Steeds meer mensen kopen een brood of taart in de supermarkt, daardoor verdwijnt de warme bakker stil maar zeker uit het straatbeeld. [naar artikel]
Zondag worden in bakkerij Wilmar in Muizen (Mechelen), op de Magdalenasteenweg, de laatste broden en taartjes verkocht. Zaakvoerder Jacques Pörtner (55) is na een operatie werkonbekwaam verklaard en kan niet langer de stiel van bakker uitoefenen. Hiermee verdwijnt na bijna veertig jaar de enige warme bakker in het dorp. [naar artikel]
Met ‘De War(m)e Jacob’ heeft het Truiense kerkdorp Schurhoven weer een waardige warme bakker. Op de plaats waar de laatste generatie van bakkerij Hendricx de buurt voorzag van vers brood, openden Sven Timmermans (42) en Mieke Claes hun nieuwe brood- en banketzaak. [naar artikel]
‘Een warme bakker moet altijd om middernacht uit zijn bed: vergeet dat cliché.’ [naar artikel]
Elk jaar telt Vlaanderen zo’n tachtig artisanale bakkers minder, een kentering lijkt niet meteen op komst. Het zware bioritme schrikt de jonge garde af, en wie als warme bakker wil starten zit er best ook warmpjes in. ‘De banken staan niet te springen voor een lening van een miljoen euro.’ [naar artikel]
Bart Claes, een warme bakker uit Kaulille, ontving zopas het Handmade in Belgium-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. [naar artikel]
We kopen meer brood, maar minder taarten nu we in quarantaine zitten. En hoewel we misschien iets meer tijd hebben,... The post Corona leidt niet tot de herontdekking van de warme bakker appeared first on Business AM. [naar artikel]
Voetbalanalist Jan Boskamp (74) heeft een pacemaker gekregen. Dat vertelde de Nederlander in het programma ‘Veronica Offside’. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker.” [naar artikel]
Vlaanderen telt steeds minder warme bakkers. Ze haken af door de energie- en graancrisis. Bakkerij Kenis doet net het tegenovergestelde en opent een derde vestiging in de Bocholtse Brugstraat. “Het verhaal van de warme bakker staat centraal.” [naar artikel]
18:45 Almaar meer zelfstandige bakkers dreigen er onderdoor te gaan nu de gas- en elektriciteitsprijzen dag na dag pieken. 'Zonder steun van de overheid verdwijnt de warme bakker helemaal uit het straatbeel... [naar artikel]
Voetbalanalist Jan Boskamp (74) heeft een pacemaker gekregen. Dat vertelde de Nederlander in het programma ‘Veronica Offside’. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker.” [naar artikel]
Het is even niet goed gegaan met Johan Boskamp. De 74-jarige Nederlander kampte met hartproblemen en belandde zelfs op de operatietafel. “Het was heel slecht. Ik lag bijna bij de warme bakker”, aldus de ex-trainer van onder andere Anderlecht bij Veronica Offside. [naar artikel]
Zijn de warme bakkers stilaan met uitsterven bedreigd? In Houthalen-centrum zet bakker Snoks er na 33 jaar een punt achter en bakker Verboven aan de botermarkt in Hasselt overweegt sterk om zijn voorbeeld te volgen. “Het is een uitstervend beroep”, zegt Ludo Snoks. “Op termijn blijven alleen de industriële bakkerijen over”, denkt zijn collega Peter Verboven. [naar artikel]
Delhaize zet zijn prijzenoorlog verder. Zowel een gewoon als een boerenbrood kosten nog maar 1,49 euro, de prijs die we 10 jaar geleden bij de bakker betaalden. Tot woede van de warme bakker die nu al vecht om te overleven. [naar artikel]
Heel veel klanten wilden maandag op de laatste openingsdag van warme bakker Sleeckx in Pulderbos speciaal nog eens langskomen. Bakker Marc Sleeckx (54) sluit, met als hoofdreden de hoge energieprijzen. Sleeckx Lunch & Brunch van zijn vrouw Jeannine Meeus (55) vlak naast de bakkerij blijft wél open. Pulderbos heeft nu geen slager, bank, geldautomaat of bakker meer. Gelukkig zijn er wel nog wat cafés. [naar artikel]
Bakker is nog altijd een knelpuntberoep. Er zijn steeds meer vacatures maar studenten kiezen minder en minder voor het vakmanschap van de warme bakker. [naar artikel]
Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Natuurlijke materialen blijven razend populair in hedendaagse interieurs. Ook hout. Zo beloven houten panelen tegen de muur of het plafond een flinke trend te worden. Ideaal om een ruimte een warme uitstraling te geven, ongeacht of het om de slaapkamer, de keuken, de gang of de eetkamer gaat. [naar artikel]
De Lijn en de stad Antwerpen kwam deze morgen met een warme traktatie aan de halte P+R Merksem. De pendelaars die de auto op de parking zetten en met de tram de stad in gingen, kregen een gratis warme choco. [naar artikel]
In Waasmunster gaat de laatste klassieke, warme bakker van de gemeente op pensioen. Na 46 jaar stopt Jan Ivens met zijn bakkerij in de Stationsstraat. Zijn afscheid wou Jan niet zomaar voorbij laten gaan en daarom werd het een feestweekend. "Ik zal het enorm missen. Niet alleen het bakken, maar ook het sociale contact met onze vele vaste klanten", geeft Jan mee. [naar artikel]
Een kleine warme bakker uit Edegem sluit een maand de deuren. Reden? De hoge energiekosten. “Ik word er nog emotioneel van als ik erover praat. Het moet om de hoge energiekosten te drukken. We kunnen geen beroep doen op de overheid, dus het moet zo.” [naar artikel]
Het aantal warme bakkers in Vlaanderen gaat zienderogen achteruit. Ze moeten de boeken sluiten bij gebrek aan opvolging of personeel. Of omdat ze de moordende concurrentie van de supermarkten niet meer aankunnen. 'Nog even en we worden vervangen door de broodautomaat.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.