Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 January 2022
00:21 uur

Zware neerslagzone trekt traag over Vlaanderen: dorpsfeest afgelast in Bredene, brandweer rukt uit in Brussel

Het Nieuwsblad

27/07/2019 - 19:38

Een zware regenzone trekt zaterdagavond traag over Vlaanderen. Het KMI waarschuwt dan ook voor wateroverlast, en kondigde code oranje af in alle Vlaamse provincies. Organisatoren van evenementen als Tomorrowland en de Gentse Feesten nemen dan ook hun voorzorgen, in Bredene werden drie evenementen al afgelast, en de Brusselse en Leuvense politie moesten al tientallen keren uitrukken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Elke dag rukt brandweer meer dan 1.000 keer uit in Vlaanderen (27/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In 2019 is de brandweer in Vlaanderen meer dan 1.000 keer per dag opgeroepen voor noodsituaties. Dat melden het Netwerk Brandweer en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) donderdag in een persbericht. Over heel Vlaanderen hebben de brandweerdiensten vorig jaar meer dan 370.900 oproepen gekregen.
  [naar artikel]
 2. Brandweer rukt in Vlaanderen meer dan duizend keer per dag uit (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In 2019 is de brandweer in Vlaanderen meer dan 1.000 keer per dag opgeroepen voor noodsituaties. Dat melden het Netwerk Brandweer en de Vereniging...
  [naar artikel]
 3. Brandweer rukt uit voor zware rookontwikkeling in huis in Eversel (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer moest maandag een huis in de Butastraat in Eversel ventileren na een defect aan de mazoutketel. Er was sprake van zware rookontwikkeling. De bewoners waren niet thuis.
  [naar artikel]
 4. Brandweer rukt uit voor schip met smeulend ijzervijlsel (23/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De brandweer Vlaams-Brabant-West en de Brusselse brandweer zijn woensdagvoormiddag uitgerukt voor een brand op een binnenschip op het zeekanaal Brussel-Schelde. Dat melden beide brandweerdiensten.
  [naar artikel]
 5. Limburgse brandweer rukt op één jaar 2.813 keer uit voor brand (27/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In 2019 is de brandweer in Vlaanderen meer dan 1.000 keer per dag opgeroepen voor noodsituaties. Dat melden het Netwerk Brandweer en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) donderdag in een persbericht. Over heel Vlaanderen hebben de brandweerdiensten vorig jaar meer dan 370.900 oproepen gekregen.
  [naar artikel]
 6. Neerslagzone met sneeuw en smeltende sneeuw trekt over het land (14/01/2021 - VRT NWS)
  Opgelet als u vandaag de weg opgaat. Een neerslagzone met sneeuw en smeltende sneeuw trekt over het land. Vooral aan de grens met Frankrijk is de kans op een sneeuwlaag reëel.
  [naar artikel]
 7. Wase brandweer rukt uit om zware brand te blussen net over de grens in Nederland (23/04/2020 - VRT NWS)
  Brandweerploegen uit Sint-Niklaas en Beveren zijn afgelopen nacht uitgerukt om mee een brand te helpen blussen in het Nederlandse Nieuw-Namen. De Nederlandse brandweer had versterking nodig omdat er ook elders een zware brand was.
  [naar artikel]
 8. Opgelet: gevaarlijke Aziatische hoornaar rukt nu echt op in Vlaanderen (05/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Rollegem, bij Kortrijk, heeft de brandweer woensdagavond een nest Aziatische hoornaars verwijderd. Afgelopen weekend werd al een nest gevonden in Ieper. Wat al langer wordt gevreesd, wordt dus bevestigd: deze veelvraat, die een bedreiging vormt voor de bijenpopulatie en pijnlijke steken kan uitdelen, rukt verder op in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 9. Couleur Café - het dorpsfeest van Brussel - brengt de zomer naar de hoofdstad (30/06/2018 - De Morgen)
  Net voor Angèle het podium op stapt, roept de presentatrice door de micro: "Waar zijn hier de Brusselaars?" Gejoel in het publiek, veel handen die de lucht ingaan. Welkom op Couleur Café, "het grote dorpsfeest van Brussel." 
