Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 November 2021
23:51 uur

NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen

Metro

29/07/2019 - 17:11

Een satelliet van NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt die maar liefst drie zonnen heeft. Met een beetje geluk kunnen we de atmosfeer van de bewuste planeet zien vanop de Aarde. Het was NASA-satelliet TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) die de ontdekking onlangs deed. De planeet heeft de naam LTT 1445Ab gekregen en draait rond […] Het bericht NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. NASA ontdekt mogelijk bewoonbare planeet (07/01/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt die even groot is als onze aarde en mogelijk bewoonbaar is. TOI 700 d werd ontdekt door de NASA-telescoop TESS.
  [naar artikel]
 2. NASA ontdekt mogelijk bewoonbare planeet (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Telescoop TESS, de “planetenjager” van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, heeft voor het eerst een mogelijk bewoonbare planeet ontdekt. Het gaat om ‘TOI 700 d’, een planeet die ongeveer even groot is als onze aarde en in de “bewoonbare” zone van het universum ligt.
  [naar artikel]
 3. NASA doet straks mysterieuze aankondiging: nieuwe 'aarde-achtige' planeet ontdekt? (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA zal straks tijdens een persconferentie een nieuwe ontdekking aankondigen. Dat schrijft The Independent. Het
  [naar artikel]
 4. NASA ontdekt mogelijk bewoonbare planeet, even groot als de aarde (07/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor het eerst een planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt die even groot is als onze aarde en in een bewoonbare zone ligt. TOI 700 d werd ontdekt door de NASA-telescoop TESS, een "planetenjager" die niet anders doet dan de nachtelijke hemel afspeuren naar sterren en planeten waar mogelijk sporen van leven te vinden zijn.
  [naar artikel]
 5. Tiener ontdekt nieuwe planeet op derde stagedag bij NASA (11/01/2020 - De Morgen)
  Wolf Cukier is 17 en mag op zijn palmares al bijschrijven dat hij een nieuwe planeet heeft ontdekt. De student presteerde dat ook nog eens op zijn derde dag stage bij NASA.
  [naar artikel]
 6. NASA ontdekt nieuwe planeet die mogelijk bewoonbaar is (met dank aan haar ‘planetenjager’) (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt die mogelijk bewoonbaar is. TOI 700 d heeft ongeveer dezelfde grootte...
  [naar artikel]
 7. NASA ontdekt nieuwe planeet die mogelijk bewoonbaar is met haar ‘planetenjager’ (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt die mogelijk bewoonbaar is. TOI 700 d heeft ongeveer dezelfde grootte...
  [naar artikel]
 8. 17-jarige stagiair ontdekt nieuwe planeet op derde dag bij ruimtevaartorganisatie NASA (11/01/2020 - VRT NWS)
  Wolf Cukier, een 17-jarige jongeman, heeft een nieuwe planeet ontdekt tijdens zijn stage bij de NASA. Op zijn derde stagedag bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie merkte de jonge wetenschapper iets op wat andere wetenschappers eerder over het hoofd hadden gezien.
  [naar artikel]
 9. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ in ‘Neptunuswoestijn’ (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de...
  [naar artikel]
 10. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de...
  [naar artikel]
 11. Tiener ontdekt nieuwe planeet op derde stagedag bij NASA (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wolf Cukier is 17 en mag op zijn palmares al bijschrijven dat hij een nieuwe planeet heeft ontdekt. De student presteerde dat ook nog eens op zijn...
  [naar artikel]
 12. Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken NASA keert voor het eerst in meer dan drie decennia terug naar Venus. Waarom? Om een ??beter begrip te krijgen van de geschiedenis van wat volgens wetenschappers de eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel zou kunnen zijn geweest. Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van het zonnestelsel. De planeet is vernoemd naar […] Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken
  [naar artikel]
 13. Ruimtetelescoop Chandra ontdekt mogelijk eerste planeet buiten ons Melkwegstelsel (26/10/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse ruimtetelescoop Chandra heeft mogelijk voor het eerst een planeet ontdekt buiten onze Melkweg. De planeet zou zich in het sterrenstelsel M51 bevinden, op ongeveer 28 miljoen lichtjaren van de Melkweg en ons zonnestelstel. NASA-onderzoekers lopen voorlopig nog niet op de feiten vooruit en benadrukken dat het nog wel even zal duren vooraleer ze de ontdekking kunnen bevestigen.
