Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:33 uur

Brandje bij Sappi

Het Belang van Limburg

09/07/2019 - 18:59

De brandweer rukte dinsdag om 18 uur uit voor een brand bij papierfabrikant Sappi in Lanaken. Het bleek er eentje van beperkte omvang. Dankzij de sprinklerinstallatie die in werking trad bleef de schade beperkt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brandje in papierpers bij Sappi (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij het bedrijf Sappi op de Montaigneweg is zondagvoormiddag brand in een papierpers ontstaan. Toen de brandweer aankwam waren de vlammen dankzij de sprinklerinstallatie al geblust. De brandweermannen voerden met een warmtebeeldcamera nog een controle uit. (mm)
  [naar artikel]
 2. “Tachtig nieuwe jobs bij Sappi in Lanaken” (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Sappi gaat 50 miljoen euro investeren in de papierfabriek in Lanaken. Dit zou goed zijn voor 80 nieuwe jobs in de vestiging. Dat meldt hln.be. Bij Sappi wil er voorlopig niemand reageren op het nieuws.
  [naar artikel]
 3. Sappi kijkt FIER! terug op geslaagde feestweek (29/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend sloot papierproducent Sappi z'n festiviteiten in het kader van 50 jaar aanwezigheid in Lanaken af met een tweede personeelsfeest in Vroenhoven.
  [naar artikel]
 4. Sappi Lanaken uit het slop: 100 nieuwe jobs (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het tij lijkt eindelijk gekeerd voor de papierfabrikant Sappi. De vestiging in Lanaken gaat zowaar opnieuw aanwerven. Er komen maar liefst 100 jobs bij.
  [naar artikel]
 5. 150 extra jobs bij Sappi in Lanaken (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering kent 4 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan papierproducent Sappi in Lanaken. Het bedrag komt bovenop de 140 miljoen die het bedrijf zelf investeert in de omvorming naar een meer duurzame en competitieve productie.
  [naar artikel]
 6. Stroompanne bij papierfabrikant Sappi in Lanaken (27/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Al sinds middernacht kampt de fabriek van Sappi in Lanaken met stroomproblemen. Volgens de eerste berichten zou het gaan om een defect in een perskamer. De brandweer is al geringe tijd bezig met het wegpompen van water. Het defect zorgde bovendien voor een hels lawaai van de persluchtpompen. Het zoemende geluid was kilometers ver te horen.
  [naar artikel]
 7. Bonden zetten druk op directie van Sappi (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vakbonden bij de papierproducent Sappi hebben de sociale vrede opgezegd. Dat heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV en ABVV donderdag laten weten. “De directie probeert voortdurend in te breken op bestaande cao’s”, zegt ABVV-secretaris Jan Staal. De bonden verwachten voor zondag een reactie. Daarna komen acties weer wat dichterbij.
  [naar artikel]
 8. Klein brandje in Tiendschuur van Herkenrodeabdij (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag even na 19 uur is er een klein brandje geweest in de Tiendschuur van de Herkenrodeabdij. De brand situeerde zich in de zekeringenkast. De verantwoordelijke van het pand kon het brandje al blussen voor de brandweer daar was. De brandweermannen voerden nog een controle uit. (mm)
  [naar artikel]
 9. Technische dienst Sappi Lanaken legt het werk neer (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 70 à 80 werknemers van de technische dienst van papierbedrijf Sappi in Lanaken hebben dinsdag het werk neergelegd omwille van de te hoge werkdruk. Woensdag gaan alle werknemers terug aan het werk, waarna de vakbonden donderdag opnieuw zullen samenzitten met het Europees Management Team (EMT). Dat melden vakbonden ACV en ABVV dinsdag.
  [naar artikel]
 10. Treinverkeer weer op schema na brandje in Brusselse noord-zuidas (26/01/2019 - De Standaard)
  De vertragingen ten gevolge van het brandje zaterdagochtend op de Brusselse noord-zuidas zijn zo goed als volledig weggewerkt. Dat zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel, zaterdag rond 16.00 uur. Het onderzoek naar het brandje, dat mogelijk werd aangestoken, loopt nog.