  [naar artikel]
 10. Opgelet voor de Aziatische hoornaar: gevaarlijke wesp rukt nu echt op in Vlaanderen (05/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het West-Vlaamse Rollegem, bij Kortrijk, heeft de brandweer woensdagavond een nest Aziatische hoornaars verwijderd. Afgelopen weekend werd al een nest gevonden in Ieper. Wat al langer wordt gevreesd, wordt bevestigd: deze veelvraat, die een bedreiging vormt voor de bijenpopulatie en pijnlijke steken kan uitdelen, rukt verder op in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Opgelet voor de Aziatische hoornaar: gevaarlijke wesp rukt nu echt op in Vlaanderen (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het West-Vlaamse Rollegem, bij Kortrijk, heeft de brandweer woensdagavond een nest Aziatische hoornaars verwijderd. Afgelopen weekend werd al een nest gevonden in Ieper. Wat al langer wordt gevreesd, wordt bevestigd: deze veelvraat, die een bedreiging vormt voor de bijenpopulatie en pijnlijke steken kan uitdelen, rukt verder op in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 12. Elke 85 seconden rukt brandweer uit, en dat is meestal niet voor een brand (28/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Afgerond elke anderhalve minuut moet in Vlaanderen de brandweer uitrukken voor een noodsituatie, gaande van een brand tot een zwaar verkeersongeval of ernstige stormschade. Dat hebben de 20 Vlaamse brandweerzones becijferd, op basis van de cijfers van 2019. De brandweer rukte dat jaar in Vlaanderen in totaal meer dan 370.000 keer uit, gemiddeld zo’n 1.000 keer per dag. Of elke 85 seconden.
  [naar artikel]
 13. “Grote problemen” verwacht door winterweer tijdens avondspits (11/12/2017 - Metro)
  Meteo Wing verwacht “grote problemen” tijdens de avondspits maandag en tijdens de ochtendspits dinsdag, vanwege een nieuwe neerslagzone. Ook zondagnacht en maandagochtend is er nog kans op gladde wegen. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zondagavond. Een nieuwe neerslagzone nadert vanuit het zuiden en zal volgens de voorspellers van Meteo Wing het zuiden van Vlaanderen maandagochtend rond 8 uur bereiken, klinkt het in een persbericht. “De neerslag zou bestaan uit smeltende sneeuw, maar afhankelijk van de intensiteit kan de sneeuw tijdelijk blijven liggen. Volgens de voorspellers van Meteo Wing zal de neerslagzone waarschijnlijk Brussel op het einde van de ochtendspits bereiken. De neerslagzone zal de steden Gent en Antwerpen vermoedelijk pas na de ochtendspits bereiken”, zegt AWV, dat daarom waarschuwt voor lokaal gladde wegen. “Aangezien de neerslagzone traag over het land gaat, verwacht Meteo Wing grote problemen tijdens de avondspits maandag, alsook tijdens de ochtendspits dinsdag”, zegt AWV. Het agentschap zegt dat de strooidiensten klaar staan om uit te rijden “waar en wanneer het nodig is”. “Maar de weersomstandigheden zullen het niet gemakkelijk maken om alle wegen vrij te houden.” Voor zondagnacht tot slot spreekt AWV nog van wisselende tot zware bewolking. Lokaal kunnen er opklaringen voorkomen, waardoor het kwik kan flirten met het vriespunt. “Gezien de hoge vochtigheidsgraad kunnen lokaal rijm- en ijsplekken ontstaan”, zegt AWV, dat nog meegeeft dat zaterdagnacht en zondag in totaal 5.000 ton smeltmiddelen werden gebruikt op de Vlaamse gewest- en autosnelwegen, en ongeveer 500 mensen in de weer waren om de wegen berijdbaar te krijgen. bron: Belga
  [naar artikel]
 14. Zware brand in Marollen in Brussel (05/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Hoogstraat in de Marollen in Brussel is een zware brand ontstaan. Dat bevestigt de woordvoerder van de Brusselse brandweer. De brandweer...
  [naar artikel]
 15. Brandweer rukt uit naar verkeerd adres en dat heeft zware gevolgen (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een villa in Jumet (Charleroi) is afgelopen nacht volledig uitgebrand, omdat de brandweer door een misverstand naar een verkeerd adres gestuurd...