  [naar artikel]
 14. Wetenschappers ontdekken ‘verboden planeet’ (30/05/2019 - De Morgen)
  Wetenschappers hebben een planeet ontdekt die maar liefst drie keer groter is dan onze planeet. Merkwaardig: de planeet werd ontdekt in de zogenoemde ‘Neptunuswoestijn’, een plek waarvan de astronomen dachten dat het onmogelijk was om planeten terug te vinden. De unieke vondst kreeg bijgevolg de naam ‘verboden planeet’. Dat staat te lezen in het wetenschappelijke vakblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
  [naar artikel]
 15. NASA ontdekt mysterieus blauw zand op Mars (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een even mysterieuze als indrukwekkende foto genomen van een blauwe zandduin op Mars. “De duin...
  [naar artikel]
 16. Tiener ontdekt nieuwe planeet op derde dag van stage bij NASA (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hij zag “iets verdachts” op de derde dag van zijn stage bij ruimtevaartorganisatie NASA. De 17-jarige Wolf Cukier beet er zich in vast en ontdekte iets waar andere astrologen soms in hun hele carrière niet in slagen: een nieuwe planeet ontdekken. En niet zomaar één.
  [naar artikel]
 17. Net ontdekte planeet heeft drie zonnen (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. NASA ontdekt de meest aarde-achtige planeet ooit (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Waarom is Venus zo onleefbaar? NASA plant twee nieuwe missies naar mysterieuze planeet (03/06/2021 - De Morgen)
  Het is er tegenwoordig heet genoeg om lood te smelten, en toch was er wellicht ooit vloeibaar water en primitief leven. Twee NASA-missies moeten onthullen hoe buurplaneet Venus zich ontwikkelde tot onherbergzaam inferno.
  [naar artikel]
 20. NASA keert na 30 jaar terug naar Venus: "Leren begrijpen waarom onze planeet wel leefbaar is en andere niet" (03/06/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plant twee nieuwe missies naar Venus. De missies gaan focussen op de atmosfeer en de geologische samenstelling van de planeet. Hoewel Venus onze dichtste buur is en op veel vlakken erg op de Aarde lijkt, is het de eerste NASA-missie naar de planeet sinds de jaren 90.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Ruimtetuig Cassini krijgt laatste opdracht van NASA (06/04/2017 - De Redactie)
  Ruimtetuig Cassini cirkelt sinds 2004 rond de planeet Saturnus en komt stilaan zonder de brandstof te zitten. NASA heeft beslist om het ruimtetuig te laten neerdalen op de gasreus. Na 22 scheervluchten tussen de planeet en zijn ringen, moet het tuig de atmosfeer binnendringen om daar op te gaan in de planeet.
  [naar artikel]
 22. Planetenjager TESS ontdekt derde exoplaneet (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-telescoop Tess heeft een derde kleine planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt. Dat werd deze week bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse...
  [naar artikel]
 23. Ruimtemissie naar Mercurius op zoek naar antwoorden over mysterieuze planeet (19/10/2018 - VRT NWS)
  Deze nacht vertrekt de langverwachte ruimtemissie BepiColombo naar de planeet Mercurius. Een Europese en een Japanse ruimtesonde moeten er de vele raadsels van de mysterieuze planeet proberen te ontrafelen. Mercurius is de kleinste planeet uit ons zonnestelsel en ligt het dichtste bij de zon. BepiColombo is nog maar de derde missie ooit naar Mercurius.
  [naar artikel]
 24. NASA ontdekt water op de maan (26/10/2020 - De Tijd)
  17:30 De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft opnieuw water ontdekt op de maan. NASA-baas Jim Bridenstine meldt de ontdekking via Twitter.
  [naar artikel]
 25. Dichtstbijzijnde mogelijk leefbare planeet ontdekt rond een rustige ster (15/11/2017 - VRT NWS)
  Astronomen hebben een mogelijk leefbare planeet ontdekt met ruwweg de afmetingen van de aarde, op slechts 11 lichtjaar van ons zonnestelsel, zeer dichtbij dus in astronomische termen. De planeet kreeg de naam Ross 128 b, en is nu de op een na dichtstbijzijnde na Proxima b. Het is wel de dichtstbijzijnde planeet die ontdekt is die rond een inactieve rode dwergster cirkelt, wat de kansen vergroot dat er mogelijk leven zou zijn.  
  [naar artikel]
 26. ? Bekijk hier: NASA ontdekt water op de maan (26/10/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft water ontdekt op de maan. Dat heeft de NASA net bekendgemaakt op een persconferentie. Volg de verdere uitleg via de livestream.
  [naar artikel]
 27. Ook Mars heeft poollicht en NASA heeft nu ontdekt hoe ultraviolette gloed ontstaat (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onze Aarde is niet de enige planeet met aurora’s. Het ruimtetuig MAVEN ontdekte drie jaar terug al dat ook Mars af en toe in een spookachtige gloed...
  [naar artikel]
 28. Marsjeep Curiosity vindt organische moleculen op Rode Planeet (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marsrover Curiosity heeft organische moleculen van miljarden jaren oud op de rode planeet ontdekt. Dat heeft NASA meegedeeld. De vondst kan erop...
  [naar artikel]
 29. LIVE: NASA probeert marsrover Perseverance op de rode planeet te landen (18/02/2021 - Express)
  Om iets voor tien onze tijd begint de marslander met rover Perseverance aan zijn ‘7 minutes of terror’ waarna hij hopelijk voet aan grond zet. Het is een NASA-missie die op zoek gaat naar leven en een echte helikopter aan boord heeft. Kijk hier live: Lees hier alles over de vijfde Marsmissie van NASA: Life […] The post LIVE: NASA probeert marsrover Perseverance op de rode planeet te landen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. NASA geeft nieuwe resultaten vrij: was er ooit leven op Mars? (07/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Marslander Curiosity heeft in rotsen op de rode planeet organisch materiaal gevonden. En daarmee zijn we weer een stapje dichter bij het ontdekken van leven op de Rode Planeet. Dat heeft ruimtevaartorganisatie NASA donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 31. NASA geeft nieuwe resultaten vrij: was er ooit leven op Mars? (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Marslander Curiosity heeft in rotsen op de rode planeet organisch materiaal gevonden. En daarmee zijn we weer een stapje dichter bij het ontdekken van leven op de Rode Planeet. Dat heeft ruimtevaartorganisatie NASA donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe planeet lijkt volgens NASA sterk op onze aarde (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers van NASA en de Universiteit van New Mexico zijn erachter gekomen dat de recent ontdekte planeet, TOI-1231 b, gelijkenissen met onze aarde vertoont. De planeet zou elke 24 dagen in een baan rond een rode dwergster draaien. Bovendien zou de temperatuur er veel koeler zijn dan op andere planeten. De ontdekking geeft de onderzoekers nieuwe hoop in hun zoektocht naar buitenaards leven.
  [naar artikel]
 33. "NASA heeft 7 aardachtige planeten rond nabijgelegen ster ontdekt" (21/02/2017 - De Redactie)
  NASA heeft een persconferentie aangekondigd over "een ontdekking buiten ons zonnestelsel". Het nieuws zet astronomen in vuur en vlam. De doorgaans goed ingelichte website NASA Watch meent te weten wat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft ontdekt.
  [naar artikel]
 34. Nieuw NASA-beeld toont Jupiter ongezien gedetailleerd (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  NASA is er op 3 april in geslaagd de grootste planeet van ons zonnestelsel buitengewoon gedetailleerd op beeld vast te leggen. Het was NASA's
  [naar artikel]
 35. NASA ontdekt gigantische planeet, maar krabt zich in het haar (10/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/xZQjT9oqdOk3ebipbc1Efknl7Wg/diocontent/114860393/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 36. Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maakte vorige week bekend dat het voor het eerst in meer dan drie decennia terugkeert naar Venus. Nu lanceert ook zijn Europese tegenhanger ESA een nieuwe missie naar de planeet. ‘Er staat ons een nieuw tijdperk te wachten in de verkenning van onze naaste, maar totaal verschillende buur van het zonnestelsel.’ […] Lees dit artikel: Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus
  [naar artikel]
 37. NASA lanceert Mars-missie InSight (05/05/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de ruimtesonde InSight gelanceerd op Mars. NASA gaat onder meer op zoek naar mogelijke aardbevingen op de planeet.
  [naar artikel]
 38. Alsof je er zelf bent: NASA deelt eerste haarscherpe kleurenfoto van planeet Mars (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft de allereerste kleurenfoto in hoge resolutie online gezet die Perseverance maakte van het oppervlak van de planeet Mars. Intussen deelde het agentschap ook al een vijfduizendtal ruwe beelden die genomen werden tijdens de landing van de rover, afgelopen donderdag.
  [naar artikel]
 39. NASA ontdekt 7 aardeachtige planeten (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ruimteorganisatie NASA heeft het grootste sterrenstelsel met mogelijk bewoonbare planeten ooit ontdekt. Alle zeven planeten in het stelsel zouden
  [naar artikel]
 40. Wetenschappers vinden 'planeet van Mr. Spock' (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben een nieuwe planeet ontdekt op zo'n 16 lichtjaar van de aarde. Omdat de planeet in de buurt ligt van een ster die ook in Star...
  [naar artikel]
 41. NASA ontdekt zeven aarde-achtige planeten, leven mogelijk op drie ervan (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op een drukbijgewoonde persconferentie heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA deze avond bekendgemaakt dat er zeven nieuwe planeten
  [naar artikel]
 42. NASA ontdekt water op het maanoppervlak (26/10/2020 - Express)
  Twee jaar geleden werd er al water gevonden op de maan, in de vorm van ijs in diepe kraters op... The post NASA ontdekt water op het maanoppervlak appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. ‘Moordenaar’ van Pluto maakt jacht op een échte negende planeet (30/01/2019 - De Morgen)
  Sterrenkundigen jagen op een mysterieuze negende planeet die rond onze zon moet draaien. De ontdekking zou een compleet nieuwe kijk bieden op de bouw en evolutie van het zonnestelsel. Maar bestaat die negende planeet wel?
  [naar artikel]
 44. Relatief nabije planeet ontdekt die mogelijk tekenen van leven vertoont (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt waarop leven mogelijk is. Dat heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) woensdag bekendgemaakt. De op de aarde lijkende exoplaneet werd ontdekt rond de relatief nabije ster Ross 128.
  [naar artikel]
 45. Relatief nabije planeet ontdekt die mogelijk tekenen van leven vertoont (15/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is opnieuw een planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt waarop leven mogelijk is. Dat heeft de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) woensdag bekendgemaakt. De op de aarde lijkende exoplaneet werd ontdekt rond de relatief nabije ster Ross 128.
  [naar artikel]
 46. NASA ontdekt gigantische planeet, maar krabt met de handen in het haar (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aarde heeft een oppervlakte van 510.100.000 km², maar zelfs in ons zonnestelsel is dat een peulschil. Kijk maar naar Jupiter of Saturnus, die...
  [naar artikel]
 47. Aardeachtige planeet is mogelijk 'stomende waterwereld' (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben voor het eerst een atmosfeer ontdekt rond een aardeachtige planeet. Ze bestudeerden de planeet GJ 1132b, die 1,4 keer zo
  [naar artikel]
 48. NASA ontdekt miniversie van ons zonnestelsel dankzij artificiële intelligentie (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dankzij kunstmatige intelligentie is een achtste planeet vastgesteld in een verafgelegen sterrenstelsel. De acht planeten draaien rond de ster...
  [naar artikel]
 49. Op zoek naar de mysterieuze planeet 9 (01/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Astronomen beginnen steeds sterker te vermoeden dat er zich in ons zonnestelsel een onontdekte planeet schuilhoudt die de banen van andere...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.