  [naar artikel]
 11. Werknemers grijpen zelf snel in bij brandje (17/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een bedrijf in de Metropoolstraat in Schoten is vrijdagochtend een brandje ontstaan.
  [naar artikel]
 12. Brandje zet tennisclub in Wimbledon in rep en roer (26/05/2017 - De Redactie)
  21 brandweerlui werden ingezet nadat een zone met struikgewas vuur had gevat. Het brandje is intussen geblust.
  [naar artikel]
 13. Afdeling UZ Gent even geëvacueerd na brandje (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Universitair Ziekenhuis in Gent is vanmiddag een brandje uitgebroken. Er was sprake van hevige rookontwikkeling en de evacuatieprocedure...
  [naar artikel]
 14. Containerbrandje in Peer (14/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is donderdag even voor 12 uur opgeroepen voor een brandje op de Industrieweg. Op een bedrijventerrein was er een brandje in een container. Het vuur was snel gedoofd. (mm)
  [naar artikel]
 15. Brandje langs fietsroutenetwerk (13/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag rond 12 uur is op het fietsroutenetwerk in Bokrijk een brandje ontdekt. Er was tuinafval in brand gestoken. De brandweer van Hasselt ging ter plaatse. (mm)
  [naar artikel]
 16. Brandje in bos in Sledderlo (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is vrijdagvoormiddag opgeroepen voor een brandje in de buurt van de Brandweg in Sledderlo. Middenin een bos was de vegetatie aan het smeulen. Een paar m² bos is vernield. De oorzaak is onbekend. (mm)
  [naar artikel]
 17. Brandje in Smeermaas (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is donderdag rond 14 uur opgeroepen voor een brand in Smeermaas. Op de Kromme Weg hadden vijf coniferen vuur gevat. Het brandje was snel geblust. (mm)
  [naar artikel]
 18. Bewoner gewond na brandje op zolder in Hasselt (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagavond is brandweerzone Zuid West Limburg opgeroepen voor een smeulend brandje op de zolder van een huis aan de Vangroesbeekstraat in Kuringen.
  [naar artikel]
 19. Brandje verstoort tramverkeer van en naar Antwerpse Linkeroever (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door een brandje aan een tram in het premetrostation Groenplaats in Antwerpen is er deze ochtend sinds 9 uur geen tramverkeer mogelijk in de...
  [naar artikel]
 20. Brandje aan vuilnisbak op terrein Ikea (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is donderdag even na 20 uur opgeroepen voor een brandje aan de uitgang van Ikea in de Biezenstraat. Een vuilnisbakje had er vuur gevat. De vlammen waren snel uit. (mm)
  [naar artikel]
 21. VRT-radiozenders schakelen even over op noodprogramma door brandje in kelder (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een deel van de gebouwen van de VRT in de Brusselse gemeente Evere zijn maandagnamiddag omstreeks 16.30 uur even ontruimd na een brandje in de kelder. Dat was snel geblust.
  [naar artikel]
 22. Brandje in frituur (14/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de frituur op het Sint-Hubertusplein in Hasselt is donderdagnamiddag rond 14.30 uur brand uitgebroken. Er was een pan op het vuur blijven staan. De brandweer had het brandje snel gedoofd. Er was vooral rookschade.
  [naar artikel]
 23. Brandje in kelder (27/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Priesterhaagstraat in Genk is vanmorgen rond 6.15 uur een brandje uitgebroken in de kelder van een flatgebouw. De brandweer had het vuurtje snel gedoofd. De schade bleef beperkt tot de kelder.
  [naar artikel]
 24. Brandje bij Turks consulaat in Amsterdam door projectiel (12/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het Turkse consulaat op het Museumplein in Amsterdam is gisteravond een brandje ontstaan nadat het pand met iets was bekogeld.
  [naar artikel]
 25. Alle sporen van Brusselse noord-zuidverbinding weer beschikbaar na brandje (26/01/2019 - Metro)
  Er kunnen ook weer treinen rijden over de twee sporen in de tunnelkoker waar er deze ochtend een brandje was. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De twee sporen werden kort voor 17.00 uur vrijgegeven, nadat de schade die door het brandje was aangericht, was hersteld. Dat betekent dat de zes sporen van de Brusselse noord-zuidas weer beschikbaar zijn. Mogelijk zullen de geplande werkzaamheden in één tunnelkoker (met twee sporen), die door het brandje werden uitgesteld, alsnog opgestart worden. Maar dat heeft geen gevolgen voor het treinverkeer, omdat er in het weekend minder treinen rijden. bron: Belga Het bericht Alle sporen van Brusselse noord-zuidverbinding weer beschikbaar na brandje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Brandje in De Silo in Hasselt (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag is een brandje geweest in het kantoorgebouw De Silo aan de Scheepvaartkaai in Hasselt. In een gang zou een stuk plastic hebben gesmeuld. Dit zorgde voor rook.
  [naar artikel]
 27. Brandje in Lafelt (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de Omloopstraat in Lafelt heeft de brandweer donderdag een brandje geblust. Een haag had er rond 14.15 uur vuur gevat. Zo’n 10 meter haag en berm zijn beschadigd. (mm)
  [naar artikel]
 28. Brandje ontstaat in leslokaal in Sint-Gabriëlcollege (12/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Sint-Gabriëlcollege aan het Jef Van Hoofplein in Boechout is woensdag in de vooravond een klein brandje ontstaan in een lokaal.
  [naar artikel]
 29. Brandweer rukt uit voor brandje in Lommels park (03/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is dinsdagmiddag moeten uitrukken voor een brandje in het Burgemeesterspark in de Stationsstraat in Lommel.
  [naar artikel]
 30. Brandje in serviceflat in residentie Prinsenbos (19/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Prinsenbos, een residentie met serviceflats aan de Hoogboomsteenweg, kwam de brandweer zondagvoormiddag ter plaatse voor een brandje in een van de flats.
  [naar artikel]
 31. Brandje bij brouwerij Duvel snel onder controle (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij brouwerij Duvel Moortgat is dinsdagmorgen een klein brandje ontstaan, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 32. Brandje op ruiterroute in Kaulille (22/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 15.45 uur is de brandweer opgeroepen voor een brandje op het ruiterroute in Kaulille. Een paal waar paarden aan kunnen worden vastgebonden, stond in brand. (mm)
  [naar artikel]
 33. Brandje bij brouwerij Duvel snel onder controle (31/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij brouwerij Duvel Moortgat is dinsdagmorgen een klein brandje ontstaan, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 34. Brandje in kledingcontainer in Opoeteren (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is woensdag even na 19 uur opgeroepen voor een brand in de Ridderpadstraat in Opoeteren. Er woedde een brandje in de kledingcontainer. Daardoor raakte die beschadigd. Het vuur was snel geblust.
  [naar artikel]
 35. Brandje bij dakwerken in Berg (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de hulpdiensten is dinsdag rond 15.15 uur de melding binnengekomen van een brand op Molenhuizen in Berg. Bij dakwerken aan een huis was er een vlam onder het dak van de buren geslagen. Het brandje was snel geblust.
  [naar artikel]
 36. Klein brandje op kampeerterrein in Elen (30/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op een kampeerterrein aan de Kasteeldreef in Elen is donderdag rond 17.15 uur een brandje opgemerkt. Ter plaatste bleek het om een smeulend kampvuur te gaan. De brandweer had het vuur snel geblust. (mm)
  [naar artikel]
 37. Smeulend brandje in Hasseltse binnenstad (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse brandweer heeft dinsdagavond snel komaf gemaakt van een smeulend brandje dat ontstond in de kelder van een van de woningen langs De Schiervellaan, een gedeelte van de Groene Boulevard.
  [naar artikel]
 38. Treinverkeer weer op schema na brandje in Brusselse noord-zuidas (26/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie zijn een onderzoek gestart naar een brandje deze ochtend op de drukke noord-zuidas in Brussel. Ook de...
  [naar artikel]
 39. Brandweer blust brandje in veld bij Molenheide (28/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Langs een landweg aan de Molenheidestraat in Helchteren is dinsdag rond 21.15 uur brand ontstaan in een veld. De brandweer Noord-Limburg had het beperkte brandje snel geblust.
  [naar artikel]
 40. Brandje in Antwerpse brandweerkazerne: “Het kan iedereen overkomen, zelfs de brandweer” (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse brandweer is deze ochtend moeten uitrukken voor een brandje in de eigen kazerne. In Post Noord aan de Noorderlaan bleek er brand te...
  [naar artikel]
 41. Heilig Hartziekenhuis opgeschrikt door brandje (14/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Heilig Hartziekenhuis van Lier is donderdagnamiddag een klein brandje ontstaan in een server- en computerlokaal. De brandweer was de situatie onmiddellijk meester zodat de eigenlijke brandschade beperkt bleef.
  [naar artikel]
 42. Brandje snel geblust (07/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer van Maaseik rukte donderdag om 18.40 uur uit voor een brand op Zielderveld. Bij aankomst bleek het brandje, dat ontstaan was aan het elektrisch fornuis, echter al geblust. De brandweer voerde wel nog een controle uit. De schade was beperkt. (ppn)
  [naar artikel]
 43. Dode bij brandje in woonzorgcentrum in Brecht (02/05/2021 - VRT NWS)
  Bij een brandje in een woonzorgcentrum in Brecht in de provincie Antwerpen is een bewoner omgekomen. Dat bevestigt de politie aan VRT NWS. Het zou gaan om een ongeval met een brandende sigaret. Het vuur was snel onder controle en de schade bleef beperkt.
  [naar artikel]
 44. Brandje bij restaurant M-Eatery snel geblust (04/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer moest dinsdagnamiddag uitrukken voor een brandje bij restaurant M-Eatery in de Leopoldstraat, vlak bij het station in Mechelen. Een hoeveelheid opgehoopt afval dat in en rond een keldergat lag, had vuur gevat.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Werknemers blussen brand in diepvriesgroentenbedrijf grotendeels zelf (20/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Maandagochtend ontstond er een brandje in een afdeling van het diepvriesgroentenbedrijf Dicogel in de Tombrugstraat in het West-Vlaamse Ardooie. Arbeiders waren er afbraakwerken aan het uitvoeren toen er een brandje ontstond.
  [naar artikel]
 46. Klein brandje in Zutendaal (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag rond 21.30 uur is er brand opgemerkt in een huis op de Asserweg. De bewoners zagen rook onder de zonnepanelen uitkomen en verwittigden de hulpdiensten. Ter plaatse bleek het te gaan om een oververhitte compressor. De brandweermannen hadden het brandje snel geblust. De schade bleef beperkt. (mm)
  [naar artikel]
 47. Brandweer blust brandje in Maaseik (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Vullerstraat is donderdag rond 5.15 uur een pallet met bouwmaterialen beginnen smeulen. De pallet stond tegen de voorgevel van een woning in renovatie. De brandweer Oost-Limburg bluste het brandje. De schade bleef beperkt.
  [naar artikel]
 48. Brandje van snoeihout in Oostham (08/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer is maandag rond 22 uur opgeroepen voor een brandje op de Wasseven in Oostham. In een tuin achter een leegstaand huis had snoeihout om een onduidelijke reden vuur gevat. De brand was snel geblust. De schade is beperkt.
  [naar artikel]
 49. Brandje door weggesmeten sigaret (08/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Door een weggegooide sigaret ontstond zaterdag rond 13.20 uur een brand in een keldergat in de Vennestraat in Genk. Hierin lagen bladeren die hierdoor begonnen te smeulen, maar de brandweer kreeg het brandje snel uit. (ppn)
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.