  [naar artikel]
 16. Brandweer rukt uit voor … drie hondjes. “Eén van de beestjes moesten we zelfs zuurstof toedienen” (08/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zondagavond ontstond een zware brand in een rijhuis in de Koninksemstraat in Koninksem. De bewoners waren niet aanwezig, maar de brandweer heeft wel hun drie honden kunnen redden. Het huurhuis is voorlopig onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 17. Zware brand in leegstaand schoolgebouw De Panne: brandweer rukt massaal uit (10/01/2021 - De Standaard)
  Een zware brand vernielde zaterdagnacht het leegstaand schoolgebouw Repos op de campus van Scholengroep Westhoek aan de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Er was niemand aanwezig en de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen, waardoor de leerlingen maandag gewoon naar school kunnen. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 18. Beer onvoorziene gast op dorpsfeest (23/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De inwoners van het Italiaanse dorp San Sebastiano dei Marsi hebben zondag erg ongewoon bezoek op hun dorpsfeest gehad. Op videobeelden is te
  [naar artikel]
 19. Zware brand in leegstaand schoolgebouw: brandweer rukt massaal uit (10/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een zware brand vernielde zaterdagnacht het leegstaand schoolgebouw Repos op de campus van Scholengroep Westhoek aan de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Er was niemand aanwezig en de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere gebouwen, waardoor de leerlingen maandag gewoon naar school kunnen. Hoe de brand kon ontstaan is een groot vraagteken. De elektriciteit werd er onlangs afgesloten voor de sloop.
  [naar artikel]
 20. Brandweer rukt massaal uit voor zware heidebrand op militair schietterrein (20/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op het schietterrein in Helchteren is zondagochtend rond 8 uur een zware brand uitgebroken. Bij de eerste melding ging het al om 1 hectare. De brandende heide zorgt voor enorm veel rook.
  [naar artikel]
 21. Brandweer blokkeert centrum van Brussel (19/06/2019 - De Standaard)
  Een spontane actie van de brandweer leidt tot zware verkeershinder in het centrum van Brussel.
  [naar artikel]
 22. Vrouw (70) sterft bij brand in Bredene (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Noord-Edestraat in Bredene is vannacht een vrouw van zeventig om het leven gekomen bij een brand in haar huis. Dat bevestigt de brandweer
  [naar artikel]
 23. Hevige rukwinden op komst: festival Parklife bij Gent afgelast, Brussel sluit bossen en parken (22/09/2018 - De Morgen)
  Parklife, deel van het Festival van Vlaanderen, wordt door voorspelde rukwinden afgelast. Het festival had normaal morgen moeten plaatsvinden. "Tot onze grote spijt zijn wij daartoe genoodzaakt, op last van de provinciale veiligheidsdiensten van Oost-Vlaanderen", zegt Veerle Simoens, directeur Gent van het Festival van Vlaanderen. In Brussel worden morgen parken en bossen gesloten door het voorspelde stormweer.
  [naar artikel]
 24. Brandweer rukt meer dan duizend keer per dag uit in Vlaanderen (29/02/2020 - Metro)
  De brandweer in Vlaanderen is in 2019 meer dan 1.000 keer per dag opgeroepen voor noodsituaties. Dat melden het Netwerk Brandweer en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Ze kregen kreeg vorig jaar over heel Vlaanderen 370.900 oproepen te verwerken. De Vlaamse brandweer kreeg vorig jaar meer dan 1.000 keer per dag een oproep. Situaties waar een brand bij kwam kijken vormden hier maar 5,4% van. Hieronder verstaan de twee organisaties alle soorten brandmeldingen: binnen, buiten, automatische brandmeldingen en controletaken. Het aantal oproepen hangt enorm af van plaats tot plaats. De provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen hadden het meeste brand-gerelateerde incidenten. De twee provincies kregen elk twee keer meer oproepen binnen dan Vlaams-Brabant. Ziekenwagens Het grootste deel (53,5%) van de oproepen waren voor ziekenwageninterventies. Dagelijks waren er 543 ritten of 198.357 per jaar. Andere veel voorkomende incidenten waren stormschade, wateroverlast en wespenverdelging (21,9%). Vooral in de zomer en het najaar waren er enorm veel wespen actief en moest de brandweer vaak uitrukken. Ook voor auto-ongevallen en bevrijdingen (19,2%) werd er vaak gebeld. Om al die oproepen te kunnen verwerken, telt Vlaanderen meer dan 12.000 personeelsleden bij de brandweer. Voor een vierde van hen (25%) is het hun hoofdberoep. Het merendeel bestaat uit vrijwilligers (70%). De overige 5% zijn administratieve personeelsleden. Lees ook: Brandweerlui aan kust krijgen les over zeehonden Het bericht Brandweer rukt meer dan duizend keer per dag uit in Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Kerstboom veroorzaakt felle brand: vrouw (52) met zware intoxicatieverschijnselen naar ziekenhuis gebracht (22/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zondagochtend woedde een hevige brand in een rijwoning in de Duinenstraat in Bredene. Een 52-jarige dame werd met zware intoxicatieverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle.
  [naar artikel]
 26. Brandweer rukt massaal uit voor zware heidebrand op militair schietterrein (20/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het militair schietterrein in Helchteren is zondagochtend rond 8 uur een zware brand uitgebroken. Bij de eerste melding ging het al om 1 hectare. De brandende heide zorgt voor enorm veel rook en geurhinder in de omgeving.
  [naar artikel]
 27. Komende nacht uitkijken voor sneeuwzone (01/01/2017 - De Redactie)
  De neerslagzone trekt van het noordwesten naar het zuidoosten over het land. Ook in Vlaanderen kan de sneeuw een tijdje blijven liggen. Het is dus uitkijken voor gladde wegen.
  [naar artikel]
 28. LIVE: Eerste sneeuw valt in West-Vlaanderen: 800 ton zout gestrooid, sneeuwruimers staan klaar (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We krijgen vandaag te maken met een echte winterprik: een winterse neerslagzone trekt van west naar oost over ons land. Er is 2 tot 5 centimeter...
  [naar artikel]
 29. Opnieuw code rood in geteisterd natuurgebied, brandweer rukt uit na grote rookpluim: “Flashback naar zware brand van vorige maand” (30/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De rookpluim van een brand bij een transportbedrijf in het Nederlandse Hapert, vlak over de grens, deed de brandweer vrijdagnamiddag naar Landschap De Liereman in Oud-Turnhout snellen. Vrijwilligers en politie houden het gebied de komende dagen nauwlettend in de gaten.
  [naar artikel]
 30. Liveblog - Brandweer rukt duizend keer uit in regio Namen, ook wateroverlast in Londen (26/07/2021 - VRT NWS)
  In de hulpverleningszone NAGE (Namen, Andenne, Gembloux en Éghezée) heeft de brandweer in 24 uur tijd duizend inverventies uitgevoerd voor het noodweer. Ook de Britse hoofdstad Londen is getroffen door zware onweersbuien met overstromingen tot gevolg. Volg hier het laatste nieuws over de wateroverlast.
  [naar artikel]
 31. Brandweer vraagt Brusselaars ramen en deuren gesloten te houden vanwege zware afvalbrand (04/11/2018 - Metro)
  De brandweer van Brussel vraagt zondagochtend aan de inwoners van het hele Brusselse grondgebied om uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden. Reden is een zware afvalbrand op een industrieterrein in Vorst, op de Humaniteitslaan, sinds 4 uur ’s nachts. De Brusselse brandweer is massaal ter plaatse. Meer informatie ontbreekt voorlopig. bron: Belga Het bericht Brandweer vraagt Brusselaars ramen en deuren gesloten te houden vanwege zware afvalbrand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Sneeuw trekt over ons land (02/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt, met in de ochtend plaatselijk een bui van sneeuw of, langs de Franse grens, aanvriezende regen. Vanaf de middag trekt een neerslagzone noordwaarts over ons land. In het zuiden en westen van het land valt er sneeuw en soms aanvriezende regen. Elders gaat het meestal om sneeuw. Pas op het eind van de namiddag of in de avond bereikt de neerslagzone het noorden van het land. De maxima liggen rond +2 graden in het centrum van het land en -2 graden in de Hoge Venen. In het binnenland staat er een matige oosten of zuidoosten wind, aan zee is de wind meestal vrij krachtig.
  [naar artikel]
 33. Brandweer rukt massaal uit voor aangestoken afvalbrand (20/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Balen, net over de grens met Leopoldsburg, aan de Belgenlaan, is de brandweer van Noord-Limburg en brandweer Kempen zaterdagavond massaal uitgerukt voor een industriebrand.
  [naar artikel]
 34. Zware brand legt meubelzaak aan Sainctelette in Brussel in de as (18/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er woedt een zware brand in een meubelwinkel aan Sainctelette in Brussel-Noord. De brandweer is sinds 10 uur vanmorgen ter plaatse. De winkel was...
  [naar artikel]
 35. Telenet rukt via overname op in Brussel en Wallonië (22/12/2016 - Knack)
  Telenet kondigt aan dat het kabelbedrijf SFR Belux, vroeger bekend als Numéricable, gaat overnemen voor 400 miljoen euro. Daarmee wordt de Vlaamse kabelaar binnenkort de grootste in Brussel en rukt hij op tot in Wallonië en Luxemburg.
  [naar artikel]
 36. Telenet rukt via overname op in Brussel en Wallonië (22/12/2016 - De Redactie)
  Telenet kondigt aan dat het kabelbedrijf SFR Belux, vroeger bekend als Numéricable, gaat overnemen voor 400 miljoen euro. Daarmee wordt de Vlaamse kabelaar binnenkort de grootste in Brussel en rukt hij op tot in Wallonië en Luxemburg.
  [naar artikel]
 37. Zware brand in meubelzaak aan Sainctelette in Brussel (18/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er woedt een zware brand in een meubelwinkel aan Sainctelette in Brussel-Noord. De brandweer is sinds 10 uur vanmorgen ter plaatse. De winkel was...
  [naar artikel]
 38. Zware brand in meubelzaak Sainctelette in Brussel (18/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er woedt brand in een meubelwinkel aan Sainctelette in Brussel-Noord. De brandweer is sinds 10 uur vanmorgen ter plaatse, het zou gaan om een zware...
  [naar artikel]
 39. Explosie in klokkentoren tijdens Spaans dorpsfeest: 14 gewonden (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een dorpsfeest in de Spaanse regio Catalonië heeft zich maandag een explosie voorgedaan in een klokkentoren. Veertien mensen raakten gewond.
  [naar artikel]
 40. Brandweer rukt uit voor lek bij bodemsanering (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse brandweer is zondagmiddag uitgerukt naar een tankstation op de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Door een lek van waterstofperoxide was daar rook ontstaan.
  [naar artikel]
 41. Alle hens aan dek voor zware weidebrand bij Leuven (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De brandweer rukt massaal uit om een weidebrand onder controle te krijgen in Wilsele, een deelgemeente van Leuven. Een gebied van zo'n twee hectare...
  [naar artikel]
 42. Zo trekt de sneeuwzone van zuid naar oost over ons land (02/03/2018 - VRT NWS)
  Deze middag voorspelt weerman Frank Deboosere sneeuw in heel het land. Kijk hier hoe de neerslagzone over ons land trekt.  
  [naar artikel]
 43. Winterprik: KMI waarschuwt voor gladheid morgennamiddag (01/03/2018 - Metro)
  Morgennamiddag trekt een winterse neerslagzone vanaf de Franse grens over ons land. Het KMI waarschuwt voor gladheid in alle provincies. De kust en de provincies West-Vlaanderen, Luxemburg en Namen worden er het eerst mee geconfronteerd, vanaf omstreeks 13 uur. De neerslagzone bereikt het uiterste noordoosten pas tegen de avond, meldt het KMI, dat tot na middernacht code geel hanteert wegens verwachte gladheid op de grond. Vooral in het zuidwesten van het land is sneeuw, afgewisseld met aanvriezende regen mogelijk. Elders gaat het veelal om sneeuw. Er kan een sneeuwdek gevormd worden tussen 1 of 2 cm in het noordoosten en tot plaatselijk 5 cm elders, aldus de melding. bron: Belga
  [naar artikel]
 44. Brussel en Vlaanderen maken plaats voor schoolstraten (03/09/2018 - De Standaard)
  Er komen meer schoolstraten in Vlaanderen en Brussel. Het Brussels Gewest trekt er voortaan elk jaar één miljoen euro voor uit. Ook Vlaanderen maakt budget vrij. Dat schrijft De Morgen.
  [naar artikel]
 45. Brussel en Vlaanderen maken plaats voor schoolstraten (03/09/2018 - De Standaard)
  Er komen meer schoolstraten in Vlaanderen en Brussel. Het Brussels Gewest trekt er voortaan elk jaar één miljoen euro voor uit. Ook Vlaanderen maakt budget vrij. Dat schrijft De Morgen.
  [naar artikel]
 46. Dorpsfeest Rummen voor parochiezaal (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De parochiale verenigingen van Rummen houden morgen, zondag 17 september, dorpsfeest. Dan wordt ook een barbecue gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar de opfrissing van de parochiezaal van Rummen.
  [naar artikel]
 47. Brandweer rukt drie keer uit voor barbecues in appartementen (31/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse brandweer is deze namiddag driemaal moeten tussenkomen in een flatgebouw omdat bewoners een barbecue hielden in hun appartement of op...
  [naar artikel]
 48. Veertien gewonden in Duitsland bij dorpsfeest door explosie in pan (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een traditioneel dorpsfeest in het Duitse Alchen zijn veertien mensen gewond geraakt door een explosie. De politie vermoedt dat het gaat om een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.