Enkele jaren geleden nog was rosé de wijn bij uitstek waar op werd neergekeken, maar vandaag nipt iedereen van een glaasje. De rosé-hype gaat zover dat er ondertussen warempel rosé-ijsjes en -snoepjes op de markt zijn gebracht en met frosé zelfs een bevroren variant. Maar hoe komt het dat de wijn populairder is dan ooit? The Washington Post ging naar dat antwoord op zoek, maar ook de Vlaamse sommelier en wijnauteur Gido Van Imschoot werpt zijn licht op de zaak. [naar artikel]
Witte wijn en rosé zet je in de koelkast, rode wijn drink je op kamertemperatuur. Dat is de schaarse basiskennis die de amateursommelier in [naar artikel]
Wanneer het kwik in de hoogte schiet, worden barbecuetoestellen uitgerold en duren terrasgesprekken net dat tikkeltje langer. Vaak gebeurt dat onder invloed van dé zomerdrank bij uitstek: een glas rosé. Al wordt dat roze goedje ondertussen ook ‘s winters meer gedronken: rosé werpt het imago als light versie van rode wijn eindelijk van zich af. [naar artikel]
Wanneer het kwik in de hoogte schiet, worden barbecuetoestellen uitgerold en duren terrasgesprekken net dat tikkeltje langer. Vaak gebeurt dat onder invloed van dé zomerdrank bij uitstek: een glas rosé. Al wordt dat roze goedje ondertussen ook ‘s winters meer gedronken: rosé werpt het imago als light versie van rode wijn eindelijk van zich af. [naar artikel]
Rode wijn hoort bij vlees en koude winteravonden, witte wijn vertoeft graag in het gezelschap van vis en zonnige terrasjes. Maar wat dan met de [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Bij hogere temperaturen, zoals de afgelopen weken, lijkt een glaasje rode wijn het vaak af te leggen tegen de gekoelde witte wijn of rosé. Toch kan... [naar artikel]
Naast rood, wit en rosé verkoopt een tiental Limburgse drankhandelaren sinds kort ook Azul, een azuurblauwe wijn uit Spanje die zijn weg vindt naar de Limburgse terrassen als het hippe drankje van het moment. “En er is veel vraag naar”, beaamt Luc Rutten van wijnimporteur ‘t Bakske in Tessenderlo. Maar volgens kenners is de blauwe wijn geen blijver. “Een eendagsvlieg, de smaak stelt niets voor”, zegt wijnbouwer Peter Colemont die de wijn voor u proefde. [naar artikel]
15:56 Niet elke fles 'Franse roséwijn' bevat wijn uit Frankrijk. Heel wat Spaanse rosé wordt verfranst. [naar artikel]
In het Italiaanse stadje Caldari di Ortona vloeit de wijn sinds kort rijkelijker dan ooit tevoren. Langs één van de populairste pelgrimsroutes uit de streek is namelijk een wijnfontein geïnstalleerd, waaruit elke dag de klok rond rode wijn stroomt. Bezoekers kunnen er hun dorst helemaal gratis lessen met een glaasje lokale, rode wijn. [naar artikel]
07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In de vierde aflevering: alles over de natuurwijn hype. [naar artikel]
Geschreven met branded content van wijnbeurs.be Al eeuwenlang wordt rode wijn geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen. Van het verlagen van het risico op hartziekten tot het bevorderen van een langer leven. Rode wijn heeft de reputatie opgebouwd van een ‘wonderdrankje’ te zijn. Maar klopt dat wel? Is elke dag een glas rode wijn drinken werkelijk goed […] Het bericht Mythe of feit: is elke dag een glas rode wijn drinken goed voor je gezondheid? verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken. [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
België is natuurlijk een bierland, maar ook wijn gaat hier vlotjes over de toonbank. Per jaar drinken we (per persoon) 18 liter, en rode wijn is de populairste soort. Misschien heeft dat iets te maken met de veelgehoorde uitspraak dat rode wijn gezonder is dan witte, maar klopt dat eigenlijk wel? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn Er zijn mensen die hoofdpijn krijgen van zelfs maar één glas rode wijn. Waarom zijn sommigen van ons kwetsbaarder dan anderen voor de lafhartige effecten van rode wijn? Waarom krijgen ze er überhaupt hoofdpijn van? Om te beginnen is hoofdpijn door rode wijn iets anders dan hoofdpijn door een kater.Als je ooit last hebt gehad […] Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn [naar artikel]
Met dit prachtige zomerweertje worden de flessen rosé en witte wijn 's avonds weer massaal bovengehaald om te ontspannen met vrienden of alleen [naar artikel]
Verschillende supermarkten in ons land gaan binnenkort wijn in blik verkopen. In verschillende landen wordt wijn al jaren in blik verkocht, maar in Europa is dat een minder gebruikelijke verpakking. "Er wordt vooral rosé wijn en witte wijn aangeboden in blik. Het gaat om wijnen die jong geconsumeerd moeten worden", zegt topsommelier Sepideh Sedaghatnia in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
De meeste mensen kunnen wel eens genieten van een glaasje rode wijn. Maar blijkbaar drinken we het alcoholische drankje al jaren verkeerd. Dat stelt de Sydney Wine Academy vast. Volgens de wijnacademie drinkt 82% van de mensen wijn op kamertemperatuur. Zij gaan er vanuit dat dat de beste manier is om het goedje te serveren, […] [naar artikel]
Nadat een vrouw uit Puurs om het leven kwam na het drinken van gemanipuleerde rode wijn wil het parket de bevolking waarschuwen. Uit onderzoek bleek dat de vrouw een dodelijke dosis MDMA en MDA in haar bloed had. Naar alle waarschijnlijkheid zaten de drugs in de rode wijn die ze enkele uren eerder dronk. In de fles waar de vrouw van dronk, zat niet de originele kurk. Om die reden gaat het parket ervan uit dat de wijn gemengd werd met drugs. “Het parket Antwerpen heeft op dit moment enkel weet van deze ene fles”, klinkt het nog. [naar artikel]
Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) Wijnkenners kunnen een droge rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon, gemakkelijk onderscheiden van een fruitigere rode wijn, zoals Pinot Noir. Wetenschappers hebben het gevoel van ‘droogheid’ in wijn lang in verband gebracht met tannines, maar hoe deze moleculen in de loop van de tijd hun karakteristieke mondgevoel creëren, was niet helemaal duidelijk. Tot nu. Onderzoekers hebben […] Lees dit artikel: We weten nu waarom sommige rode wijn droog smaakt (en andere niet) [naar artikel]
Uit een internationale studie in 21 landen bleek dat meer dan de helft van de mensen zich moe voelde na het drinken van een glaasje rode wijn. Maar is de drank effectief slaapverwekkend, of gaat het alleen maar om een gevoel? En is het dan een goed idee om rode wijn te drinken voor het slapengaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit. [naar artikel]
Na New York, Tokio en Londen veroverd te hebben, krijgt oranje wijn ook bij ons steeds vaker een plaats op de wijnkaart. Maar wat is het precies en waarom is het zo populair? Sommelier Iphy Dubois van de Antwerpse zaak Bar Brut vertelt wat het geheim is van het succes. “Eigenlijk gaat deze soort wijn al eeuwenlang mee, wellicht was hij zelfs de eerste.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.