verkeer de voorbije maanden op één zijde van de baan moest rijden in de eerste fase van de grootschalige werken aan het viaduct.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Deze man overleefde instorting brug: "Ik vloog tien meter ver en raakte een muur" (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de instorting van het viaduct in Genua zijn al zeker 42 doden gevallen. Tientallen auto’s vielen van de brug in het ravijn. Zo ook de auto van...
  [naar artikel]
 37. Brokstukken van wel een meter en overleg op stadhuis: onrust over viaduct E17 neemt toe (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft woensdag met de brug­beheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de politie en de brandweer overlegd over de veiligheid onder het viaduct in Gentbrugge. Er wordt bekeken of opnieuw extra maatregelen nodig zijn. Ondertussen duiken nieuwe foto’s op van brokstukken van wel een meter lang.
  [naar artikel]
 38. Vrachtwagen slipt en verspert viaduct van E17 in Gentbrugge (10/12/2017 - Metro)
  Op het viaduct van de E17 in Gentbrugge is zondagvoormiddag een vrachtwagen geslipt en in schaar beland, waardoor twee rijstroken in de richting van Antwerpen versperd zijn. Dat meldt de federale politie. Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur in de richting van Antwerpen. Een vrachtwagen week er van de baan af, mogelijk door het sneeuwweer. De truck belandde in schaar over de rechter- en middenrijstrook en de pechstrook. Op de plaats van het ongeval is er trajectcontrole en geldt normaal een snelheidslimiet van 90 kilometer, maar die kan aangepast worden bij neerslag of incidenten, Er staat rond 13 uur nog een file van Zwijnaarde tot het viaduct van Gentbrugge. Het Verkeerscentrum raadt het verkeer op lange afstand aan om om te rijden via de E40 en de R4 Merelbeke. bron: Belga
  [naar artikel]
 39. Hanne danst het nieuwe voorjaar van Canvas in (18/12/2018 - VRT NWS)
  Canvas pakt volgend voorjaar uit met nieuwe reeksen als "Hanne danst" met Hanne Decoutere, "Facebook en ik" met Tim Verheyden, en "Misdaaddokters" met Gilles De Coster. En na een pauze van bijna 15 jaar presenteert Jan Leyers een nieuwe reeks debatten in "Nachtwacht ".
  [naar artikel]
 40. "Hoe bedoel je, de brug is ingestort?" Ongeloof bij alarmcentrale wanneer ooggetuige belt over viaduct Genua (16/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse noodcentrale heeft audio vrijgegeven van een noodoproep van een man die de brug in Genua heeft zien instorten. Het ongeloof bij de...
  [naar artikel]
 41. Gent wil afbrokkelend viaduct in Gentbrugge vervangen door een tunnel (25/01/2019 - Knack)
  Het Gentse stadsbestuur pleit 'onomwonden' voor het vervangen van het E17-viaduct in Gentbrugge door een tunnel. Dat meldt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), die zo snel mogelijk een intendant wil aanstellen en consultaties start voor het project.
  [naar artikel]
 42. Facelift voor stationsbuurt in Deinze, burgemeester: "Vooral deel onder station heeft nood aan opknapbeurt" (20/12/2021 - VRT NWS)
  De omgeving van het station in Deinze krijgt een grondige opknapbeurt. De stad koopt onder meer een van de parkings van de spoorwegen om ervoor te zorgen dat mensen die de stad bezoeken, daar gratis kunnen parkeren. "We zullen de hinder voor handelaars beperken tijdens de werken", klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
  [naar artikel]
 43. Verstikkend viaduct in Gentbrugge (13/04/2019 - De Morgen)
  Els De Pauw werkt als journalist (o.a. voor De Morgen Magazine) en copywriter. Ze woont sinds 1998 in Gentbrugge.
  [naar artikel]
 44. Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door achterruit van auto (11/01/2019 - De Morgen)
  Onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge is vrijdagochtend een stuk beton door de achterruit van een wagen gevallen. Dat gebeurde bij een inspectie door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
  [naar artikel]
 45. Gents stadsbouwmeester wil snel actie voor brokkelviaduct E17 Gentbrugge: “Het is een betonnen dinosaurus” (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse stadsbouwmeester wil zo snel mogelijk starten met tijdelijke ingrepen en experimenten voor een alternatieve verkeerssturing voor het afbrokkelende viaduct van de E17 in Gentbrugge. “Het momentum om het viaduct fundamenteel aan de orde te stellen en aan te pakken, is er”, schrijft Peter Vanden Abeele in zijn essay ‘Brokkelbrug’.
  [naar artikel]
 46. ‘#weetikveel’: Zeg nooit 'brug' tegen het 'viaduct' van Vilvoorde (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de tweede aflevering van ‘#weetikveel’ komen we alles te weten over het viaduct van Vilvoorde. Om te beginnen: zeg nooit ‘de brug van Vilvoorde’, maar wel ‘het viaduct’. Anders doe je het bouwwerk oneer aan.
  [naar artikel]
 47. Tuikabelbrug Hasselt: nutteloos bouwwerk krijgt tweede leven (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Tuikabelbrug in Godsheide krijgt een tweede leven. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft de omgevingsvergunning afgeleverd om de brug over het Albertkanaal te verhogen. Daarnaast krijgt de Tuikabelbrug ook een recreatieve functie met een verbreed fietspad, en een deel van de brug wordt ingevuld als ecoduct voor fauna en flora tussen beide oevers. De Vlaamse Waterweg start met de werken in september van volgend jaar, en deze duren tot het voorjaar van 2022. De buurtbewoners zijn blij dat de brug niet verdwijnt.
  [naar artikel]
 48. Renovatie ‘Brokkelviaduct’ E17 Gentbrugge start alsnog op 15 april (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De door het coronavirus uitgestelde renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge gaat alsnog van start vanaf woensdag 15 april, meldt Vlaams...
  [naar artikel]
 49. Turkse Bosporusbrug krijgt nieuwe naam (26/07/2016 - De Redactie)
  De brug die in 1973 werd geopend krijgt de naam "Brug van de Martelaren van 15 juli", zo zei Yildirim aan de pers na afloop van de ministerraad.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy