De Morgen

In vijf minuten mee met het nieuws

23/07/2019 - 12:12
"De huizenprijzen stijgen fors, vanmiddag weten we of Boris Johnson de opvolger van Theresa May wordt, voor 1000 euro kan u uzelf testen op allerlei erfelijke ziektes en volgens Van Overtveldt is het niet de schuld van de N-VA dat het begrotingstekort oploopt."

1. Waanzinnig record: vrouw eet 8.000 calorieën in amper 8 minuten (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Leah Shutkever, een competitieve eter overwon een van de grootste ontbijtchallenges in Engeland. Ze wist in slechts acht minuten een ontbijt van 8.000 calorieën naar binnen te werken. Het enorme ontbijt bestaat uit vijf eieren, vijf worstjes, vijf plakjes spek, vijf tomaten, vijf opgebakken aardappels en vijf bloedworsten. Smakelijk! [naar artikel]

2. De valkuilen van cultuur op tv (09/04/2019 - De Morgen)

Dinsdag liepen hier op de redactie al de eerste lezersbrieven binnen over LUX. Eén filmpje van vijf minuten op Canvas, het volstond om de eerste critici in hun pen te laten klimmen. Wij geven u vijf redenen waarom wij menen dat LUX xl vanavond toch meer dan vijf minuten van uw aandacht verdient. [naar artikel]

3. Elektrisch 'tanken' in vijf minuten stap dichterbij (19/01/2021 - De Tijd)

18:56 Met nieuwe batterijtechnologie wordt het mogelijk een elektrische wagen in vijf minuten op te laden. Maar de weg naar commercialisering is nog lang. [naar artikel]

4. Vijf minuten de tijd? Tel zoveel mogelijk vlinders tijdens de jaarlijkse vlindertelling (03/07/2020 - VRT NWS)

Vijf minuten. Meer heb je niet nodig om mee te doen aan de vlindertelling van Natuurpunt dit jaar. “Vijf minuten is kort, maar je kan wel zoveel tellingen op een dag doen als je wil, en dat elke dag van 4 tot 26 juli. Zelfs al zie je weinig of geen vlinders, toch is het belangrijk om ook dat door te geven. Hoe meer tellingen, hoe beter”, zegt vlinderkenner Wim Veraghtert. Wie een grote tuin heeft kan zich een maandje goed amuseren. [naar artikel]

5. Vijf coronaproof straatfeesten van 40 minuten: samen en toch apart feestvieren kan (18/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Yves Bisschops kan niet stil zitten. Hij is onder meer de man achter de Hoevense Zomeravonden, die nu niet doorgaan. Daarom trakteert hij de inwoners van vijf straten op een buurtfeestje van telkens 40 minuten. [naar artikel]

6. Sp.a roept op tot ideeën via website deknip.be: “Trams nodig om de vijf minuten” (07/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Zorg ervoor dat om de vijf minuten een tram rijdt op de kernlijnen. Dat is een van de voorstellen van de Antwerpse sp.a op haar nieuwe website deknip.be. [naar artikel]

7. Vijf goals in negen minuten (28/03/2019 - De Morgen)

Robert Lewandowski (27) van Bayern was in de competitietopper tegen Wolfsburg goed voor vijf doelpunten in negen minuten tijd. Geen spits deed het hem ooit voor. [naar artikel]

8. Mannen overvallen winkelier en worden vijf minuten later al in de boeien geslagen (31/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Drie overvallers moesten zondagmorgen zonder buit afdruipen uit een winkel aan de Quellinstraat in Antwerpen. Ze zijn vijf minuten later al in de boeien geslagen op de De Keyserlei. [naar artikel]

9. Het nieuws van de ochtend in vijf minuten (30/07/2019 - De Morgen)

In de herst dreigt het spoorverkeer in en rond Brussel nog maar eens in de soep te lopen. Bovendien hangt onze hoofdstad ook nog een verzadigd 4G-netwerk boven het hoofd. Dan maar op reis, zou je denken, maar daarvoor kies je wel best geschikte reisgezellen. Dit en zoveel meer in dit handig overzicht van het nieuws van de ochtend. [naar artikel]

10. Batterij voor elektrische auto laadt in vijf minuten op (22/01/2021 - Express)

Voor het eerst is een fabrikant er in geslaagd een batterij voor een auto te ontwikkelen die in vijf minuten volledig opgeladen kan worden. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Elektrische auto’s kunnen met de vernieuwing even snel worden ‘bijgetankt’ als een benzine- of dieselauto. De batterij is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf StoreDot […] The post Batterij voor elektrische auto laadt in vijf minuten op appeared first on Business AM. [naar artikel]

11. Vijf goals in één wedstrijd in de Champions League: wat maakt van Erling Haaland toch zo’n dodelijke spits? Vijf geheimen achter waanzinnige doelpuntenmachine (15/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Vijf keer bingo op 57 minuten. En niemand die ooit zal weten hoeveel Erlingben Haaland (22) er dinsdagavond tegen Leipzig nog had gemaakt mocht Manchester City-coach Pep Guardiola hem niet vijf minuten later naar de kant gehaald hebben. Wat in godsnaam maakt hem toch zo’n dodelijke spits? Van zijn onwaarschijnlijke intuïtie tot leven als een bezetene. Vijf goals, vijf geheimen. [naar artikel]

12. Leuvense software spoort in vijf minuten genetische ziekte bij pasgeborene op (25/04/2019 - De Tijd)

17:37 Onderzoekers hebben voor het eerst artificiële intelligentie gebruikt om pasgeboren baby's te screenen op genetische afwijkingen. Daardoor kunnen ze in vijf minuten een diagnose stellen. De software k... [naar artikel]

13. VTM nieuws duurde maar tien minuten deze middag door onrust op redactie (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

De uitzending van VTM nieuws van 13.00 uur is vandaag ingekort tot tien minuten. Reden is de aanhoudende sociale onrust op de redactie, na het... [naar artikel]

14. Auto opladen kan straks mogelijk in vijf minuten dankzij revolutionaire kabel (17/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft een patent aangevraagd op een stroomkabel waarmee elektrische auto's in ongeveer vijf minuten kunnen worden opgeladen. Het geheim zit hem in de koeling van de kabel. [naar artikel]

15. “Om de vijf minuten een fatale overdosis”: recordaantal drugsdoden in de VS in 2021 (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het aantal drugsdoden in de VS is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte van meer dan 107.000. Dat is het equivalent van een fatale overdosis om de vijf minuten, aldus de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. [naar artikel]

16. Vijf dolle minuten volstaan voor Napoli, met deze parel van Mertens als absoluut orgelpunt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

In Italië volstonden vijf dolle minuten voor Napoli bij Lazio (1-4). Stefan De Vrij had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, [naar artikel]

17. Lommel SK hoeft zich maar vijf minuten te verdedigen voor het BAS en heeft licentie beet (07/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Lommel SK heeft zijn licentieaanvraag deze middag met succes verdedigd voor het BAS. Langer dan vijf minuten duurde de zitting niet. De... [naar artikel]

18. Kompany zag opdoffer aankomen: “Speelden laatste vijf minuten ronduit naïef” (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wéér gaf Anderlecht een voorsprong uit handen. “Het stond in de sterren geschreven. We waren de laatste vijf minuten ronduit naïef”, zei Vincent... [naar artikel]

19. Futsalduivels moeizaam voorbij Montenegro in laatste groepswedstrijd EK-kwalificaties (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De Belgische nationale futsalploeg heeft dinsdag in zijn derde en laatste wedstrijd op het laatste kwalificatietoernooi voor het EK in 2018 in Slovenië een nipte 2-1 zege tegen Montenegro geboekt. De futsalduivels kwamen in Kiev na vijf minuten op voorsprong via Reda Dahbi, zes minuten later maakten de Montenegrijnen gelijk via Bajovic. Vijf minuten voor affluiten bezorgde Hamza Zaaf de Belgen de overwinning. [naar artikel]

20. Vijf minuten treinvertraging tussen Beringen en Zolder (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Wie woensdagochtend de trein neemt tussen Beringen en Zolder moet rekening houden met zo’n vijf minuten vertraging. [naar artikel]

21. U zult opnieuw moeten prutsen aan uw digitale klok: opnieuw vijf minuten verschil (02/04/2018 - Het Nieuwsblad)

Uw digitale klok opnieuw correct gezet, nadat bleek dat die vijf minuten trager liep door een stroompanne in Zuidoost-Europa? Dan moet u die wellicht opnieuw bijstellen. Het euvel is immers verholpen en de netbeheerder heeft de klokken laten inlopen. Waardoor bij diegenen die toen hun klok weer juist zetten, de tijd nu weer enkele minuten vooruitloopt... [naar artikel]

22. Adem in en uit, vijf minuten later weet je of je besmet bent met corona: zijn we binnenkort af van vervelende wisser in de neus? (13/07/2021 - Gazet van Antwerpen)

Een minuutje in- en uitademen en vijf minuten later weet je al of je besmet bent. In Leuven wordt aan een coronasneltest gewerkt die even betrouwbaar is als de klassieke PCR-test, maar dan snel en zonder neuswisser. [naar artikel]

23. Gemeenteraad Herk start met vijf minuten vertraging (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)

De gemeenteraad van Herk-de-Stad begon gisteravond met vijf minuten vertraging. Het was wachten op de leden van het schepencollege. [naar artikel]

24. "Premier heeft zijn vijf minuten verkwist": klimaatactivisten hard na toespraak premier De Croo op klimaattop (08/11/2022 - VRT NWS)

Klimaatactivisten zijn niet te spreken over de toespraak van premier Alexander De Croo op de klimaatconferentie. De jonge klimaatactivist Benjamin Van Bunderen Robberechts van "Justice for Rosa" zei dat de premier "vijf minuten verkwist heeft". Zanna Vanrentherghem van de Klimaatcoalitie zit op dezelfde lijn: "Vijf minuten, nul inhoud." Greenpeace vindt de toespraak dan weer "leeg en teleurstellend". [naar artikel]

25. In vijf minuten weer mee met het nieuws (26/07/2019 - De Morgen)

Een ruimteblok van 130 meter scheert langs de aarde, de topontmoeting tussen De Wever en Di Rupo gaat niet door, de Gentse Feesten zijn verlaten en de grootste hitte is voorbij. [naar artikel]