Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
05:46 uur

Belgische scouts mogen niet deelnemen aan schietactiviteiten op jamboree in VS

De Morgen

11/07/2019 - 08:35

Later deze maand kunnen scouts aller landen op de jamboree in de VS niet alleen sjorren of kaartlezen, maar ook schieten met allerhande pistolen en geweren. Scouts en Gidsen Vlaanderen verbiedt evenwel deelname aan die activiteit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Scouts en Gidsen Vlaanderen niet te spreken over schietactiviteiten jamboree: "Wapens horen niet thuis bij scouting" (11/07/2019 - VRT NWS)
  Scouts en Gidsen Vlaanderen is niet te spreken over de schietactiviteiten die zullen plaatsvinden op de jamboree (de vierjaarlijkse bijeenkomst van de scouts) in de Verenigde Staten. De Belgische leden en leiding mogen dan ook niet deelnemen. "Voor ons horen wapens op geen enkele manier thuis bij scouting", klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Scouts mogen niet schieten op Jamboree, maar dat is niet te controleren (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt880 Belgische scouts en gidsen, onder wie 39 Limburgers, vertrekken vandaag naar de Verenigde Staten. Daar begint volgende week de World Scouts Jamboree, een groots scoutskamp met ruim 40.000 deelnemers van over de hele wereld. De Jamboree haalde vorige week al even het nieuws, omdat de Amerikaanse organisatie er ook schietoefeningen als activiteit aanbiedt.
  [naar artikel]
 3. Zeven scouts doen ondanks verbod toch mee aan schietactiviteiten op wereldjamboree in VS (30/07/2019 - VRT NWS)
  Op de wereldjamboree in de VS hebben een zevental scouts en gidsen tegen de richtlijnen in toch deelgenomen aan de schietactiviteiten. Dat meldt De Standaard en is bevestigd aan onze redactie. Alle scoutsfederaties in ons land hadden afgesproken dat hun leden niet aan deze activiteit zouden mogen deelnemen. Dat een aantal leden nu toch hebben deelgenomen, wil Scouts en Gidsen Vlaanderen niet dramatiseren, al nemen ze het incident wel ernstig.
  [naar artikel]
 4. 900 Belgische scouts en gidsen vertrekken op internationaal scoutskamp naar Amerika (15/07/2019 - VRT NWS)
  Meer dan 900 scouts en gidsen vertrekken vandaag op scoutsavontuur naar Amerika waar ze met 40.000 leeftijdsgenoten van over de hele wereld gaan deelnemen aan een grote "Scouts Jamboree", dat is een internationaal scoutskamp, in West-Virginia.
  [naar artikel]
 5. Hasselaar leidt Belgische scoutsgroep naar Jamboree in West-Virginia (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  880 Belgische jongeren vertrekken naar de VS voor de wereldwijde bijeenkomst ‘Jamboree’ van de Scouts. Hasselaar Jasper Hulsmans leidt de delegatie.
  [naar artikel]
 6. Scouts leren schieten op Jamboree: niet met katapulten, wél met vuurwapens (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Scouts is leren sjorren of bechamelsaus maken op houtvuur. Maar ook leren schieten, zo blijkt. Belgische scouts kunnen het de komende weken leren...
  [naar artikel]
 7. 900 Belgische scouts en gidsen vertrekken naar de VS (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met 900 zijn ze, de Belgische scouts en gidsen die vandaag vertrekken naar de Verenigde Staten. Ze nemen deel aan de Jamboree in Virginia, een...
  [naar artikel]
 8. Zeven Vlaamse scouts doen toch mee aan schietoefeningen in VS (30/07/2019 - De Standaard)
  Ondanks het verbod hebben zo’n zeven Vlaamse scouts en gidsen toch deelgenomen aan schietactiviteiten op de wereldjamboree in de VS. ‘Ze moeten extra koken voor hun kampgenoten als blijk van inzicht’, reageert Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 9. Zeven Vlaamse scouts doen toch mee aan schietoefeningen: dit is hun straf (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltOndanks het verbod hebben zo’n zeven Vlaamse scouts en gidsen toch deelgenomen aan schietactiviteiten op de wereldjamboree in de VS. “Ze moeten extra koken voor hun kampgenoten als blijk van inzicht”, reageert Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse scoutsleden negeren verbod en doen in VS mee aan schietoefeningen met shotguns en pistolen (30/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks het verbod hebben zo’n zeven Vlaamse scouts en gidsen toch deelgenomen aan schietactiviteiten op de wereldjamboree in de VS. “Ze moeten extra koken voor hun kampgenoten als blijk van inzicht”, reageert Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Belgische scouts gaan naar wereldjamboree in de VS, maar schrikken van programma: “Schieten met shotguns, geweren en pistolen” (11/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Schieten met shotguns, geweren en semiautomatische pistolen. Dat staat op het programma van de wereldjamboree in de Verenigde Staten deze maand, waar ook 900 Belgische scouts aan deelnemen. “We zijn zelf geschrokken toen we het programma zagen”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “We verbieden onze leden om aan die activiteiten deel te nemen.”
  [naar artikel]
 12. Vlaamse scouts schieten met pistolen op Amerikaanse wereldjamboree: “Laat we het niet erger maken dan het is” (31/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het is spijtig dat de deelname van een aantal van onze scouts aan schietoefeningen al de andere mooie dingen op de Wereldjamboree overschaduwen”, zegt Jan Van Reusel van de Scouts en Gidsen Vlaanderen. “De jongeren hadden niet aan de schietoefeningen moeten deelnemen, maar we moeten dit incident ook niet groter maken dan het is.”
  [naar artikel]
 13. Vijf Belgische renners mogen deelnemen aan olympische wegrit, Belgische dames krijgen drie tickets (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er mogen volgend jaar vijf Belgische renners en drie Belgische rensters deelnemen aan de wegritten op de Olympische Spelen in Tokio. Dat maakte de...
  [naar artikel]
 14. Eerst kumbaya zingen, en dan schieten maar (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Schieten met shotguns, geweren en semiautomatische pistolen. Dat staat op het programma van de wereldjamboree in de Verenigde Staten deze maand, waar ook 900 Belgische scouts aan deelnemen. “We zijn zelf geschrokken toen we het programma zagen”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. “We verbieden onze leden om aan die activiteiten deel te nemen.”
  [naar artikel]
 15. Belgische schaatsers mogen deelnemen aan WB-manches ploegenachtervolging (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  België mag komend schaatsseizoen in de ploegachtervolging deelnemen aan wereldbekerwedstrijden. Voorzitter Corné Lepoeter heeft van de...
  [naar artikel]
 16. Voertuig met trailer van Belgische scouts gaat over kop in Cornwall: 2 gewonden (30/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteravond ging een voertuig met aanhangwagen van Belgische scouts over de kop in de omgeving van Port Gaverne. De reddingsdiensten kwamen
  [naar artikel]
 17. ‘Mogen scouts nog scouts zijn? Dit gaat toch allemaal wel ver’: ouders laten van zich horen na incidenten (06/08/2022 - De Standaard)
  Er is deze zomer al veel gezegd en geschreven over de jeugdbewegingen. Hun kampen veroorzaken overlast, gemeentes zien ze liever niet komen. Scouts-moeders laten nu van zich horen. ‘Ik ben zo dankbaar dat alles mocht op kamp. Het is een levensles voor mijn kinderen.’
  [naar artikel]
 18. Congolezen in buitenland mogen niet deelnemen aan presidentsverkiezingen (09/06/2018 - Metro)
  De Nationale Vergadering heeft nagenoeg unaniem beslist dat Congolezen die in het buitenland wonen, niet mogen deelnemen aan de presidentsverkiezing van 23 december. Dan moet een opvolger verkozen worden voor president Joseph Kabila. Volgens minister Emmanuel Ilunga, gelast met Congolezen in het buitenland, ligt hun aantal op zowat 16 miljoen. De Congolezen in het buitenland staan meestal dichtbij de oppositie en laten dit ook duidelijk blijken op sociale netwerken of tijdens demonstraties in de straten van Parijs of Brussel. De Congolezen in het buitenland mochten ook tijdens de vorige twee presidentsverkiezingen van 2006 en 2011 niet deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Iets meer dan 40 miljoen Congolezen zijn kiesgerechtigd. Bron: Belga   Het bericht Congolezen in buitenland mogen niet deelnemen aan presidentsverkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. OPINIE. Mogen scouts nog scouts zijn? (29/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Annelies Van Hauwermeiren bracht afgelopen zondag haar twee jonge kinderen met de wagen naar hun scoutskamp in Samrée. Niets kon haar toen doen vermoeden dat datzelfde scoutskamp enkele dagen later nationaal nieuws zou worden. Namens heel wat ouders van scouts Oosterveld uit Wilrijk spreekt ze via dit opiniestuk haar volle steun uit voor de scoutsleiding die de afgelopen dagen in een rollercoaster terechtkwam. “Want ik ben aangedaan over hoe deze scouts in de media wordt afgeschilderd als onhygiënische, luidruchtige varkens.”
  [naar artikel]
 20. Belgische scouts vertrekken naar grootste kamp ter wereld: “Acht anderen uit mijn scouts, maar ik zit in een groep waar ik niemand ken” (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Met 880 zijn ze, de scouts die op maandagochtend naar De Verenigde Staten vertrekken om er samen met 39.000 anderen deel te nemen aan de Wereldjamboree, een vierjaarlijks internationaal scoutskamp. Officieel start het kamp pas op 22 juli maar de Belgische delegatie gaat eerst nog een korte tussenstop maken in New York en Washington alvorens ze naar West-Virginia afreizen.
  [naar artikel]
 21. Pulle solidair met geëvacueerde scouts: “Zot! Iemand kwam springkasteel zetten en we mogen ons wassen bij voetbal” (26/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De geëvacueerde jongeren en kinderen van Scouts en Gidsen Edelweiss uit Lokeren sliepen als een roos in hun tweede nacht in ontmoetingscentrum De Griffel in Pulle. En de solidariteit houdt aan. “We mogen ons zelfs gaan wassen bij de voetbalclub van Pulle”, zegt Margot De Beule van de hoofdleiding. “Op de kampplaats deden we dat in de beek. Het belangrijkste is dat ons kamp kan doorgaan.”
  [naar artikel]
 22. Waarom de Wilrijkse scouts zo snel gelijk kregen van de Raad van State (28/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In een dag tijd besliste de Raad van State dat de burgemeester van La Roche een scouts­groep uit Wilrijk niet kon dwingen om haar kampterrein te verlaten. Nochtans staat het Belgische gerecht niet bekend om zijn snelheid.
  [naar artikel]
 23. Scouts Geleeg Leopoldsburg gooien de boeken nu al een maand toe (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het team van Scouts Geleeg Leopoldsburg heeft beslist om alle activiteiten af te gelasten tot en met 22 november. Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen steunen ze de maatregel. “Het is aan de individuele werk om te beslissen wat kan en wat niet.”
  [naar artikel]
 24. IOC geeft cijfer: 271 Russen mogen deelnemen aan Spelen (05/08/2016 - Sporza)
  24 uur voor het begin van de Spelen in Rio heeft het IOC bekendgemaakt hoeveel Russen er mogen deelnemen na het McLaren-dopingrapport: 271. Rusland had 389 namen geselecteerd.
  [naar artikel]
 25. “Mogen scouts nog scouts zijn? Dit gaat toch allemaal wel ver”: ouders laten van zich horen na incidenten (06/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er is deze zomer al veel gezegd en geschreven over de jeugdbewegingen. Hun kampen veroorzaken overlast, gemeentes zien ze liever niet komen. Waar buitenstaanders de kampen afschilderen als een nachtmerrie, is zo’n avontuur voor de leiding en leden zelf eerder een droom. Scouts-moeders laten nu van zich horen. “Ik ben zo dankbaar dat alles mocht op kamp. Het is een levensles voor mijn kinderen.”
  [naar artikel]
 26. Leiding scouts Nederokkerzeel testen tweede keer negatief en mogen uit quarantaine (26/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vijftien scoutsleiders van Nederokkerzeel die samen in quarantaine zaten, hebben zaterdag allemaal een tweede negatieve coronatest afgelegd. Dat bevestigt Kris Leaerts (Team Burgemeester), burgemeester van Kampenhout, aan Belga. De scouts mogen nu allemaal terug naar huis, na een dikke week in de parochiezaal van de gemeente te hebben geleefd.
  [naar artikel]
 27. Russische en Wit-Russische racepiloten mogen niet deelnemen aan competities in het Verenigd Koninkrijk (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russische en Wit-Russische piloten en raceteams mogen ook onder neutrale vlag niet deelnemen aan competities in het Verenigd Koninkrijk, zo maakte de Britse Autosportfederatie Motorsport UK woensdag bekend.
  [naar artikel]
 28. Bijna 900 Belgische scouts en gidsen vertrekken naar Wereldjamboree in VS (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een delegatie van 880 Belgische scouts en gidsen vertrekt maandagochtend naar de Verenigde Staten. Ze wonen er de vierjaarlijkse Wereldjamboree bij, die dit jaar plaatsvindt van 22 juli tot en met 2 augustus. In alle vroegte stappen ze op in totaal dertien vluchten vanaf de luchthavens van Zaventem, Schiphol en Parijs.
  [naar artikel]
 29. FIFA verzet zich tegen Super League: “Spelers die daaraan deelnemen, zouden niet mogen meedoen op WK” (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Wereldvoetbalbond FIFA en de zes confederaties (AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC en UEFA) zouden een zogenaamde Super League nooit erkennen. Daarmee reageren ze donderdag op het idee van enkele Europese topclubs om een gesloten elitecompetitie op te richten. “Een club of een speler die aan zo’n competitie zou deelnemen, zou niet mogen deelnemen aan de competities die door de FIFA of door één van de confederaties georganiseerd worden”, zo klinkt het. De spelers in een eventuele Super League zouden zo niet in aanmerking komen voor het wereld- of Europees kampioenschap.
  [naar artikel]
 30. Waarom de Wilrijkse scouts zo snel gelijk kregen van de Raad van State (28/07/2022 - De Standaard)
  In één dag tijd besliste de Raad van State dat de burgemeester van La Roche een scouts­groep uit Wilrijk niet kon dwingen om haar kampterrein te verlaten. Nochtans staat het Belgische gerecht niet bekend om haar snelheid.
  [naar artikel]
 31. Bijna 900 Belgische scouts en gidsen vertrekken volgende week naar Wereldjamboree in VS (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische scouts en gidsen maken zich klaar voor de vierjaarlijkse Wereldjamboree, die dit jaar plaatsvindt van 22 juli tot en met 2 augustus in de Verenigde Staten. Volgende week dinsdag vertrekt vanuit ons land de 880 leden tellende delegatie.
  [naar artikel]
 32. Belgische scouts beleven "a night at the museum" in New York (17/07/2019 - VRT NWS)
  Zo'n 400 Belgische scouts brengen de nacht door in het Natuurhistorisch Museum in New York. Ze slapen op veldbedjes tussen de tentoonstellingen van dieren en skeletten van dieren. Onze Amerikawatcher Björn Soenens ging de enthousiaste groep opzoeken en had er duidelijk schik in.
  [naar artikel]
 33. Bijna 900 Belgische scouts en gidsen vertrekken volgende week naar Wereldjamboree in VS (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische scouts en gidsen maken zich klaar voor de vierjaarlijkse Wereldjamboree, die dit jaar plaatsvindt van 22 juli tot en met 2 augustus in de Verenigde Staten. Volgende week dinsdag vertrekt vanuit ons land de 880 leden tellende delegatie.
  [naar artikel]
 34. Russische en Wit-Russische paralympiërs mogen dan toch niet deelnemen aan Winterspelen (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russische en Wit-Russische paralympiërs mogen uiteindelijk dan toch niet deelnemen aan de Paralympische Winterspelen, die vrijdag van start gaan in de Chinese hoofdstad Peking, zo maakte het Internationaal Paralympisch Comité IPC donderdag bekend.
  [naar artikel]
 35. Internationale Judofederatie: "Alle geplaatste Russen mogen deelnemen in Rio" (26/07/2016 - Sporza)
  De Russische judoka's die zich gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen mogen in Rio ook effectief deelnemen. Dat besliste de Internationale Judofederatie (IJF).
  [naar artikel]
 36. Scouts wachten nog steeds op hun stoelen: “Veel beloofd maar nog niets gekregen” (20/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In januari kon u in Het Belang van Limburg al lezen over de scouts van Beringen. Die spendeerden 2.370 euro aan stoelen van Nederlandse makelij. De stoelen zijn er nog steeds niet. Maar het artikel bracht de scouts wel wat op: 40 stoelen van de Harmonie.
  [naar artikel]
 37. “Verbieden is onze communicatiestijl niet”: scouts willen dialoog over mascotte Oerwoudfuif (17/09/2017 - VRT NWS)
  De scouts benadrukken dat het absoluut niet de bedoeling was om met de mascotte van de Oerwoudfuif mensen te discrimineren of te kwetsen. Toch kiezen ze er ervoor om de affiche met de zwarte jongen niet meteen te verbieden. Scouts en Gidsen Vlaanderen gaat liever in dialoog met de plaatselijke scoutsgroep, zodat de jongeren zelf met een oplossing kunnen komen.
  [naar artikel]
 38. Scouts slaken zucht van opluchting nu ze mogen blijven op kampeerplek: “En nee, we gaan dit niet vieren met een uitbundig feest” (27/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een zucht van opluchting gaat door het zomerkamp van de Wilrijkse Scouts Oosterveld in Samrée, een gehuchtje bij La Roche in de Ardennen. De burgemeester wilde hen er weg omdat ze voor te veel overlast zorgden, met name voor één buurvrouw. Maar de Raad van State gaf hem ongelijk.
  [naar artikel]
 39. Nadat kampfoto’s op pedosites opdoken, geven Scouts richtlijnen (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Maandag kwam aan het licht dat tal van vakantiefoto’s van Belgische kinderen op Russische pedofiele websites opduiken. Onder andere van Chiro-kampen. Scouts & Gidsen Vlaanderen post daarom een handleiding op hun site over kampfoto’s.
  [naar artikel]
 40. Scouts bestellen stoelen voor 2.237 euro: “Waar blijven ze?” (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De scouts van Beringen spendeerden 2.237 euro aan veertig stoelen. Impact Interieurs Maatwerk, de Nederlandse firma die de stoelen zou leveren, laat niet meer van zich horen. De scouts zijn bang dat ze hun geld, de opbrengst van een betere fuif, kwijt zijn.
  [naar artikel]
 41. Mogen mensen die niet geloven in klimaatverandering deelnemen aan het debat? (22/01/2019 - VRT NWS)
  Niet alleen de aarde warmt op, maar ook het klimaatdebat zelf. Wie heeft recht van spreken als het over het klimaat gaat? Mogen mensen die niet geloven in de klimaatverandering deelnemen aan het debat? Of hebben enkel wetenschappers recht van spreken? En vanwaar de gevoeligheid. Journalist Tine Hens en filosoof Maarten Boudry gaan in debat in "De afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 42. Scouts en Gidsen Vlaanderen distantieert zich van reclamecampagne Volkswagen (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw heeft verontwaardigd gereageerd op een reclamecampagne voor Volkswagen die deze week in het straatbeeld verscheen. De advertentie toont liftende scouts als publiciteit voor het type Caddy Maxi van VW. Dat meldt Scouts en Gidsen Vlaanderen woensdag.
  [naar artikel]
 43. Red Panthers mogen India vervangen op gloednieuwe Hockey Pro League (28/07/2017 - Sporza)
  De Belgische hockeyvrouwen mogen deelnemen aan de Hockey Pro League, een nieuwe prestigieuze landencompetitie. Na het afhaken van India was er een plaats vrijgekomen.
  [naar artikel]
 44. Niet helemaal 'proper'? Zesvoudig olympisch kampioen mag niet deelnemen aan Winterspelen (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zesvoudig olympisch kampioen in het shottrack Viktor Ahn, biatleet Anton Shipulin en langlaufer Sergei Ustyugov mogen niet deelnemen aan de...
  [naar artikel]
 45. Russische vijfkampers mogen niet naar Rio, roeiers in beroep bij TAS (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen Maxim Krustov en Ilia Frolov mogen van de Internationale Federatie van de moderne vijfkamp (UIPM) niet deelnemen aan de Olympische
  [naar artikel]
 46. Scouts hakt knoop door: leiding mag voortaan liften, leden niet (17/05/2018 - De Standaard)
  Liften. Heerlijk avontuurlijk én goedkoop op. Maar voor de Scouts en Gidsen Vlaanderen was het verboden. Zowel voor de 70.000 leden als voor de 12.000 leden van de leiding. Daar werd lang over gezeurd. Nu is er een nieuwe regeling. De leiding mag, maar altijd per twee. De leden mogen nooit.
  [naar artikel]
 47. Scouts hakt knoop door: leiding mag voortaan liften, leden niet (17/05/2018 - De Standaard)
  Liften. Heerlijk avontuurlijk én goedkoop op. Maar voor de Scouts en Gidsen Vlaanderen was het verboden. Zowel voor de 70.000 leden als voor de 12.000 leden van de leiding. Daar werd lang over gezeurd. Nu is er een nieuwe regeling. De leiding mag, maar altijd per twee. De leden mogen nooit.
  [naar artikel]
 48. Russische en Wit-Russische paralympiërs mogen dan toch niet deelnemen aan Winterspelen (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russische en Wit-Russische paralympiërs mogen uiteindelijk toch niet deelnemen aan de Paralympische Winterspelen. Dat maakte het Internationaal Paralympisch Comité IPC donderdag bekend. De Paralympische Winterspelen in Peking gaan vrijdag van start.
  [naar artikel]
 49. Russische atleten mogen ook onder neutrale vlag niet deelnemen aan Paralympische Spelen (02/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Russische paralympische atleten mogen ook onder neutrale vlag niet deelnemen aan de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro (7-18 september). Dat maakte het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) vrijdag bekend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy